Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

11 minutes ago, WDK2 said:

Ją się odniosę natomiast do problemów z rezerwacją tekstów. Zanim podejmiemy jakąś decyzję proszę zwrócić uwagę na to, że nierzadko zdarza się sytuacja, w której rezerwuje długi tekst, ale opis jest niejasny. Pytam się więc zleceniodawcy co i jak dokładnie zrobić i czekam na odpowiedź. Jak nie pada wieczorem to trzymam sobie tekst do rana. Jak odpowiedź nie pada dalej to go zostawiam po prostu. I co. Miałbym być teraz kopany i dostawać bana za to, że rezygnuje bo nie dostałem niezbędnych informacji? Czy ryzykowac i napisać i liczyć się z tym że idea autora była inna i w najlepszym wypadku dostanę tekst do poprawy, a w gorszym stracę czas, pieniądze i dostanę negatywna ocene i spadnie mi % zaakceptowanych tekstów. Jak już chcecie coś wprowadzać to ograniczenie to minimum 3-4 rezerwacje bo czasem zanim dostanę info od zleceniodawcy i napiszę tekst potrafi minąć kilkanaście godzin.

Dokładnie. Pytanie co oznacza, że niektóre osoby notorycznie blokują i nie realizują finalnie tekstów? Ile jest takich osób i ile razy rezerwują przeciętnie jeden tekst? Przyznam, że i mi się czasem zdarza, ze 2-3 razy zarezerwować dany tekst, bo akurat nie mam czasu, ale chciałabym go potem zrealizować.

Proponuję też wprowadzić system, że jeśli zleceniodawcy się nie podoba tekst to zleca go najpierw do poprawki (wiemy, że często odrzucenie wynika z tego, że nie opisał on w zleceniu czego dokładnie chce), a dopiero za drugim razem możliwe jest całkowite odrzucenie tekstu :) Byłoby to moim zdaniem bardziej sprawiedliwe.

Hm, też mnie te oceny trochę frustrują. Napisałam kilka precli dla pewnego pana. Wszystkie zaakceptował bez ocen, jednak z jednego dał mi 2. Przeczytałam więc co tam nawymyślałam. No, ale precel jak ta lala. Piszę więc do jegomościa z zapytaniem co mu się nie spodobało. Cisza. W ten sposób zrobiłam sobie czarną listę klientów. Choćby w ich zleceniach były tematy, które uwielbiam - nie podejmę się i już! :P Macie takie czarne listy? :D 

24 minuty temu, Emi93 napisał:

A to przypadkiem system ocen nie miał być zniesiony ? To jak to w końcu jest?

Mnie też oceniono teksty (4 i 3 - od tej samej osoby bez słowa komentarza, co było nie tak) już po tym, jak zapowiedziano zmiany.Mam nadzieję, że oceny te zostaną unieważnione z chwilą jak system oceniania wyjdzie z użycia...?

A jak GC ustosunkuje się do czegoś takiego: https://panel.goodcontent.pl/campaign/list/49892? Klient chyba poszukuje copy do współpracy poza GC? Czy to zgodne z Regulaminem?

Edytowane przez maugosias

Dzień dobry,

@marek_____, jeśli chodzi o faktury - w przypadku, gdy nie prowadzi Pan działalności gospodarczej, zdecydowanie bardziej opłaca się zawrzeć z nami umowę o dzieło, a nie rozliczać się poprzez useme.eu.
Powód jest prosty - prowizja useme.eu :) Z nimi też podpisuje Pan taką samą umowę o dzieło, jak z nami, tyle że oni przy okazji doliczą swoją prowizję.

W razie czego proszę o kontakt na wyplaty@goodcontent.pl - moja koleżanka przekaże Panu więcej informacji :)

@maugosias, znam tę sprawę - klient szuka copywriterów do współpracy poprzez platformę, więc żaden problem :) 

@Emi93, system ocen zostanie zniesiony w najbliższym czasie - już testujemy rozwiązanie zastępcze, o którym pisałem na forum.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

Just now, Matthew1991 said:

System punktowy jest na samej górze nadal, a pod punktacją mam krótką informację o zaakceptowanych, zrealizowanych tekstach 9 zł brutto/1000 zzs.

no to u mnie bez zmian - nadal widnieje informacja - możesz realizować lepiej płatne zlecenia, ale nic więcej nie ma. Może na razie testują na wybranych kontach czy coś.