Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

A co daje, albo czego nie daje oznaczenie tekstu jako wykorzystane. Trochę za dużo przeklikiwania jest po stronie by oznaczać, czy coś przez to osoba pisząca teksty traci ?

WDK2 - dziękuje za podpowiedź, spróbuję następną partię puścić tak.

Szkoda, że nie ma oceny tekstów podesłanych przez zleceniodawców. Denerwuje mnie też, jak otrzymuje tekst np. na 3500 znaków tyle ile zamówiłem a z tego w nagłówku przekopiowane moje sugerowane tytuły. 

@moto-strefa Ojej nie mam pojęcia. Nie wiem jak działa platforma od strony zleceniodawcy. Wydaje mi się, że to może być tylko taka notka dla osób, które zlecają dużo tekstów o jednym temacie, czy dany artykuł już został przez nich gdzieś wrzucony, czy tylko przyjęty i oczekuje na swoją kolej. Copy dostaje swoje pieniądze w momencie akceptacji tekstu przez zleceniodawcę, więc wydaje mi się, że to wykorzystane działa to tak jak mówię.

System ocen był, ale wzbudzał mnóstwo kontrowersji, gdyż zleceniodawcy oceniali jak popadnie i za teksty, które z założenia miały być niskiej jakości potrafili wystawić 3 i rozstąp się ziemio, bo strasznie psuło to statystyki i doszło do tego, że mało kto pisał teksty do takich ludzi.

Zresztą w sumie nic by się nie zmieniło dla tekstów nisko płatnych. Obecnie też jest system, który do tych droższych dopuszcza tylko lepszych copy i bazuje on na ilości napisanych tekstów i stosunku tekstów przyjętych, do wszystkich napisanych.

Jeśli są jakieś zastrzeżenia do tekstów to proponuje po prostu je cofać do edycji i pisać co jest nie tak. W końcu osoby, które będą pisać częściej, będą już wiedzieć czego wymagasz :)

Można też robić tak jak niektórzy i ustawiać zlecenie jako prywatne i zapraszać do niego tylko copywriterów z góry listy (słyszałem, że jest jakaś lista piszących). Od razu tylko ostrzegam, że zapewne trzeba wtedy będzie czekać nieco dłużej na tekst. Dodatkowo namolne zlecenia prywatne za niską kwotę są niezbyt ciepło przyjmowane, więc jeśli zdecydujesz się na to rozwiązanie to warto dać nieco więcej ;)

"Na wstępnie zaznaczę, że mam zapotrzebowanie na kilka (około 13) tysięcy artykułów (o zdrowiu, chorobach, itp.). Osoby, które będą dostarczały artykuły najlepszej jakości, będą zapraszane do zleceń prywatnych!

Dokładnie co do wytycznych, aby nie było niedomówień:
1. Artykuły na minimum 5000 znaków.
2. Każdy artykuł podzielony na akapity i podtytuły.
3. W każdym artykule znajdują się informacje odnośnie: PRZYCZYNY, SPOSOBÓW LECZENIA, OBJAWÓW, FUNKCJI, ITP.
4. Artykuł zaczynamy od słowa na jakie ma być napisany artykuł (nie może to być nagłówek).
5. W artykule powtarzamy kilka razy konkretny zwrot (słowo kluczowe).
6. Nie lejemy wody, a piszemy konkretne informacje!!
7. ARTYKUŁY UNIKATOWE!!
8. Osoby bez doświadczenia z artykułami o zdrowiu, lepiej niech nie podejmują się zlecenia.
9. Artykuły napisane poprawnie stylistycznie i ortograficznie.
10. Przykłady artykułów jakie mnie interesują:

[linki]
Artykuły niedostosowane do wymagań nie będą akceptowane.
UWAGA: NIE UPYCHAMY ZNAKÓW POPRZEZ WIELOKROTNE KLIKNIECIE KLAWISZA "SPACE"!!
UWAGA: NIE TŁUMACZYMY ARTYKUŁÓW Z INNYCH JĘZYKÓW, dozwolone jest przeredagowanie ich z innych języków.

Masz pytania odnośnie zagadnienia, zlecenia? Śmiało pisz, lepiej spytać niż pisać głupoty :)"

Minimalna długość tekstu:

5000 znaków ze spacjami
Na konto otrzymasz:
6.60 zł/tekst
Jeśli wystawiasz faktury:
7.71 zł netto/tekst"

Szanowny zleceniodawco, to jest przegięcie. Napisanie takiego tekstu zajmuje ponad godzinę, a nikt nie chce pracować za jakieś 3-4 złote za godzinę. Nawet przy kilkunastu tysiącach tekstów to za niska stawka. 

20 minut temu, monis190 napisał:

to już musi być desperacja. Napisałam wiadomość prywatną do tego zleceniodawcy, jak zwykle mam gdzieś takie zlecenia, to przekroczyło nawet moją granicę obojętności. :glupek2:

Właśnie, może ktoś wyjaśni, dlaczego te teksty schodzą? Nie jestem osobą roszczeniową, ale robi mi się "smutno" na widok takiego braku szacunku do osób piszących :(. W sumie wolny rynek, skoro teksty schodzą to po co podwyższać stawkę?

Daj znać, jak Ci coś odpisze :)

Ogółem jedna osoba też się skarżyła na długie oczekiwanie. Tymczasem dzisiaj były zmiany na stronie jakieś bo musiałem uzupełniać swoje dane zanim mogłem zgłosić wypłatę. Ogółem w tym tygodniu nie wiem co się dzieje, ale w zeszłym cały proces wypłaty trwał 3 dni. Trochę dziwne, bo na forum tutaj widzę logowanie codziennie, ale zero aktywności.

EDIT: Na innym forum Pan Bartłomiej wypowiadał się 2 kwietnia. Chyba za bardzo mu krwi tu napsuliśmy i nie chce już z nami rozmawiać :D

Edytowane przez WDK2

Jak lubicie teorie spiskowe to z panelu na GC zniknął właśnie odnośnik do GoodTranslate, a na GT zmienił się adres siedziby :D Oznaczałoby to zapewne, że w ostatnim tygodniu GT zmieniło właściciela i zapewne Pan Bartłomiej był mega zajęty tym wszystkim :) Przynajmniej taką mam nadzieję.

EDIT: No GT na pewno zmieniło właściciela. Dane w kontakcie i stopce są inne ;)

Co do domeny to tym bym się raczej nie przejmował. Sam przedłużam na kilka dni przed zazwyczaj.

Edytowane przez WDK2
EDIT