Skocz do zawartości

co zrobić ze starą stroną (podpadniętą)

Marckok

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowałem się na zrobienie strony firmowej od nowa; ściśle zrobiłem dwie strony z których jedna jest stroną-wizytówką jednego z producentów (jestem wyłącznym przedstawicielem tej firmy w Polsce), a druga stroną - sklepem z pełną  ofertą firmy opartą na oprogramowaniu shopGold

nowe domeny są polskojęzyczne i "znaczące"

stara domena odnosiła się do nazwy firmy, którą w chwili zakładania 8 lat temu nazwałem sobie angielskojęzycznie (co zresztą było od tej pory drogą przez mękę zwłaszcza przy braniu faktur na stacjach benzynowych)

zachodzi też obawa, że wskutek niewłaściwego pozycjonowania kilka lat temu stara domena mogła "złapać" filtr

ponieważ utrzymanie unikalnych opisów na trzech stronach może być co najmniej trudne, postanowiłem coś zrobić ze starą stroną i rozważam 2 możliwości:

1. pozostawienie tekstów ogólnych

2. wyłączenie całości i pozostawienie obrazka który będzie informował o nowej domenie (w formie obrazka, tak by nowa nie przejęła ewentualnego filtra)

jakieś inne pomysły ? tak zupełnie rezygnować z tej doemny teraz nie chcę, bo po pierwsze ma ona związek z nazwą firmy, a po drugie przy niektórych frazach dość wysoko linkuje się w google

dziękuję za wszystkie sugestie co zrobić z taką "porzucaną" domeną 

tak jak wspomniałem drugim powodem chęci zmiany domeny jest jej niepolskie brzmienie, co rodzi problemy u części potencjalnych klientów z wpisaniem jej poprawnie

może ustawić przekierowanie ? jakie przekierowanie jest bezpieczne ? albo faktycznie zostawię tylko teksty ogólne bez katalogu produktów

wszystko zależy jak jest rozreklamowana domena (katalogi, targi, reklamy stacjonarne, wizytówki)

Ja osobiście próbowałbym zgarniać na nia ruch z haseł pobocznych tkz długi ogon, a nową wbijał na frazy ogólne.

301 zawsze zdążysz dać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności