Skocz do zawartości

nazwa domeny

zero3

Rekomendowane odpowiedzi

z niecierpliwością czekam na testy, służę domenami, subdomenami jakby coś.

Już zrobiłem, teraz trzeba poczakać, aż Google zaindeksuje.

https://www.rafal.waw.pl/testy/

Możesz też zrobić podobny, stosując się do zaleceń Michała:

Jezeli masz jakas domene, ktorej nazwa daje 0 wynikow w google, to mozna to zrobic. Test powinien wygladac tak:

1. zadnego linku do tego miejsca z samym url.

2. nazwa domeny nie moze sie pojawic na stronie.

3. Linki do tej strony z anchorem nie majacym zadnego podobienstwa do domeny.

3. Na forum podaj nazwe domeny, ale tak, zeby nie byla linkiem, czyli bez https:// i bez www.

Punkt 3 odpowie na pytanie, czy tekst na stronie liczy sie bardziej niz nazwa domeny.

Dla odmiany zrób z subdomenami - tylko wybierz inne słowo niż ja. Jeśli dojdziemy do tego samego wniosku po testach, to dobrze, a jeśli nie, to zaczniemy się zastanawiać.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Słowo kluczowe w domenie ma teraz większe znaczenie.

Takie jest moje zdanie.

DOWODY:

1.) Wyniki mojego TESTU

2.) Inne przykłady:

* pogotowie komputerowe - na 1. miejscu strona ze słowami w domenie, mało linków, na stronie te słowa występują rzadko.

* serwis komputerowy - strona 'www.serwiskomputerowy.za.pl', ZERO LINKÓW !!!

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

serwis komputerowy

Ale ma pierwsza fraza w title i jak widać gęsto w treści. Zero linków? czy aby napewno?

pogotowie komputerowe

Pirewsza fraza w title i fraza w tekscie + jak piszesz linki.

DOWODY:

Dwa wyniki to trochę za mało. Google jakoś musiał ułożyć te adresy, jeśli byś zrobił test z krótszym słowem i wyniki ustawiłyby się tak:

- domena/slowo/slowo/slowo

- domena/slowo/slowo

- domena/slowo

miałbyś dowody. Równie dobrze google mógł to ułożyć po Total Size gdzie pierwszy będzie miał trochę więcej treści (365 bytes) niż drugi (359 bytes) albo uznał ważność pliku nad katalogiem.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Test jak narazie wedlug mnie udowodnil to, ze <title> jest bardzo wazne

i widać to wyraźnie przy zapytaniu site:www.rafal.waw.pl testy

Inna analiza site:www.rafal.waw.pl test tego samego testu przeczy założeniu że to dzięki tekscie w URL komputerowepogotowie i serwiskomputerowy te serwisy są wysoko (a nawet kolejności bliskości początku tego słowa w title) gdyż ranking musiałby sie ułożyć mniej więcej tak:

- "www.rafal.waw.pl/testy/test_wordindomian1.htm" (test jakiś tam kolejny)

- "www.rafal.waw.pl/testy/test_wordindomian2.htm" (slowowdomenie - test)

dopiero potem

- "www.rafal.waw.pl/testy/slowowdomenie/slowowdomenie.html" (TEST ble ble ble)

- "www.rafal.waw.pl/testy/slowowdomenie" (TEST - tra la la)

- "www.rafal.waw.pl/testy/" (Rafał Kochanowski => Pozycjonowanie - TESTY)

Z tego samego zapytania site:www.rafal.waw.pl testy można wioskować że ilość słów użytych w title ma znaczenie bo na 1 miejscu jest wynik z najkrótszym title

Trzeba też zakładać opcję, że jeśli google nie ma jakiejś skali porównawczej (odnośników, kluczy, fraz w treści itp) może ułożyć sobie mniej istotne fragmenty rankingu jak mu się podoba choćby alfabetycznej, losowo czy korzystając z dat indeksacji, dlatego z testów na małą skalę wywnioskujemy bardzo niewiele.

Zero linków? czy aby napewno?
Dwa wyniki to trochę za mało.

Ehhh... te moje testy :?

anchor sie niestety nie zaliczal z powodu braku target.

Przyznam, że nie chciało mi się w to wierzyć, że target="_blank" ma jakiekolwiek znaczenie.

Ale czemu nie wyświetliła się strona https://www.rafal.waw.pl/testy/test_wordindomian1.htm przy takim zapytaniu?

Przyznam, że nie chciało mi się w to wierzyć, że target="_blank" ma jakiekolwiek znaczenie.

a jednak ;)

Ale czemu nie wyświetliła się strona https://www.rafal.waw.pl/testy/test_wordindomian1.htm przy takim zapytaniu?

dlatego, ze tam istnieje fraza istnieje tylko w <h1> i czesto nie jest to brane pod uwage, jezeli to co jest w <h1> nie wystepuje dalej w tresci. Mechanizm ten nie jest do konca jasny, bo raz dziala a drugi raz nie.

Ale czemu nie wyświetliła

To jest identyczny przypadek o którym kiedyś pisałem i bardzo się cieszę że zdarzyl się kolejny taki ;)

fragment z wątku pt. <h1>

Nie zawsze robot potraktuje to jako takie ważne. Z jednego z moich doświadczeń wynikło że zastosowanie frazy w H1 H2... na samym początku strony spowoduje tylko tyle ze google nie będzie jej czytał  Dopiero 5 wyraz z testowanego nagłówka był widoczny - cała fraza nie. Dodam tylko że fraza ta nie występowała w żadnym innym miejscu tej strony. 

P.S. Aktualnie w tym miejscu stosuję <p> o odpowiednio dużej wielkości fontu i jest wszystko ok

Ja się sugerowałem 'https://www.widexl

Ta strona pokazuje tylko wynik funkcji link:

Domena to też adres.

Można nad tym polemizowac... :)

Chodziło o sprawdzenie ważności słowa kluczowego w nazwie domeny, a nie w adresie, które zawiera nazwę domeny.

Przypomnę, że wyszukiwarki inaczej punktują stronę za słowo w nazwie katalogu, a inaczej za słowo w nazwie domeny.

Zauważ, że testowałeś coś takiego:

www.rafal.waw.pl/testy/slowowdomenie/

a nie coś takiego:

www.slowowdomenie.pl

lub jeśli się uprzeć cos takiego:

www.slowowdomenie.rafal.waw.pl

Co przeczy sensu Twojego testu...

Live Free or Die

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności