Skocz do zawartości

ASPS (Automatyczne Sprawdzanie Pozycji Strony)

enkaps

Rekomendowane odpowiedzi

Jest nam równie przykro, że wcześniejszy temat został usunięty w nieprzyjemnych okolicznościach

Z zaistniałą sytuacją w swoim imieniu składam prośbę do administracji forum o przywrócenie poprzedniego tematu.

Ludzie mają pretensje o to że najpierw obiecywaliście że nowość bo nikt nie oferuje za darmo, tylko Wy, a potem okazało się że tak na prawdę były to testy.

Tym bardziej wnoszę o przywrócenie poprzedniego tematu, żeby oczyścić twórcę statystyk z wszelkich zarzutów.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Skoro wprowadzaliscie w błąd to znaczy że zrobiliście to celowo i osiagneliscie dzięki temu korzyść materialną... Zgadnijcie który to artykuł i z którego kodeksu :-D

Życzę powodzenia w rozwoju systemu już niedarmowego tylko płatnego.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Pomiędzy hejtem, postawimy przecinek i pokażemy zestawienie, które zrobiliśmy dzisiaj. Alexa Traffic Rank in Poland dla 10 serwisów świadczących usługę monitorowania pozycji w Google.

ka868sns.png

Mimo niedawnego startu nasz system zajął już 4 miejsce. Wyprzedziliśmy takie rozwiązania jak positionly czy semstorm.

https://asps.pl - najtańsze monitorowanie fraz!

Planu marketingowego uczyli się zapewne od jednego z użytkowników tego forum, który szkoli ludzi w różnych kwestiach. Zachowanie, podejście do klientów - identyczne. A plan marketingowy prosty - nie ważne jak mówią, ważne żeby mówili ;) Ten temat też powstał w tym właśnie celu.

pokażemy zestawienie

A co to zestawienie przedstawia? Jakie wnioski na jego podstawie wyciągacie? Bo trochę nie kumam po co nam tu jakąś listę wrzucasz.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A plan marketingowy prosty - nie ważne jak mówią, ważne żeby mówili ;) Ten temat też powstał w tym właśnie celu.

Dopiero to zauważyłeś, po 6 stronach tematu. :)

Hejt tez nakręca statystyki i potencjalnych klientów, którzy chcą sprawdzić narzędzie. Dla większości jest nieważne czy ktos kiedys pisał o darmowym systemie czy też nie. O tym wie tylko waska grupka z forum. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Z tym hejtem i kręceniem gównoburzy - gdzie jak gdzie ale na PiO wciskanie czegoś na siłę i kręcenie nie przejdzie, ludzie są tu zbyt wyczuleni na takie akcje. Niekoniecznie to "nie ważne co mówią byle mówili" może wyjść dla Was korzystnie, jak w znanym kawale:

- Cześć Rysiek. Wiesz co, nie chcę, żebyś do nas więcej przychodził.
- Jak to, co się stało?
- No nie, po prostu nie przychodź.
- Ale co się stało, do cholery?
- Jak byłeś u nas ostatnio, to zginęło nam 150 złotych.
- Chyba nie myślisz, że to ja?
- Nie, nie! Pieniądze się znalazły... ale niesmak pozostał

Zresztą, jako osoba postronna, patrząc w tę tabelkę zestawienia monitoringów naprawdę nie wiem czemu ma ona służyć jeśli reklamujecie się w stopce jako najtańszy monitoring - co prawda każdy potrzebujący większej liczby fraz sobie postawi stat4seo u siebie, jasna sprawa. Ale z rozwiązań takich na już, bez proxy i serwera bo to jest rozumiem Wasz target - jak mamy być rzetelni co do słowa najtańsi to np. taki "tutejszy" Ptaq ze swoim monitoringiem z Waszej tabelki ma ceny 2x tańsze. Sprawdzaliście w ogóle konkurencję przed ustaleniem cennika by to "najtańsze monitorowanie fraz" nie było rzucaniem słów na wiatr?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Pozwoliliśmy sobie na dopisanie luźnych komentarzy do postów, które rozpoczęły dyskusję:

(przepraszamy za literówki)

forum2.png

Wnioski?

Nie jesteśmy zainteresowani kontynuowanie dyskusji o ASPS już o tym informowaliśmy administrację w przypadku usuniętego tematu i jak już podkreślaliśmy to w tym wątku. Jesteśmy zmuszeni wypowiadać się tutaj, ponieważ padają liczne insynuacje i kłamstwa (teraz kolejny moderator kłamie na nasz temat), które musimy wyjaśniać. Tym bardziej to nie my rozpoczynaliśmy nowe tematy.

Panowie, który wymyślili utworzenie dwóch wątku z hejtami o asps.pl informujemy: prawie się udało. Hej jest, ale efekt nie ten, bo jak ktoś wcześniej podkreślił nie ważne jak ważne, żeby mówili. Zrobiliście nam tylko reklamę, bo przybyło nam z tego forum nowych użytkowników oraz klientów (użytkowników którzy zakupili pakiet). Mamy nadzieję, że dzięki temu co przedstawiliśmy rozumiecie to i jesteście zapewne rozgoryczeni :) zwłaszcza, że ten przypływ użytkowników ciągle trwa...

Także informacja dla forumowiczów, którzy dali się ponieść emocjom. Wystarczy usiąść, zrelaksować się i przeczytać screen, z którego wyłania się w czyich rękach jesteście - my nikogo nie zachęcamy po kilka razy, aby coś zrobił. Takim zdroworozsądkowym podejściem wykazało się wiele osób, które się zarejestrowały, przetestowały i kupiły pakiet w asps.pl.

Z tym hejtem i kręceniem gównoburzy - gdzie jak gdzie ale na PiO wciskanie czegoś na siłę i kręcenie nie przejdzie, ludzie są tu zbyt wyczuleni na takie akcje. Niekoniecznie to "nie ważne co mówią byle mówili" może wyjść dla Was korzystnie, jak w znanym kawale:

- Cześć Rysiek. Wiesz co, nie chcę, żebyś do nas więcej przychodził.
- Jak to, co się stało?
- No nie, po prostu nie przychodź.
- Ale co się stało, do cholery?
- Jak byłeś u nas ostatnio, to zginęło nam 150 złotych.
- Chyba nie myślisz, że to ja?
- Nie, nie! Pieniądze się znalazły... ale niesmak pozostał

Zresztą, jako osoba postronna, patrząc w tę tabelkę zestawienia monitoringów naprawdę nie wiem czemu ma ona służyć jeśli reklamujecie się w stopce jako najtańszy monitoring - co prawda każdy potrzebujący większej liczby fraz sobie postawi stat4seo u siebie, jasna sprawa. Ale z rozwiązań takich na już, bez proxy i serwera bo to jest rozumiem Wasz target - jak mamy być rzetelni co do słowa najtańsi to np. taki "tutejszy" Ptaq ze swoim monitoringiem z Waszej tabelki ma ceny 2x tańsze. Sprawdzaliście w ogóle konkurencję przed ustaleniem cennika by to "najtańsze monitorowanie fraz" nie było rzucaniem słów na wiatr?

Tak sprawdziliśmy. Np. w Pakiecie 50 (za 11 zł) oferujemy 50 fraz do sprawdzania w wyszukiwarce na komputery i na telefony. Żeby porównywać się z seo-stat.pl w kalkulatorze na stronie https://www.seo-stat.pl/cennik.aspxnależ wpisać 100 fraz (wychodzi 11,42zł, nieco drożej). Dodatkowo po zalogowaniu cena jest liczona nieco inaczej - pod uwagę brane są te czynniki o których mowa nad kalkulatorem, i wtedy nam wyszło jeszcze drożej. Ponadto każdy osoba, która uważa, że nie chce monitorować fraz mobilnych może się do nas zgłosić i obniżyć koszt.

Hehe, niezły kabaret, jak bym żywcem Xanna czytał. Gość przyciął w chu..., czarno na białym ma to udowodnione a on twierdzi, że tak nie było. Wnoszę o przeniesienie tematu do działu dowcipy!

Panowie, który wymyślili utworzenie dwóch wątku z hejtami o asps.pl informujemy: prawie się udało. Hej jest, ale efekt nie ten, bo jak ktoś wcześniej podkreślił nie ważne jak ważne, żeby mówili. Zrobiliście nam tylko reklamę, bo przybyło nam z tego forum nowych użytkowników oraz klientów (użytkowników którzy zakupili pakiet). Mamy nadzieję, że dzięki temu co przedstawiliśmy rozumiecie to i jesteście zapewne rozgoryczeni zwłaszcza, że ten przypływ użytkowników ciągle trwa...

Interesujace. Teraz nagle jestem agentem drugiej strony :) Dlaczego? Bo z tematu zrobil sie hejt (ktorego, jak napisalam w 1 poscie, nie chcialam, dlatego wspomnialam o wysylaniu podobnych tekstow na PW)?

Co do rozgoryczenia, to chyba ktos inny je teraz wylewa...

Ja ze swojej strony moge chyba konto juz skasowac albo porzucic, bo pewnie zawsze juz bede kojarzyc sie z wywolywaniem hejtu :D

Zgadzam sie z postem Finana, jedni pohejtowali, drudzy przeprosili i mozna juz chyba skonczyc sie nakrecac, co nie? I dziekuje za opinie wyrazone o programie (tak, wiem, wiecie lepiej ode mnie, ze nie o to chodzilo w tym temacie).

Panowie, który wymyślili utworzenie dwóch wątku z hejtami o asps.pl informujemy: prawie się udało. Hej jest, ale efekt nie ten, bo jak ktoś wcześniej podkreślił nie ważne jak ważne, żeby mówili. Zrobiliście nam tylko reklamę, bo przybyło nam z tego forum nowych użytkowników oraz klientów (użytkowników którzy zakupili pakiet). Mamy nadzieję, że dzięki temu co przedstawiliśmy rozumiecie to i jesteście zapewne rozgoryczeni zwłaszcza, że ten przypływ użytkowników ciągle trwa...

Interesujace. Teraz nagle jestem agentem drugiej strony :) Dlaczego? Bo z tematu zrobil sie hejt (ktorego, jak napisalam w 1 poscie, nie chcialam, dlatego wspomnialam o wysylaniu podobnych tekstow na PW)?

Nie mówimy, że jesteś "agentem drugiej strony", bo tego nie wiemy, ale nowa osoba wzbudza podejrzenia. Nie chciałeś, a za namową moderatora kontynuowałeś temat, co więcej utworzyłeś nowy, drugi temat. Jeszcze raz - kto Cię namówił do tego? Moderator. Każda osoba ze stażem na tym forum może potwierdzić, że w każdym temacie o ASPS na PIO będzie się wylewać hejt i to nie ważne z jakiego powodu słusznego, niesłusznego, prawdziwego, nieprawdziwego. Dla nas to jest po prostu namowa na hejt.

Regulamin tego forum mówi

Zasady Ogólne B

1) nie zachowujmy się chamsko i wulgarnie, to naprawdę wygląda żałośnie

5).Wojny słowne pomiędzy Forumowiczami będą tępione bezwzględnie!!!

Dziwne, że moderacja w ogóle nie reaguje tylko dorzuca do hejtu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności