Skocz do zawartości

Whitepress a Page Rank

enforces

Rekomendowane odpowiedzi

ale trzeba przyznać, że jak PR niski, to nie należy się tym sugerować, ale jak PR wysoki, to znaczy że strona jest wartościowa, bo kiedyś G przyznało jej PR wysoki i go nie straciła prze filtry czy bany czy nie zmieniła właściciela. Nie mówię o przypadkach sztucznego przekazywania PR.

To znaczy ze gofno znaczy... to znaczy że tyle znaczy.

Pagerank nic nie znaczy ... kapiszi ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Moim zdaniem, tak jak powiedzieli przedmówcy obecnie PR już nic nie znaczy jako współczynnik mocy strony. Nie znaczy to jednak że w ogóle nic nie znaczy, znaczy bowiem tyle ile jest ktoś skłonny zapłacić za stronę z wysokim PR. Do dzisiaj widzę różne oferty "High PR links", które są chętnie kupowane za sam Page Rank.

WhitePress podaje bardzo wiele parametrów każdego portalu. Najważniejsze (i pierwsze) dwa to ruch (UU) zadeklarowany przez wydawcę (i poparty przesłanym raportem z GA) oraz SEM - u nas to wskaźnik ruchu organicznego z SemStorm (przykład: https://prntscr.com/87jemk )
Dopiero później kolejną są to: PR, Trust Flow, oceny merytoryczna i techniczna redakcji, alexa rank, google index, wskaźniki MOZ.

Zakładamy, że każdy kieruje się tym co uważa za słuszne.

Pawełek, widzę że reprezentujesz Whitepress. Dzięki za odpowiedź. A czy to prawda, że reklamodawca wrzucając treść (artykuł gościnny) może ustalić limit PR wydawcy?

Wydaje mi się, że sortowanie po PR też mija się w obecnych czasach. Myślę że Whitepress powinien uniemożliwić takie filtrowanie swoim klientom, gdyż sami sobie przez swoją nieświadomość robią kuku.

Mam jedną stronę z ruchem 23k UU miesięcznie i nie docierają do mnie zlecenia oraz artykuły gościnne. Śmiem twierdzić że przez to ze mam Page Rank 0 (i pewnie długo taki zostanie).

@up większość os. które kupują na Whitepress posiadają jakąś tam wiedzę więc jeśli dla nich PR nie ma znaczenia to nie zwracają na niego uwagi, ja np na PR nie patrze gdy zamawiam art .. zwracam uwagę na inne szczegóły ;)

enforces: w module artykułów eksperckich istnieje możliwość określenia jakie warunki musi spełnić wydawca, żeby pobrał artykuł ekspercki. Na dzisiaj jest około 400 takich artykułów do pobrania. Wśród wymagań jest tematyk, oglądalność, PR, nasza ocena merytoryczna i techniczna. Kliencie sami podejmują takową decyzję i wolimy ich w tym nie ograniczać.

Jednakże zastanawiamy się na zniesieniem akurat warunku PR w tym module.

Dzięki za odpowiedź. Fajnie jakbyście uświadomili klientów że PR obecnie nie jest żadnym wskaźnikiem. :)

ale o tym wiadomo od kilku lat ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności