Skocz do zawartości

Strona od zera - rozwój reklam adsense.

eBOOKi24

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy na tym forum mówią, że bardzo łatwo jest zacząć i w ogóle. Mam nową stronkę (jeszcze nie zaideksowaną (niektórzy już o tym wiedzą), ale dodałem ją do 20, 30 katalogów), od dwóch tygodni wiem że jest coś takiego jak adsense i zastanawiam się kiedy zacznie zarabiać (chodzi mi o ok. 100 zł miesięcznie, bo potem już chyba pójdzie z górki). Więc zacznijmy (nie chce słyszeć samej odpowiedzi typu "za 3, 4 miesiące") najlepiej według szablonu:

czas od dodania na serwer i czynność/ilość uni. wejść dziennie/CTR/zarobek na miesiąc

np.

2 tygodnie - dodanie do wyszukiwarek i katalogów/5/0%/0$

1-2 miesiące - pierwsze zarobki/50-100/3%/kilka$

itd...

Jeśli topic się rozwinie najlepiej byłoby go przypiąć.

Co bylo zle z moja stopka?

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gdyby byla jedna recepta, jeden sposob dzialania to po co te setki tematow na forum?

Postaraj sie o ruch i bedziesz miec zarobki jesli strona jest wartosciowa.

Moja strona o ebookach (mimo, że jest jeszcze nie skończona), ma juz wiele podstron i do tego sam pisałem opisy ebooków, a nie tak jak inni tylko wklejają tekst ze złotych myśli!!!

Ale tutaj chodzi mi o przybliżenie, bo nie wiem czy będę musiał czekać miesiąc czy rok :puknijsie:

na moj gust bedziesz musial czekac rok... i to przynajmniej.

za duza konkurencja, za malo innowacyjnymi rzeczami sie zajmujesz.

samymi katalogami i wejsciami z wyszukiwarek malo zdzialasz - nie wiecej jak 100uu dziennie.

musisz sie zaczac udzielac na roznych forach/grupach dyskusyjnych / blogach / czasem irc-u i czatach.

w Twoim wypadku szanse widze tylko w tzw. "marketingu bezposrednim" (nie mylic ze spamem).

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

na moj gust bedziesz musial czekac rok... i to przynajmniej.

za duza konkurencja, za malo innowacyjnymi rzeczami sie zajmujesz.

samymi katalogami i wejsciami z wyszukiwarek malo zdzialasz - nie wiecej jak 100uu dziennie.

musisz sie zaczac udzielac na roznych forach/grupach dyskusyjnych / blogach / czasem irc-u i czatach.

w Twoim wypadku szanse widze tylko w tzw. "marketingu bezposrednim" (nie mylic ze spamem).

Myśle że chodzi ci o mailing :puknijsie:

Nawet szukałem na allegro, ale tam tylko same systemy "paypermail", a co mi po samym uu, skoro nikt tak naprawdę mojej strony nie zobaczy.

Czy znacie jakies strony sprzedające mailingii, ale nie paypermail???

Moze jeszcze ktoś się wypowie?

Edit:

Czy ktoś z was ma serwis o ebookach? Z tego co widze to reklam jest dużo.

Jeśli topic się rozwinie najlepiej byłoby go przypiąć.

Napewno będziemy przypinać wszystkie topicki kiedy zarobie pieniądze ?

To mi przypomina topicki:

Lista Słabo Płatnych Reklam

Kiedy zaczniesz zarabiać ?

Kiedy włożysz to czas, chęci, dużo pracy.

W rok ? A może i nawet nie w 2 może 3 lata.

To, że można z tego zarobić to każdy wie, ale ty chcesz zacząć zarabiać i jeszcze na takiej tematyce, nie wiem czy po 2 latach będziesz z tego zarabiał.

Myśle że chodzi ci o mailing :puknijsie:

Nawet szukałem na allegro, ale tam tylko same systemy "paypermail", a co mi po samym uu, skoro nikt tak naprawdę mojej strony nie zobaczy.

Czy znacie jakies strony sprzedające mailingii, ale nie paypermail???

nieee... mailingi to spam. :P

przytocze Ci przyklad mojego sztandarowego projektu.

zaczalem z tym wszystkim sie bawic jakis rok temu. nie mialem jeszcze pojecia o SEO itp. po prostu zrobilem strone w pewnej specyficznej luce rynkowej (nie xxx :)). zaczalem odwiedzac fora i blogi zwiazanie tematycznie z moja strona piszac cos od czasu do czasu i jednoczesnie eksponujac moj serwis.

w ciagu 3 miesiecy, dzieki temu, ze primo, strona byla wartosciowa i nie wtorna, secundo tzw. "reklama szeptana" (czyli ten "marketing bezposredni" ) jest chol.... skuteczna, mialem 10k uu dziennie. a dla slow kluczowych, na ktorych potencjalnie moglo mi zalezec, nie bylem nawet w top20...

dzisiaj mam przeszlo 50k uu dziennie...

wnioski:

-jesli masz kase: inwestuj w pozycjonowanie

-jesli masz czas + wartosciowa strone: wyszukaj miejsca, gdzie moga sie znalezc Twoi potencjalni klienci (fora, blogi, grupy dyskusyjne) i tam delikatnie sie "reklamuj".

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Co zrobie jakiś nowy topic to zaraz idzie do kosza mimo ze się staram i gdybyście się trzymali pierwszej mojej wypowiedzi to topic dużo by wniósł. A tak, tylko opieprzacie mnie i moją stronę :placze: , a sami nie jesteście lepsi!!! Co to za wysiłek zrobić katalog stron w cms, którego konfiguracja zajmuje 2 h. Jesli to jest najlepszy sposób na kase to ja tez mam swój :jezyk1:www.katalogstron.4.pl i się nie podniecam!:D!:D!:P!:P!:P!!!!!!

Edit:

Pierwsze zarobione klikniecie! Nie wiem jak to możliwe bo strona nie zaindeksowana. Ale kliknięcie było za 19 centów!!!

Edit 2:

Do Mendax: Mailing to nie jest spam, jeśli jest zgodny z polityką prywatności serwisu wysyłającego maile.

Bardzo zaciekawiła mnie twoja wypowiedź o forach i reklamie szeptanej (nawet dokładnie nie wiem co to jest), mógłbyś to rozszerzyć. Nie znam się tak bardzo ale 10k uu w 3miesiące to niewiarygodne!

Ciekawie, ale z takim tonem i podejściem to na forum onetu albo o2 . pl

Tak sam klikłeś zaraz stracisz konto i będzie płacz.

Ja nie klikałem!! To pewnie ktoś z was bo tylko wy wiecie o jej istnieniu :D.

No właśnie. To reklamowac się na wielkich forach typu onet. Czy związanych z tematyką? Właśnie wybieram kilka dla siebie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności