Skocz do zawartości

Czy to BAN za linki z WhitePress?

rataj

Rekomendowane odpowiedzi

Bo artykułów się nie dopala ... witki opadająjak się czyta takie cuś .

Pogrzeb więcej i dalej zobaczysz skąd sowa czerpie ruch. I nie chodzi mi o linki ... 

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

artykułów się nie dopala

dlaczego niby nie? ja linkuje artykuły z linkami do docelowej i jest ok - robię piramidkę 

czerpie ruch

no widziałem że z reklam czy o to chodziło?

ale tak czy tak wybiła sie głównie tymi linkami z artykułów sponsorowanych

Piramidki są passe... 

Artykuł (dobry) powinien zaindeksować się sam. Po to w WP daj esię linka do fejsa (j adodatkowo do twittera oraz kilk ainnych profili), żeby zaindeksowąło się samo również przez linkowanie przez innych userów. Jak robisz piramidkę pierwsze co robię to usuwam artykuł ...

Nic dziwnego że potem powstają żale że WP nic nie daje ... bo trzeba umieć (jak z piciem ... nie umiesz nie pijesz).

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

robisz piramidkę pierwsze co robię to usuwam artykuł

racja nikt nie chce mieć spamu, ale można przyłożyć lepszych linków, nie każdy też to kontroluje ;)

nie dopalać artykułów, nie dopalać profili - to skąd ma być tam moc?

ja dopalam i efekty są :)

Piramidki są passe... 

Artykuł (dobry) powinien zaindeksować się sam. Po to w WP daj esię linka do fejsa (j adodatkowo do twittera oraz kilk ainnych profili), żeby zaindeksowąło się samo również przez linkowanie przez innych userów. Jak robisz piramidkę pierwsze co robię to usuwam artykuł ...

Nic dziwnego że potem powstają żale że WP nic nie daje ... bo trzeba umieć (jak z piciem ... nie umiesz nie pijesz).

Pisałem im to kilka stron wcześniej, zostałem wyśmiany. Jak przeglądam forum to tutaj userzy zatrzymali się gdzieś koło 2011-2012 roku. Mam strone branżową, a przy niej katalog firm z tej branży, na prawdę dobry katalog w którym można dodać za darmo wpis a na weryfikacje czeka się 2-3h, strona ma blisko 10k uu dziennie W tej chwili jest w nim 3 tysiące firm, w tym ~2 tysiące z linkiem. Jeżeli ktoś się postara z dodaniem to nawet 2 razy przymknąłem oko na to, że firma  z poza branzy (ładne długie opisy, widać, że pisane przez osobę znającą się na rzeczy,a  nie przez płatnego cw, a tym bardziej mieszarkę). Natomiast jak widzę, że wpis jest "dopalany" to daję 410+wszystkie linki do DT+ban na domenę u mnie w katalogu. Na prawdę dbam o stronę (co roku robię przegląd czy firmy działają, czy strony www działają i czy opisy nadal unikalne) i strasznie mnie wkurza jak ktoś "dopala" robiąc mi z profilu linków jakis szajs.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

nie dopalać artykułów, nie dopalać profili - to skąd ma być tam moc?

ja dopalam i efekty są :)

potem się dziwić że wszystko pada bo ktoś nadal żyje w średniowieczu. myślenie boli ? im więcej piramidek i dopalania tym gorzej

wiele firm mając różnorakie spisy robią to samo co napisał @Boyakki - przeglądają dane i jak ktoś dopala profil dają 404/410 i linki do DT.

To zmień strategie ale nie psuj. Proste.

macie racje nie warto spamować czyjść stron, ale w innych wypadkach warto dopalać, przecież nadal tak dużo osób robi Tier1, Tier2, Tier 3 i efekty mają :)

Panowie po co ta kłótnia, zróbcie sobie prosty test, na jakiś profil dajcie 1000 linków i zobaczycie czy moc pójdzie na stronę docelową, ja wam już mogę odpowiedzieć, że nie. Kiedyś owszem stosowano taką technikę, że porządne blasty szły w tysiącach, ale te czasy już dawno za nami.

Janek; niektórym nie wytłumaczysz że niszczą miejscówki i to jest sztuka na raz.. Może kiedyś zrozumie.

Panowie po co ta kłótnia, zróbcie sobie prosty test, na jakiś profil dajcie 1000 linków i zobaczycie czy moc pójdzie na stronę docelową, ja wam już mogę odpowiedzieć, że nie. Kiedyś owszem stosowano taką technikę, że porządne blasty szły w tysiącach, ale te czasy już dawno za nami.

Może nie tak dawno, ale nadal część żyje w przeświadczeniu, że lepiej walnąć blasta albo dopalać co się da, i gdzie się da, a później zdziwko, że nic nie pomogło. Postawcie na jakość linków i waszej zawartości, to wszystko pójdzie w dobrym kierunku bez blastowania. Ale to wolny kraj, każdy zrobi jak uważa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności