Skocz do zawartości

Na jakie frazy najlepiej pozycjonować sklep

kukster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem właścicielem sklepu dla iluzjonistów www.x-iluzja.pl i mam pytanie na jakie frazy mam pozycjonować sklep aby odnieść najwyższą skuteczność i zdobyć więcej wejść na stronkę?

Co poprawić ?I jak zdobyć wyższą pozycję w wyszukiwarkach ?Jakie słowa kluczowe polecacie używam google keyword planner ale frazy na które promuje mają małą ilość wyszukiwań ....jakieś usgestie będą mile widziane.

Po drugie strona zawiera bardzo dużo błędów (chyba , że to taki myk dla google pisać 'chystka' zamiast chustka) za drobne literki, ciężko się czyta, brak spójności strony: raz z wielkiej litery, raz z małej, raz normalnie, raz wielkimi literami - burdel na kółkach.

Po trzecie do kogo jest skierowana ta strona ? do zawodowych magików? wątpię - znam jednego i widziałem jak się przygotowywał do występów... do przeciętnego Kowalskiego? do gimbazy? zamiast wydać 119 zł na lewacką talię kart wolą kupić 40 butelek piwa lub ze 3 tabsy czegoś 'dobrego'

Po czwarte:

3010424 wywołań od 11 maj 2010

Jeżeli to są odsłony to ja wytrzymałem na 5-ciu odsłonach, po czym wyłączyłem serwis ... wtedy:

3mln / 5lat / 12 m-cy/ 30 dni / 5 odsłon-1UU = ~500UU dziennie przy tak niszowej branży to chyba ogromny sukces, więc po co jeszcze to pozycjonować?  ja mam 70UU/dzień i nie daję rady ich obrobić, nawet dzisiaj muszę jechać do roboty ;-)

Po piąte: łatwo zadać pytanie na forum, ale użyć szukajki jest zdecydowanie trudniej... prawda ? podane na tacy:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/143136-sprawdzenie-slow-kluczowych-konkurencji/

Po szóste: ankieta miodzio!

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Dziękuję za odpowiedź i sugestie które z pewnością pozwolą ulepszyć mi to i owo jednak głównym pytaniem jakie mnie interesuje to na jakie słowa kluczowe najlepiej pozycjonować serwis aby był w pierwszych 3 pozycjach oczywiście chodzi mi o jak najwięcej wyszukiwań a dodatkowo jak najwyższą pozycje do zrobienia.keyword sklep iluzjonistyczny mam wysoką pozycję ale liczba szukań jest znikoma.Sklep nie ma aż 500 uu dziennie jest to raczej około 200uu  .Tak sprowadzamy sprzęt la zawodowców i oni dobrze wiedzą o istnieniu portalu gdyż to marginalna liczba osób dlatego najbardziej skupiam się na osobach które chciałyby pokazać sztuczkę na przyjęciu lub znajomym dla zabawy . Co sugerujecie ?

Podziwiam za wrzucenie pp providenta do swojego sklepu internetowego: www.x-iluzja.pl/coin-bite-ugryziona-moneta-zlotowka-p-531.html :D

Twój sklep wymaga gruntownej przebudowy od strony SEO, nie mówiąc już o UX

<title>X-iluzja sklep dla iluzjonistów najlepsza iluzja z kartami i sztuczki iluzjonistyczne | Jak zostać iluzjonistą?kurs magii sztuczki karciane i sztuczki z monetą - iluzja, magia, czary, trick, sztuczka, iluzjonista, magik, pokaz iluzji, magic s</title>
<meta name="Description" content="X-iluzja sklep dla iluzjonistów najlepsza iluzja z kartami i sztuczki iluzjonistyczne | Jak zostać iluzjonistą?kurs magii sztuczki karciane i sztuczki z monetą - iluzja, magia, czary, trick, sztuczka, iluzjonista, magik, pokaz iluzji, magic show, telekineza, lewitacja, Criss Angel, David Copperfield, sklep iluzjonistyczny, hobby, karty do gry, Bicycle,">

Co do wyszukań: https://adwords.google.com/KeywordPlanner#search

Tak był jakiś czas temu podpięty skrypt bankiera i musiał się ostać na jakiejś stronie.Używam planera ale liczba wyszukiwań na frazy takie jak sklep iluzjonistyczny,sztuczki magiczne,sztuczki karciane sięga 200 miesięcznie dlatego pytam na jakie frazy radzilibyście promować sklep.

Rozwiń o co chodzi z tytułem gdyż wkleiłeś słowa kluczowe i tytuł...zawarłem w tytule i opisie słowa kluczowe na które obecnie promuje sklep napisz co mógłbym zmienić.

Jeżeli chodzi o optymalizację, to najlepiej zrobisz, jak będziesz się uczył od najlepszych. Przejdź się po stronach konkurencji, przejrzyj duże i małe sklepy internetowe, zobacz jak wyglądają pod kątem SEO.

Zaczynasz od początku, więc masz dwa wyjścia. Albo zaczniesz mocno uzupełniać wiedzę, której nie masz (raz i dwa) albo zlecisz komuś kto się na tym zna. Frazy nie są trudne, ale bez podstawowej wiedzy wielkich sukcesów nie będzie. Jak ogarniesz optymalizację, to przyjdzie czas na link building.

kukster, tutaj raczej nikt Ci nie wrzuci listy fraz, bo każdy kto to robi zawodowo za takie info chce $$$ (i nic w tym dziwnego, w końcu Ty też pojawiłeś się tutaj z tego samego powodu: chcesz $$$ ze swojej strony). Ci którzy nie robią tego zawodowo (w sensie ich oferta nie jest skierowana do klientów zewnętrznych) też tego nie zrobią, bo cały swój czas i energię poświęcają na pchanie swoich PP/MFA w górę topów. Pozostałe 80% tego forum będzie Ci mówić, żebyś dodawał stronę do 5 katalogów dziennie, bo inaczej dostaniesz bana  ;)

I tutaj popieram zdanie MKucinski: albo to komuś zleć, albo szybko spróbuj nadrobić braki. W tym drugim wypadku na początek polecam:

https://www.lexy.com.pl/blog/mailowy-kurs-pozycjonowania

https://www.lexy.com.pl/blog/mailowy-kurs-pozycjonowania-poziom-2

na jakie frazy mam pozycjonować sklep

Na pewno nie na 

zdobyć więcej wejść na stronkę

W sklepie frazy mają konwertować, nie potrzebujesz pierdyliarda odwiedzających którzy nic nie kupią ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Rozumiem was doskonale ale liczba wejść też się liczy ....Postanowiłem skupić się na frazach lewitacja,magik,hipnoza są to frazy które mają sporą liczbę wyszukiwań miesięcznie a zarazem osoby mogą być zainteresowane tematem sztuczek magicznych ...1/3 osób zapisuje się na darmowy kurs sztuczek przez co przechodzi przez mój tunel sprzedażowy otrzymują darmowe kursy jednocześnie powiadomienia o produktach no i mam ich maila przez co mogę oferować produkty przed świętami itd...porządek w sklepie faktycznie się przyda więc muszę nad tym popracować jakieś sugestie będą mile widziane.Dziękuę wam za info.

Rozumiem was doskonale ale liczba wejść też się liczy

Nie do końca. Liczy się ta liczba wejść która spowoduje sprzedaż lub inną korzyść. Nie znam się na tej branży więc się nie wypowiem dokładnie ale powinieneś się skupić na frazach które rzeczywiście przynoszą dochód, szkoda czasu na coś co przyniesie np. 1 zakup w miesiącu.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Tak zgadzam się ale mi chodzi o konwertujący się ruch czyli jeżeli ruch np  przy 200 uu konwertuje się na 5% to jeżeli przy 1000uu też będzie konwertował się na 5 % oznacza większą sprzedaż oczywiście najważniejsza jest konwersja gdyby produkt konwertowal się na 50% to wystarczyłoby 10 wejść dziennie aby mieć 5 sprzedaży i doskonale to rozumiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności