Skocz do zawartości

Google Maps oraz zmiana Title - pytania początkującego

Be-cool

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Chciałem popracować nad stroną rodzinnego biznesu. Osiągnąłem całkiem przyzwoite wyniki jednak pojawiły się pierwsze problemy. Będę wdzięczny za radę z dwóch poniżsyzch kwestiach bądź podzielenie się linkiem do dyskusji która może rozwiać moje możliwości.

1. Dodałem miejsce do Google oraz postarałem się o rekomendacje. Niestety wpis nie chce wejść za żadne skarby do Google Maps. Wiem że takie miejsca też można pozycjonować jednak niebardzo wiem jak. Czy ktoś mógłby mi poradzić bądź powiedzieć czym powinienem zająć się w pierwszej kolejności?

Link do maps.

https://www.google.pl/search?q=cleaning+service+ole%C5%9Bnica&rlz=1C5CHFA_enPL577PL577&oq=cleaning+service+ole%C5%9Bnica&aqs=chrome..69i57.5871j0j1&sourceid=chrome&es_sm=91&ie=UTF-8#q=cleaning+systems+ole%C5%9Bnica&lrd=0x470fe2e9c9ff27d3:0x3f32e457c85d22ff,1

2. Od jakiegoś czasu staram się zmienić w indeksie Title jednej z podstron. Mimo tego że zmieniłem Tiitle w kodzie, puściłem ping i podlinkowałem stronę Title się nie zmienia. Jak mogę "wmóc" na Google chęć zmiany mojego Title na bardziej aktualny.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Problem w tym że od poprzedniego tygodnia mapsy już nie działają tak jak wcześniej. Tzn pojawiły się "Moje firmy" które z tego co widzę działają trochę inaczej. Nawet "eksperci google" twierdzą że pozycja zależy od wyszukiwania danej nazwy firmy oraz jej lokalizacji.

Co do Title, to znam ten sposób ale mimo tego nie daje to efektu ;/

Problem w tym że od poprzedniego tygodnia mapsy już nie działają tak jak wcześniej. Tzn pojawiły się "Moje firmy" które z tego co widzę działają trochę inaczej. Nawet "eksperci google" twierdzą że pozycja zależy od wyszukiwania danej nazwy firmy oraz jej lokalizacji.

Jak kolega powiedział wcześniej, to jak będzie wyświetlony title i description, zależy tylko i wyłącznie do google, które sam dopasowuje. Na szczęście w pozycjonowaniu liczy się wartość w kodzie html <title></title> i description, o czym już ktoś wcześniej pisał. Jeśli dobrze zapiszesz właściwość <title></title>, to problemem nie będzie, że w wyszukiwarce jest inaczej wyświetlany :P

Jak kolega powiedział wcześniej, to jak będzie wyświetlony title i description, zależy tylko i wyłącznie do google, które sam dopasowuje. Na szczęście w pozycjonowaniu liczy się wartość w kodzie html <title></title> i description, o czym już ktoś wcześniej pisał. Jeśli dobrze zapiszesz właściwość <title></title>, to problemem nie będzie, że w wyszukiwarce jest inaczej wyświetlany :P

Ale to nie chodzi już nawet o kwestię pozycji ale konwersji. Ludzie klikają w bardziej atrakcyjne nagłówki. Jeśli Google dobierze coś co nie wyświetla nawet miejscowości to skąd user może wiedzieć że nie wklika się w coś randomowego? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności