Skocz do zawartości

Czy to BAN za linki z WhitePress?

rataj

Rekomendowane odpowiedzi

@it_management

Pewności nigdy nie masz w jakimkolwiek działaniu SEO. Jest tylko prawdopodobieństwo, które oceniam na blisko 100%.

@janekszeryf 

Pasjonujące to nie jest, ale za to kasa się zgadza. Jak mi ktoś dobrze zapłaci to moge cały dzień wypełniać krzyżykami kratki w zeszytach.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no tak teraz trzeba stawiać na jakość, można na profil linkujący do docelowej można przyłożyć 30 w miarę dobrych linków i w nie walnąć syfem

profili się nie pozycjonuje, ale artykuły z linkiem np. z WhitePress można już bardziej dopalić aby nabrały mocy

Ja kiedyś słuchałem ludzi z forum jak "zakręcony" i nie zgłaszałem.

Zasada jest prosta słuchać i sprawdzać. Ty tylko słuchałeś więc ponosisz konsekwencje.

W biznesie nie ma sentymentów. Jeśli jest to jedyne wyjście aby pozbyć się kary to nie ma boże zmiłuj się.

Druga strona medalu to nie wiesz, które linki szkodzą. Zgłaszać partiami, wybiórczo. Po co tracić czas na analizy. Często pomaga tyko sam tekst prośby o zdjęcie kary, ale musi być dobrze napisany.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Trochę się narobiło różnych wypowiedzi niekoniecznie związanych z pierwotnym pytaniem ;)

Wnioski mam takie:

albo piramida na moje linki z whitepress jest problemem

albo piramida mi pomogła ale zaszkodziło coś innego

czyli wniosków brak ;)

ale mam też takie spostrzeżenie:

w whitepress jest zawsze dopisek "artykuł sponsorowany" - google to widzi (w sumie to oczywista oczywistość dla algorytmu) i jak jest za dużo tego w porównaniu do naturalnych linków to filtruje.

mam parę skryptów z blackhatworld na profile phpbb i robienie piramid, potestuje parę nocy na vpn i jak to ma pomagać to chyba zacznę stosować :)

Whitepress jak i podobne platformy to tylko przykład ewolucji precli, taki system zarządzania Preclami 2.0 i wcale nie zmniejsza ani nie zwiększa ryzyka otrzymania filtra;)

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

WhitePress daje wiele możliwości, także funkcje publikacji artykułów z linkami dofollow (SEO). Jednak trzeba z tej funkcji bardzo ostrożnie korzystać. Bo link kupiony to link kupiony. Na szczęście odnotowujemy coraz więcej publikacji tworzonych w innym celu. I na szczęście SEO'wcy rzadko publikują na lepszych portalach.

no tak teraz trzeba stawiać na jakość, 

zabrałbyś się za edukację może co ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zabrałbyś się za edukację

idąc na ilość nadal da się wybić stronki, bo testuję różne opcje

jednak jakościowe linki też potrafią nieźle wybić

dam przykład z chwilówek:

https://sowafinansowa.pl/

dam przykład z chwilówek:

https://sowafinansowa.pl/

Akurat ta strona ma same linki z Whitepress i od prawie 2 miesięcy łapie ruch z chwilówki + wszystko podobne. Wystarczy przejrzeć bazę White i profil sowy.Prawie każdy tekst to - coś tam coś tam, potem długi kobinowamy anchor a w drugiej części tekstu anchor brandowy.

Whitepress to bardzo skuteczna baza, jak ktoś nazwał Precli 2.0. Można nią robić topy na wszystko. Jest jedno ale - trzeba mieć $$.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Jeden link  dofollow (outsourcingowo 3k tekst+oplaty manipulacyjne + zdjecie ) na Whitepress kosztuję koło 6dych. Dobry sposób na dywersyfikację ale na pewno nie na poważne pozycjonowanie. Oczywiście jak masz w topach coś więcej niż blog ziutka  z Władegostoka.

Dobry sposób na dywersyfikację ale na pewno nie na poważne pozycjonowanie. 

jak tylko na dywersyfikację?

przecież sowafinansowa ma większość linków z artykułów  z Whitepress jak napisał użytkownik Hicarian, a strona jest w topach na najtrudniejsze frazy związane z chwilówkami

z tego co widzę to te artykuły nawet nie dopalane ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności