Skocz do zawartości

Ile płacić za SEO?

roninuzi

Rekomendowane odpowiedzi

Temat chyba dosyć kontrowersyjny ale wydaje mi się, że może okazać się pomocny dla laika chcącego skorzystać z waszych usług. Chociaż pewnie rozwijanie wiedzy klientów niekoniecznie może być wam na rękę. 

Dostałem ofertę w której pozycjoner oferuje mi swoje usługi za 1 000 zł miesięcznie. Właściwie trudno mi powiedzieć za co ("za pozycjonowanie"). I teraz pytanie? Za co ja mogę się z nim rozliczać? 

- za pozycje w wynikach wyszukiwania na daną frazę?

- za ruch na stronie?

- inne pomysły?

Pewnie dużo zależy od typu strony, konkurencyjności itd, ale czy podpowiecie coś?

Czy mogę zażądać, że np. za 3 miesiące chce mieć za każde 1000 zł ruch na poziomie 1000-2000 odsłon?

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem jak teraz ale kiedyś modne było naliczanie dzienne za daną fraze na danej pozycji. Czyli np jeżeli 'hydraulik warszawa' jest na pozycji od 7-10 to płace 5zł/dzień, jeżeli od 4-7 to 10zł .. a 1-3 pozycje to 15zł na dzień.
Ale i tu naciągali przez 'podkręcanie' raportów na koniec miesiąca, także i tak trzeba było samemu pilnować wszystkiego. 

Ale czy coś sie zmieniło to sam posłucham bardziej doświadczonych w temacie.

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

- inne pomysły?

Za wykonaną pracę ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"za 3 miesiące chce mieć za każde 1000 zł ruch na poziomie 1000-2000 odsłon" - i opłaca Ci się?

Podpowiedz ile mogę żądać? :) Generalnie chciałbym rozliczać się za ruch na stronie. Tak to teraz widzę. Chyba bardziej mi się to opłaca niż umawiać się na pozycje. 

Generalnie chciałbym rozliczać się za ruch na stronie.
Ruch, to panie szanowny można sztuczny wygenerować, wiec możesz być  w top > 100 i mieć ten oczekiwany ruch  1000-2000 odsłon :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Generalnie chciałbym rozliczać się za ruch na stronie.

To ja Ci wygeneruję ten ruch. Nie ma problemu. Płatne CPC i to nie dużo. Ale oczywiście nie zapewniam że z tego ruchu będzie dla Ciebie korzyść.

Pomyśl trochę zanim zaproponujesz komuś $ za ruch.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Czy mogę zażądać

Możesz żądać czego dusza zapragnie tylko w tej branży jak ktoś zechce to i tak Cię wydyma.

Ile płacić? Odpowiedź jest bardzo prosta - tyle, żeby po odliczeniu kosztów w kieszeni zostało więcej niż było przed rozpoczęciem pozycjonowania.

Najlepiej wybrać frazy, wrzucić na miesiąc testowo w adwordsa i będziesz wiedział ile sprzedałeś/ile możesz zapłacić za takie frazy.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

@SzlafRock

Zależy jak się dogadają- mam klientów z którymi umówiłem się na stałą opłatę co miesiąc, ale mogą oni w każdej chwili zrezygnować. Tym sposobem ja nie muszę co miesiąc liczyć należności a oni swoimi prawami motywują mnie żebym coś robił :)

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

Najlepiej wybrać frazy, wrzucić na miesiąc testowo w adwordsa i będziesz wiedział ile sprzedałeś/ile możesz zapłacić za takie frazy.

Adwordsem może co najwyżej sprawdzić czy to mu w ogóle konwertuje, natomiast na pewno nie sprawdzi poziomu opłacalności. Stawki za klik w Adw są często z d.py wzięte, poza tym są dni, że konkurencji strasznie się nudzi i klika w co popadnie, są dni, że konkurencja zaśpi z doładowaniem konta, albo mają ustawione dziwne stawki na różne dni. Poza tym klient końcowy też jest grymaśny, jak za oknem pada to klika adwords z nudów, jak świeci słońce to kupuje, a jak jest gorąco to leży plackiem na plaży i klika na smarkfonie... z nudów, bo na fejsie chwilowo nic nie ma.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności