Skocz do zawartości

Czy to BAN za linki z WhitePress?

rataj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pozycjonuje stronę od pół roku i dostałem powiadomienie o nienaturalnych linkach w google webmaster tools.

Pojawiam się na site:

ale już na nazwę domeny nie, na słowa kluczowe też nie – całkowity ban.

Linkowałem tylko z whitepress i z paru for (90% to whitepress)

achort text, który mnie interesował był wbity w stylu „więcej informacji o MOJE SŁOWA znajdziecie na MOJA DOMENA” - w różnych wariantach.

Pomieszałem nofollow z dofollow w stosunku 60% do 40%

czystych anchor text mam dosłownie 5 sztuk (z dokładnymi słowami).

Na forach mam linki od osób z nie więcej niż 10 wpisami

Linki z WhitePress są bardzo dobre, wydałem sporo pieniędzy na to choć ruch z nich jest zerowy.

Na swojej domenie nie mam upychanych słów kluczowych i dodaje nowy wpis z foto co najmniej 1 raz w tygodniu – czyli aktualizacja też jest.

Nie dostałem przykładów z linkami, wcześniej dostawałem 3 linki przykładowe i dawałem radę wyjść z filtra.

Czy to wina whitepress czy może te fora z postami od nowo zarejestrowanych osób?

Dostał ktoś wcześniej bana za takie linki?

Jak postawie nową domenę to jak teraz linkować bezpiecznie? Coś działa na 100% jeszcze?

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

czystych anchor text mam dosłownie 5 sztuk (z dokładnymi słowami).

Jeżeli anchor to czysty EM + fraza dochodowa to na 99% tu leży przyczyna.

jak teraz linkować bezpiecznie? Coś działa na 100% jeszcze?

Dogadaj się z kumplami Matta Cuttsa żeby linkowali do ciebie, ichnie linki są nietykalne.

Skoro kiedyś dostałeś karę filtra to obstawiam, że znowu uzywales anchorów lub też po poprzedniej karze nie wszystko zostało usunięte. Może się też wydarzyło że fora których użyłeś to jakiś spamerski syf. A może wp zaszkodziło bo nie napisałeś całej prawdy.

Sugerowałbym najpierw wykonać pełna analizę odnośników. Potem pisać na forum.

Jak stwierdził kolega nie odrozniasz filtra od bana wiec może być też tak, ze wpis ma inny cel...

Najlepiej abyś podał URL wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Linki z WhitePress są bardzo dobre, wydałem sporo pieniędzy na to choć ruch z nich jest zerowy.

"bardzo dobre" to one są wg Ciebie, choć nie mam pojęcia z jakiego powodu, skoro ruch zerowy a jeszcze strona po d...e dostała.

jednym słowem wywaliłeś kupę kasy w błoto :) a trzeba było przejechać się po jakis preclach i na jedno by wyszło. Ale to zawsze lepiej brzmi jak jest "white" i można kasować za to kwoty z d..y wzięte a chętni i tak będą ;)

odpowiadając na ostatnie pytanie: nie ważne czy linkujesz z tzw. "white" czy z teoretycznie byle jakiego darmowego precla: jak celem umieszczenia linka jest podniesienie pozycji w serp'ach to z definicji zaczynasz się bawić w gierkę, której reguły a przede wszystkim ryzyko powinieneś bardzo dobrze znać.

nie ważne czy linkujesz z tzw. "white" czy z teoretycznie byle jakiego darmowego precla: jak celem umieszczenia linka jest podniesienie pozycji w serp'ach to z definicji zaczynasz się bawić w gierkę, której reguły a przede wszystkim ryzyko powinieneś bardzo dobrze znać.

Możesz to pisać milion razy a i tak znajdą się tacy, którzy nie mogą zrozumieć, że to nie fakt dodania linka automatem vs ręcznie decyduje o jego "naturalności"...

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Czy to wina whitepress czy może te fora z postami od nowo zarejestrowanych osób?   Dostał ktoś wcześniej bana za takie linki?

1. Bardziej wina jest po Twojej stronie, nigdy nie jest tak, że wina leży po stronie narzędzia tylko tego kto i jak tego narzędzia używa ;)

2. Bana nikt nie dostał bo za coś takiego bananów nie rozdają, na banana trzeba solidnie zapracować ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

OK, to filtr, mój błąd

ale odkryłem o co chodzi:

do moich linków z whitepress poleciały linki ze spamów z dokładnie tymi samymi achorami i dofollow,

ktoś mi zrobił chamską piramidę

robię disavow na saspamowane linki, zostawie te do których nic nie prowadzi i zgłaszam się do ponownego rozpatrzenia

znacie inne strony jak whitepress?

znacie coś takiego jak whitepress dla USA? Mam też stronę anglojęzyczną i chętnie poeksperymentuje na niej. 

ktoś mi zrobił chamską piramidę

taaaa.... mi się nudziło i nie miałem w co już zapuścić rączych rumaków to pomyślałem, że Tobie walnę piramidę żebyś zaraz dodatkowo mógł:

robię disavow na saspamowane linki

a potem się dziwisz, że google jest be...

szczęściem jest, że Ci co coś potrafią w temacie mają miejscówki niedostępne dla rataj

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

do moich linków z whitepress poleciały linki ze spamów

I to tak charytatywnie ?? :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nawet jeśli ktoś by Ci przyłożył takich linków (bardzo mało prawdopodobne) to nie powinno Ci to tak zaszkodzić, przecież niektórzy podlinkowują swoje linki do docelowych z najgorszych spamów komentarzy AA za pomocą SB albo też zaspamowanymi księgami gości. Wystarczy spojrzeć na oferty seosklepów.

Jeżeli do disavow wlozysz linki z drugiego poziomu linkujące do artykułów z wp to taki disavow zostanie pominięty bo nie ma związku bezpośrednio z twoim serwisem

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności