Skocz do zawartości

Serwis bez pozycjonowania

roninuzi

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość jeżeli ktoś już poruszył ten temat – wyszukiwarka mi nie pomogła.

Chcę stworzyć serwis na który będą wrzucane unikatowe treści. Mam zbiór kilku pdfów związanych z tematyką serwisu i korzystając z tych pdfów chciałbym przeklejać treści na moją stronę i co kilka dni dodawać nowy post. Treści są unikatowe. I pytanie brzmi. Czy takie działanie sprawi, że po jakimś czasie moja strona pojawi się w wynikach wyszukiwania?

Nie oczekuje niesamowitych statystyk. W serwisie podam namiar na moją prywatną stronę lub numer telefonu i jestem przekonany, że to będzie dla mnie korzyścią.

Podpowiecie czy to ma sens? 

Warto zgłosić tę stronę do kilku topowych katalogów. Jeżeli treść jest niszowa, to raczej dotrze do jakiś odbiorców. 

Podpowiecie czy to ma sens?

Polecę poetą:

Połóż rękę na sercu
Otwórz oczy szeroko i skacz!

:)

E:lit

nihil fit sine causa

Nie zapomnij wrzucić noindex w meta, bo inaczej jak się jakieś linki pojawią to jednak będzie z pozycjonowaniem a rozumiem, że robisz go dla siebie i sam tam będziesz zaglądał i czytał to co wkleiłeś.

A tych pdfów to na necie nie ma przypadkiem? Bo jak są to nawet noindex nie trzeba, bo nigdy się nigdzie nie pokaże przez DC.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Przyznam, że jeszcze wiele ze skrótów używanych przez was jest dla mnie enigmatyczna, ale spokojnie, myślę, że to się szybko zmieni :) 

Jeszcze może wyjaśnie jedną rzecz. Zrobiłem stronę dla mojej mamy, która jest z miasta mającego 60 tys. ludności i prowadzi mały biznes typu 'szydełkowanie starszej pani' i jej konkurencja nie istnieje w sieci. Wystartowałem w styczniu i mniej więcej po miesiącu byłem pierwszy w wyszukiwarce na kilka słów kluczowych + nazwa miejscowości. Serwis był zauważany przez zainteresowanych bo specjalnie dla niego kupiłem nowy nr telefonu więc wiem ile zleceń wpada mojej mamie dzięki tej stronie. 

I teraz mam dwa pomysły. Pierwszy to ten serwis o którym piszę wyżej. Właściwie mega mnie ciekawi czy samo wrzucanie treści wypozycjonuje stronę. Sam nie mam czasu na robotę SEO typu tworzenie wartościowych linkowań w w różnych miejscach w sieci do tej strony (zresztą jak już wielokrotnie ktoś tutaj pisał SEO niech robią SEOwcy tak jak leczeniem ludzi zajmują się lekarze). I co chce osiągnąć tym nowym serwisem? Po pierwsze sprawdzić czy się sam wypozycjonuje, po drugie umieścić tam jakiś kontakt do mamy lub link do strony i byłoby to takim dodatkowym miejscem w sieci z którego może wpadałyby zlecenia. 

I takie post sciptum po którym może się okazać, że jestem idiotą. Zrobiłem taką rzecz. Zebrałem te pdfy i kopiowałem po kilka zdań z nich do wyszukiwarki google. W ogromnej większości wynik wyszukiwań był zerowy więc uznałem, że treść dla google będzie unikatowa bo nigdzie w sieci jej nie ma (mimo, że pdfy są ściągniete np. z chomika). Proszę podpowiedzcie czy to co zrobiłem ma sens? 

Jak pdfy są skądś pobrane to mogą być już w indeksie (ale nie muszą), a po drugie zwróć uwagę na prawo autorskie. Bo kiedyś zamiast klienta może zadzwonić do Twojej mamy prawnik.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Dobry pomysł, jako strona doświadczalna, na której się będziesz jak ważne są treści. Czy to ale przy okazji przyniesie zlecenia to nie wiem. Skoro stronę mamy masz już wypozycjonowaną to w tym celu nie tworzyłbym drugiej, tylko pododawał obecną witrynę do kilku serwisów z ogłoszeniami typu oferia, olx itp. 

Leczenie uzależnień od hazardu oraz terapia alkoholowa w Krakowie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności