Skocz do zawartości

Ile płacić za SEO?

roninuzi

Rekomendowane odpowiedzi

jeżeli boisz sie że ktoś podkręci pozycje w raporcie, zainwestuj tak gdzieś 20+VAT/mc i wykup sobie dostęp do programu zliczającego pozycje wg którego się rozliczacie. 

UU stosunkowo prosto i tania zafałszować.

a na frazę hydraulik warszawa trzeba sie trochę namęczyć by stabilnie tam siedzieć:)

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dochodzę do wniosku, że mało jest klientów z kategorii MSP, których nie da się wykiwać. Przeciętny prezes hurtowni papierosów pan Kowalski nie ma absolutnie pojęcia o tym o czym tutaj rozmawiamy. Pewnie byłby w niebie jak nagle jego ruch na stronie wzrośnie w ciągu miesiąca ze 100 wizyt do 1 000.

Chyba najlepszy sposób to jak najwięcej nauczyć się samemu za nim komuś zacznę coś zlecać. 

Jeśli budżet masz spory, a wymagania niezbyt wielkie, to naprawdę zainwestuj w Adwords. Wiem tyle, że przy budżecie 400 zł można bez problemu wygenerować ok. 500 kliknięć na trafnie dobrane słowa kluczowe (wiadomo, że wszystko zależy od stawki, ale jak nie przetestujesz, nie będziesz wiedział). Zobaczysz sobie czy Ci się opłaca.

Pewnie byłby w niebie jak nagle jego ruch na stronie wzrośnie w ciągu miesiąca ze 100 wizyt do 1 000.

Ty masz jaka obsesję na punkcie tego "ruchu" :olaboga:   Zrozum jedno ruch != ruch

Chyba najlepszy sposób to jak najwięcej nauczyć się samemu za nim komuś zacznę coś zlecać.

Jasne.... :glaszcze:

To nie alkohol ze zamiast kupić flaszkę wódki w sklepie wypędzisz sobie samemu bimber... choć i do tego trzeba mieć odpowiednie sprzęty (zaplecze).

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@up nie rozumiesz jak koledzy piszą, że ruch z wartością = 0 da się wygenerować kilkoma kliknięciami myszy ? :)

Jeśli mówią Ci takie informacje ludzie, którzy z tego żyją to znaczy, że coś w tym musi być.

Lepiej mieć 5 wejść gdzie zostanie wykonany zakup niż 50 gdzie będą to tylko wejścia nic nie znaczące.

@up nie rozumiesz jak koledzy piszą, że ruch z wartością = 0 da się wygenerować kilkoma kliknięciami myszy ?

Nawet chyba nie kilkoma, a o wiele mniej tych kliknięć.

Kolega nie rozumie że jak zgodzi się na płatność za ruch to ten ruch można wygenerować w olbrzymich ilościach, nie sprawdzi też czy to fake jak ktoś to umiejętnie zrobi. A umowę podpisze więc trzeba płacić, a potem będzie płacz, firma mi zapewniła ruch na stronie np. 100000 UU , mam zapłacić 1000 zł a sprzedałem tylko na 10 zł.

Ale mamy wolny rynek, jak chce płacić za ruch proszę, nikt przecież nie zabrania.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Cały czas interesuje mnie wartościowy ruch :)

Ale żeby popolemizować i żeby było ciekawie to na szybko taka sytuacja. Kontrakt z siecią reklamową płacącą z CPM. Szybko wygenerowany ruch bez żadnych korzyści, ale dostaje kasę za to, że reklama się u mnie wyświetliła. Krótkoterminowo może to się opłacić. Tak mi się na moim poziomie wiedzy wydaje. Proszę o rozjaśnienie dlaczego tak nie jest? :)

Krótkoterminowo może to się opłacić.

Chyba tylko Tobie, bo jak ktoś rozgarnięty będzie optymalizował tą kampanię to od razu zostaniesz wypięty i zostaną tylko te strony, które przynoszą zyski. Ale żeby taką kampanię zoptymalizować dobrze potrzeba najpierw własnie wtopić trochę kasy w takich wydawców jak ty.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jeśli budżet masz spory, a wymagania niezbyt wielkie, to naprawdę zainwestuj w Adwords. Wiem tyle, że przy budżecie 400 zł można bez problemu wygenerować ok. 500 kliknięć na trafnie dobrane słowa kluczowe (wiadomo, że wszystko zależy od stawki, ale jak nie przetestujesz, nie będziesz wiedział). Zobaczysz sobie czy Ci się opłaca.

taaa.... a może jeszcze dołóż branżę i rozkład czasowy ... bo przy stawce 9-15 zł/ 1 stronę przy ustawieniu max CPC na poziomie 0,80 zł to może to zająć jakieś 15 lat :)

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Krótkoterminowo może to się opłacić.

Chyba tylko Tobie, bo jak ktoś rozgarnięty będzie optymalizował tą kampanię to od razu zostaniesz wypięty i zostaną tylko te strony, które przynoszą zyski. Ale żeby taką kampanię zoptymalizować dobrze potrzeba najpierw własnie wtopić trochę kasy w takich wydawców jak ty.

@Blake uwierz mi, że klient (dom mediowy) kupujący kampanię reklamową z dużą ilością odsłon lecaca na wielu stronach nawet nie zauważy, że jakąś mała stronka wygenerowala 10 tys. Odsłon, które się na nic nie przełożyły.

Proszę o rozjaśnienie dlaczego tak nie jest?

Ano tak nie jest bo po prostu reklamodawca wybiera z reguły miejsca gdzie wyświetla swoje reklamy. I mając troszkę oleju w głowie nie zgodzi się w tym modelu rozliczeniowym aby jego reklama na temat krów była wyświetlana na stronie o baranach.

To tylko jeden taki czynnik.

klient (dom mediowy) kupujący kampanię reklamową z dużą ilością odsłon lecaca na wielu stronach nawet nie zauważy, że jakąś mała stronka wygenerowala 10 tys. Odsłon, które się na nic nie przełożyły.

No właśnie jak tam są krowy lub barany to nie. Ale firma podchodząca poważnie do tematu na pewno zauważy. Zdziwiłbyś się jakie są sposoby śledzenia takich rzeczy, bo widzę u Ciebie tylko teorię.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

taaa.... a może jeszcze dołóż branżę i rozkład czasowy ... bo przy stawce 9-15 zł/ 1 stronę przy ustawieniu max CPC na poziomie 0,80 zł to może to zająć jakieś 15 lat :)

Opłacam normalnie, czyli miesięcznie. Branża akumulatory. Nie wiem po co to "taaa..." :) Specjalnie zerknęłam w panel, żeby mu nie podać danych z kosmosu.

@Blake uwierz mi, że klient (dom mediowy) kupujący kampanię reklamową z dużą ilością odsłon lecaca na wielu stronach nawet nie zauważy, że jakąś mała stronka wygenerowala 10 tys. Odsłon, które się na nic nie przełożyły.

A wiesz, ile zarobisz na 10k odsłon puszczanych w dużej kampanii Run on Network (na wszystkie strony jak leci i pewnie jeszcze ze wszystkimi możliwymi zniżkami)? Mając trochę szczęścia, na średnią (albo raczej małą) hawajską i pepsi. :) A pewnie nawet nie tyle, bo ban będzie przed osiągnięciem progu wypłaty.

Niestety (a właściwie to dobrze, że tak jest), na dłuższą metę nikt sobie nie pozwoli na płacenie za puste odsłony, a firmy, które tego zupełnie nie kontrolują zwykle nie utrzymują się na rynku do pierwszej wypłaty wydawcom (o ile taka jest przewidziana w ich modelu biznesowym, co wcale nie zawsze ma miejsce ;) ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności