Skocz do zawartości

Strona od zera - rozwój reklam adsense.

eBOOKi24

Rekomendowane odpowiedzi

Nie żebym się czepiał ale uważam, że reklamy w katalogach takich jak ten i 800 innych z wyjątkiem borowskich, webwweb i paru innych. To łamanie regulaminu Google.

Niby dlaczego?

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dlaczego łamanie regulaminu? Za mało wpisów? Już kupiłem za grosze na allegro baze .xml z kilkuset podkategorii i prawie 2000 wpisów. Czekam na wypowiedź Mendaxa, poprzednia bardzo ciekawa.

Co bylo zle z moja stopka?

Czy uważacie, że katalog stron do wartościowa strona ?

Po za jakimiś tam wpisami, nie ma tam nic więcej.

Temu nie zdziwię się jak w niedługim czasie na masową skalę pójdą bany.

To tylko moje rozważania, taka zwyczajna ciekawostka.

Osobiście bym nie umieszczał reklam Google w katalogu bo zysk to marny.

Jak najbardziej się z toba zgadzam :D . (Już w poprzednich wypowiedziach to mówiłem) No ale znowu powiem: Od kiedy jestem na forum wszyscy mówią że na mojej stronie nie zarobie i loepiej zrobiłbym coś innego... czytam posty i wszyscy się chwalą że ich katalog ma 50k uu, a niektórzy maja ich aż 3!!! To czemu ja nie moge spróbować :D ?

Po co cytujesz cały post ? Zaraz Erbit użyje koloru Red z napisem "nie cytuj".

Dlaczego ?

Bo katalogi są jako lekkie zaplecze a nie jako sposób na zarabianie milionów.

Ale co ja będę tłumaczył chcesz to rób. Tylko potem nie pisz:

Dlaczego zarabiamn 1$ na miesiąc ?

Pokaż mi przynajmniej 3 posty lub 3 tematy w których ktoś napisał, że zarabia na katalogu.

Witam Pana,

Dziękuję za wiadomość.

Odpowiadając na Pana pytanie pragnę poinformować, iż w zasadzie nie ma przeciwwskazań do umieszczania obrazów w pobliżu reklam Google w witrynie. Niemniej jednak, niektóre implementacje są niedozwolone przez naszą Politykę Programową, dlatego prosimy o rozważne dobieranie obrazów i ich umiejscowienia.

W szczególności wymagamy, aby wydawcy nie umieszczali obok reklam Google obrazów wprowadzających w błąd ani bezpośrednio skojarzonych z reklamodawcami i ich ofertami. Obrazy takie mogą nadmiernie przyciągać uwagę do reklam i zachęcać użytkowników do ich klikania bez potrzeby, co prowadzi do sztucznego zwiększenia kosztów reklamodawcy. Jak zapewne wiesz, nadmierne przyciąganie uwagi do reklam stanowi naruszenie naszej Polityki Programowej, w związku z tym nie możemy zgadzać się na umieszczanie niektórych obrazów w pobliżu reklam Google.

Jeśli chce Pan eksperymentować z umieszczaniem obrazów w bezpośrednim sąsiedztwie reklam, zalecamy stosowanie widocznego obramowania wokół jednostek reklamy, zmniejszającego możliwość wprowadzenia użytkowników w błąd.

W przypadku dodatkowych pytań lub wątpliwości sugeruję, aby odwiedził Pan naszą stronę Wsparcia programu AdSense https://www.google.com/support/adsense . Jeśli nie znajdzie Pan na niej odpowiedzi na swoje pytanie, proszę odpowiedzieć na tę wiadomość.

Z poważaniem,

Zosia

Zespół Google AdSense

Original Message Follows:

------------------------

From: "Piotr Kielski" <pkkzonee@wp.pl>

Subject: Inne

Date: Fri, 07 Jul 2006 07:49:17 -0000

Witam.

Jestem początkującym "adsensowiczem" i mam pytanie dotyczące mojej

strony. Dotyczy ono zdjęć koło reklam adsense, wiele czytałem o tej

formie zwiększania zysku (głównie na cneb.pl gdzie tam odpisaliście,

że jest to zgodne z regulaminem) i wiele innych stron tak postępuje.

Więc wole się jeszcze raz spytać, czy jest to zgodne z regulaminem.

Jeśli jeszcze coś jest nie tak to proszę pisać - na pewno to

poprawię.

Pozdrawiam, Piotr Kielski.

Language: pl

AdSenseLocale: pl

Name: Piotr Kielski

URL: ebooki24.info

topic: Inne

Ostatnio ktoś mówił, że umieszczanie zdjęć jest niezgodne z regulaminem. Napisałem maila (odpowiedź na 99% automat Zosia). Chciałem odpowiedzi dotyczącej mojej strony a dostałem ogólną (mniejsza z tym).

1. No właśnie - czy na mojej stronie obrazki "nadmiernie zachęcają do klikania"? Jeśli tak to chyba dam to obramowanie.

2. Co do obramowania - to czy może ono być mocno wkomponowane w tło, ale 100% widoczne?

Edit:Nie przyczytałem poprzedniego maila.

W prost tego nikt nie powiedział, a le w sygnaturce jest coś innego.

Moim zdaniem w mailu pisze wyraźnie że twoja strona łamie regulamin. Twoje obrazki wyraźnie zachęcają do klikania w reklamy. Jeśli chesz mieć spokój usuń obrazki i będzie OK

Przeczytałeś gdzieś artykuł że mozna tak zwiekszyć CTR, ale może nie było tam napisane że jest to niezgodne z regulaminem Google Adsense.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

A jak ma się np. 1500 zł miesięcznie, to powinno się jeszcze bardziej z górki lecieć nie ? Wiesz, nie leci :)

Gdy bym miał takie dodatkowe zarobki to byłbym w niebowzięty. No ale 100, a 1500 to duża różnica. jak się ma 1500 to (chyba) jest prawie górny próg. A jak 100 to strona jest już znana i jest mniej pracy (chyba).

Posłuchałem was i przez wczoraj i dzisiaj dodałem strone do 50 katalogów i wysłałem maile z wymianą linków do ok. 25 serwisów - w 3 jest już link. Efekt ok. 700 uu!:)!!!!!!!!!!!! (chyba głównie z serwisów i tegoż forum, a nie katalogów). Zarobki - 0,30$ :peace: . Czekam na odpowiedzi z reszty. Wielki dzięki :brawa: .

:piwo::yahoo:

Czekam na odpowiedzi dotyczące zdjęć.

Edit:

Dodam obramowanie, według maila to powinno załatwic sprawe. Pyt: Czy wystarczy zmienic kolory w palecie głównej, czy trzeba od nowa wklejać kod?

byl kiedys watek o obrazkach przy reklamach google.

byl pokazany jakis serwis zagraniczny gdzie reklama nawet z obrazkami sie stykala i ogolnie kompozycja byla taka ze reklamy wygladaly jak czesc menu. Na pewno skuteczne i bana nie bylo.

W tamtym watku komus google w sprawie obrazkow odpisalo ze jedynym warunkiem jest to ze miedzy reklama a obrazkiem musi byc wyrazna przerwa. Obrazek nie moze sie stykac i nachodzic na reklame.

Obrazek nie moze sie stykac i nachodzic na reklame.

Już dałem obwódkę. Na razie jasna, czy myślicie że to wystarczy? Do teraz zarobiłem 0,40$ co o tym sądzicie jak na pierwszy dzień zarabiania w ogóle?

Chyba sobie nie wyobrażasz ile osób dostało by bana, również tych którzy generują duże dochody. :)

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Chyba sobie nie wyobrażasz ile osób dostało by bana, również tych którzy generują duże dochody. :)

Po raz kolejny po co cytujesz całą wypowiedź ?

Nie mówie tutaj o katalogach jak webwweb.pl czy kilku innych.

Mówię o quwebikach, cancikach i innych katalogach.

Bany będą ale to jest kwestia czasu.

Takie moje zdanie i na tym zakończe.

Nauka ... cos pieknego ... ale kiedy nie uczysz sie na własnych błędach to nie zrozumiesz o co tak naprawde chodzi ... :)

Wszedzie trzeba kombinować i doceniam pomysłowość ... jakiś cel trzeba obrac i kierunek dzialania ... !!!

Rób tak aby zarobić i .... to chyba najważniejsze .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności