Skocz do zawartości

Masowe tłumaczenie artykułów ...

Mavex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem w trakcie tworzenie tier 2 na webach i mam przygotowane do tego celu ~ 500 artykułów, każdy z nich jest zapisany w formacie .txt i jest w języku angielski. 

Zna ktoś jakiś program który w szybkim tępię masowo przetłumaczy mi te artykuły na inny język np (niemiecki)? , bo tłumaczenie każdego artykułu z osobna zajmuje trochę czasu.

Zna ktoś co podoła temu zadaniu?

A zależy ci na jakości tych tłumaczeń? Raczej nie znajdziesz takiego programu. Google translate ma opcję tłumaczenia bezpośrednio z worda, ale jakość tłumaczeń pozostawia wiele do życzenia.

Poszukaj czegoś na temat programów CAT (WordFAST, Trados itp.). Obawiam się tylko, że bez umiejętności obsługi i zbudowanych baz tłumaczeń raczej Ci wiele nie pomogą.

Edit: literówka

Nie zależy mi aż tak na jakości ważne zęby były jako takie zresztą idą one na tier 2 w tym wypadku google translate był by ok z tym że tłumaczenie każdego artykułu z osobna zajmuje sporo czasu.

Szukam jakiegoś programu który by korzystał z google translatora lub z bing translatora , fajnie jakbym do takiego programu mógł sobie wczytać np. 20 artykułów w formacie .txt i program by je masowo przetłumaczył.

Zobacz na WAC (wersja premium) tu jest opcja tłumaczenia artykułów zarówno przez google jak i przez ich translator(?) Wczoraj rozmawiałem z supportem i są w trakcje naprawiania problemów z tłumaczeniem.

ScrapeBox ma też wtyczkę (chyba ta dodatkowo płatna) gdzie podajesz mu katalog i tłumaczy txt na inny język.

Tak się zastanawiam, czy nie lepiej będzie ich wklepać do różnych translatorów. Każdy pracuje na innym silniku. Możesz np. po 5 tekstów wrzucić do 4 różnych translatorów. Jako jeden z nich możesz użyć translatice. 

Leczenie uzależnień od hazardu oraz terapia alkoholowa w Krakowie

• 2 tygodnie później...

Możesz użyć Goslate lub Google Translate do Excela.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• 7 miesięcy temu...

Spróbuj to komuś zlecić zamiast uzyskiwac efekt kali jesc-kali pic. Jednym z fajniejszych i niedrogich biur jakie znam jest np XXXXXXXXXXXX i wiem ze to zalezy od ilosci materiału, jaki masz do przetłumaczenia, ale  myślę, że jakościowy content Ci się po prostu opłaci.

A zależy ci na jakości tych tłumaczeń? Raczej nie znajdziesz takiego programu. Google translate ma opcję tłumaczenia bezpośrednio z worda, ale jakość tłumaczeń pozostawia wiele do życzenia.

Poszukaj czegoś na temat programów CAT (WordFAST, Trados itp.). Obawiam się tylko, że bez umiejętności obsługi i zbudowanych baz tłumaczeń raczej Ci wiele nie pomogą.

Edit: literówka

CATy służą TYLKO do ułatwienia procesu tłumaczenia. Same nic nie tłumaczą.

Mavex

Tanie tłumaczenia cena=jakość znajdziesz na "ofermie.pl"

bo tłumaczenie każdego artykułu z osobna zajmuje trochę czasu.
Dział ogłoszenia > Zlecenie > podejrzewam, że za > 100 netto znajdą się chętni którzy przepuszczą Twoje teksty przez translatory wybranego języka i zapiszą do pliku. Może przy większym budżecie nawet wyedytuja treści na mniejszego kalego  :pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ten wykop, to  nieudolna szeptana  :olaboga: 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności