Skocz do zawartości

Strony nie ma pod określonymi frazami

Merol93

Rekomendowane odpowiedzi

wywal keywords, popracuj nad description, każda podstrona ma mieć inne - adekwatne  do  strony  ale  zawierać frazy kluczowe. Piszemy dla ludzi uwzględniając potrzeby google.

sprawdź np tutaj https://www.seoptimer.com/podstawowe błędy wyłapie.  o  Title, h1-h3 już wspomniano

dodaj alty do obrazków

a przede wszystkim  zdobywaj linki do swojej strony

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Popracuj przede wszystkim nad 

PRIMO - META TITLE i TYTUŁY NA STRONIE - musisz być łopatologiczny bo Google i ludzie muszą się na pierwszy rzut oka domyślić gdzie te mieszkania w Polsce są. 

SECUNDO - LINKI WEWNĘTRZNE - podpowiedz cena nie jest kryterium by "nabijać" strony

TERTIO - Pełne dane (adresowe) firmy na każdej stronie 

QUATRO - linki 

można by dalej ale jak zależy ci na tym co masz w keywodsach to na początek wystarczy 

Co do wtyczek to polecam przenieść się na Add Meta Tags albo Yoast SEO

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Marcin potraktuj to jako wyzwanie i zrób mu tą frazę lokalną, będzie się czym pochwalić

Nieśmiało pytam czy o mnie chodziło ?

Ja się pozycjonowaniem nie zajmuję, nie mam narzędzi ... i jestem raczej samoukiem hobbystą.

Daję klientom, pakiet na wstęp - miejsca google, zumi, lokalne katalogi + kilka linków :)

Autoironicznie potraktowałeś autora tematu, a na twojej stronie masz lokalne pozycjonowanie oraz podejście niezawodowe do tematu. Jak twierdzisz robisz to tylko hobbistycznie, więc dlaczego nie zrobić z przyjemnością tej prostej lokalnej frazy.

Przyjmę wszystkie rady, od czego zacząć, co poprawić - bo jak to już znajdę sam. Naprawdę Panowie byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś poświęcił chwilę i konkretnie napisał - zrób to, to i to. Mniej więcje jak Pan M0drzew. 

Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi.

Analogiczna sytuacja, jesteś u chirurga plastycznego, chcesz przeprowadzić operację pod jego nadzorem.

Chirurg stoi nad tobą, ty ze skalpelem, wszystko po kolei ci tłumaczy co masz robić by operacja się udała.

Zaczynasz kroić pacjenta (wyobraźnia pracuje) pierwsze cięcie (zdarza się że operacje trwają po kilka godzin)

Dlaczego się stresujesz, przecież najlepszy chirurg jest obok ciebie i mówi ci dokładnie co masz zrobić z jeszcze żywym, ludzkim organizmem.

Zakładam że nie skończyłeś studiów medycznych, więc odpowiedz sobie na pytanie, czy operacja ma się prawo udać.

Autoironicznie potraktowałeś autora tematu, a na twojej stronie masz lokalne pozycjonowanie oraz podejście niezawodowe do tematu. Jak twierdzisz robisz to tylko hobbistycznie, więc dlaczego nie zrobić z przyjemnością tej prostej lokalnej frazy.

Delikatna ironia sory, ale czyta się dziesiątki podobnych temtów, gdzie autorowi wypadało by poświęcić z 30 min na poczytanie działu dla początkujących czy podstawach ustalania SERP. Często również klienci zadają pytania typu:

"Czy da się jakoś włączyć żeby jak ktoś wpisze bla bla bla to wyświetli mu się moja strona" - nóż mi się w kieszeni otwiera.

To, że coś robie hobbystycznie, nie znaczy charytatywnie, znam wartość swojego czasu wolnego.

Jak już pisałem nie jestem aboslutnie fachowcem w tej dziedzinie - więc nigdzie się nie wywyższam, dałem autorowi pewien trop jak powinien postępować, od czego zacząć - dostał wętkę - reszta zależy od niego jak mocno przyłoży się do tego.

Swoją drogą uważam, że to wcale nie jest taka prosta fraza

Pozdrawiam i sory jeśli uraziłem autora tematu nie miałem tego w intencji :)

Swoją drogą

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Ja bym jeszcze dodał, że nie zaczynaj wszystkiego wiadomo od jakiej strony. Może szkolenia będą dla Ciebie dobrym rozwiązaniem na początek. Odwiedź kilka blogów. Niektóre szkolenia nie kosztują fortuny, a mogą sporo pomóc. 

Leczenie uzależnień od hazardu oraz terapia alkoholowa w Krakowie

Może szkolenia będą dla Ciebie dobrym ...

Taaaaa.... szczególnie u osób, które nie dają rady z pozycjonowaniem, a tym bardziej z PP to robią szkolenia. Tacy teoretycy SEO. Mnie na studiach w latach 90-tych też uczyli teoretycy prowadzenia firm (szkoleni w PRL-u) a ich niewiedza kosztowała mnie kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy zł. Nauczyli mnie: kup tanio, sprzedaj drogo a przedtem zbadaj rynek czy ktoś ci to kupi, nie dodali tylko kilku ważnych jak się potem okazało rzeczy:

nie dawał na 60-90 dni terminów płatności bo stracisz płynność, sprawdź, czy firma wypłacalna albo czy firma nie jest zarejestrowana na słupa :))))

a co do SEO - byłem rok temu, wydawało mi się, na dobrym szkoleniu SEO - nie tanie - nie drogie - powiedzmy średnia półka: zaawansowane techniki pozycjonowania z użyciem narzędzi i ochrona przed zmianami algorytmu. Na szkoleniu nie było nic czego nie byłoby tu w dziale dla początkujących + dwa blogi (które defacto uważam za sporo spóźnione do obecnego pozycjonowania i wymagań algorytmuG.)

No ale próbować można - kto bogatemu zabroni ?

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

"nie dawał na 60-90 dni terminów płatności bo stracisz płynność, sprawdź, czy firma wypłacalna albo czy firma nie jest zarejestrowana na słupa"

​To każdy przedsiębiorca powinien sobie wytatuować. Ja od siebie jeszcze dodam:

"Bierz zaliczki, nie wierz tym, którym się śpieszy i jak chcesz coś mieć dobrze zrobione to zawsze to sprawdź" Jak to mówią Polak zawsze mądry po szkodzie.

Leczenie uzależnień od hazardu oraz terapia alkoholowa w Krakowie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności