Skocz do zawartości

jaka lepsza domena dla wyszukiwarki onet

bombell

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie najlepiej www.fraza.serwis.net.

Ważne, aby pozycjonowana fraza była w adresie.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Dla Onet i pierwszych miejsc najlepiej opcje ekstremalne :

fraza.net/fraza/fraza-fraza.html ;)

a w description : fraza, frazy, frazie , xxxxxx, fraza, frazy, frazie, xxxxx fraza, frazy, frazy ... itd ;)

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

bombell napisał:
zerocool napisał:

Dla Onet i pierwszych miejsc najlepiej opcje ekstremalne :

fraza.net/fraza/fraza-fraza.html B)

a w description : fraza, frazy, frazie , xxxxxx, fraza, frazy, frazie, xxxxx fraza, frazy, frazy ... itd :D

!!!

Zgadzam się zerocoolem co do extremalnych natomiast "breja" chyba nie masz racji że frazy łączone w onecie sie nie sprawdzają dowód? moja strona

www.galeriaobrazow.pl  - obrazy olejne

Wogóle ten no jak mu tam...:P onet ma dziwny "algorytm"

Obrazy olejne, pastele, akwarele, kopie obrazy na zamównienie portrety. www.galeriaobrazow.pl

GALERIA OBRAZÓW VINCI - obrazy olejne

Sa wazniejsze rzeczy dla onetu niz url z pozycjonowana frazą

Nie wiem, nie wgryzałem się nigdy bardzo w mechanizmy wyszukiwania onetu, ale zobacz np.

onet - hotele warszawa

oraz

google - hotele warszawa

Oczywiscie nie trzeba zakładać, że ideałem jej google i każde inne wyniki są złe, ale chyba nie jest przypadkiem, że dla onetu najlepsze okazują się jednak strony z frazą w URL?

Bombel a gdyby Google napisalo w pomocy że nie należy się dodawać do katalogów.

Bo dodawanie obniża pozycje i nie powinno się zwiększać ilości linków a powinno się umieścić słowo kluczowe w urlu i będzie zdobywało się większą pozycje to byś przyjoł taką strategie pozycjonowanie.

Myśle że nie.

Nie sądze aby onet podał gotową recepte na pozycjonowanie i wykazał co jest ważne a co nie podczas ustalania rankingu.

Druga sprawa że można równie dużo domen znaleźć na poszukiwane frazy które zawierają i te które nie zawieraja a są wysoko na pozycjonowane frazy.

To że jakaś domena jest wysoko i zawiera słowa kluczowe w urlu nie oznacza jeszcze że jest to czynnik najważniejszy ale element brany pod uwagę.

Zakładajać że brany nawet z małą wagą to jeżeli konkuruje z domeną która tego elementu nie posiada a posiada tylko np linki wskazujące tak jak domena która posiada oba te czynniki to wiadomym jest że owa z keywords w urlach bedzie wyzej.

Zakladajac wagi na poszczegolne elementy które mozna tylko domniemywac:

1.Keywords w URLU - waga 10

2. Keywords w linkach wskazujacych - waga 5

3. keywords w metatagach - waga 5

4. Keywords w title - waga 5

5. keywords w tresci strony - waga 5

6. keywords w linkach wychodzacych - waga 5

7. ogolna ilosc linkow - waga 0,01 x ilosc linkow

8. ilosc tresci na stronie, gestosc itp a takze rozmieszczenie tresci i sama budowa strony - 0,01/gestosc x laczna ilosc slow

Zakladajac ze strona spelnia nastepujace warunki

1,2,3,4,5 - osiaga wagę na poziomie 30

teraz strona która:

posiada

warunki 2-8 moze byc znacznie wyzej mimo ze nie zawiera keywords w urlu.

Ale wcale takie wagi nie musza być.

Analizujac nalezaloby przeanalizowac dokladnie strony zawierajace takie i inne elementy, zalozyc co moze brac a czego nie moze brac onet pod uwagę i wtedy wykonac test raz umieszczajac dany element raz inny i sprawdzajac ktora podstrona na wymyslone haslo bedzie najwyzej.

Test powinno się przeprowadzic w jednym czasie żeby wykluczyć element wagi jaki jest czas powstania dokumentu badz pierwszej indeksacji.

Tak gdybam ale do mnie nie przemawia iz w pomocy jest napisane że to jest najważniejszy element.

Tym bardziej ze ja opieram sie na innych elementach i nie zauwazylem by wyzej byly strony z keywordsami w urlach. Chyba ze mowa o niszowych haslach gdzie biją się strony o podobnej optymalizacji i zasadzie pozycjonowania.

A najlepszym algorytmem bylby algorytm przeciwstawny google - calkowicie odmienny - co pomaga w google szkodzi w onecie itd to spowodowaloby ze malo kto budowalby osobna strone pod onet zakladajac jako wazniejsza wyszukiwarke google - co skutkowaloby zmniejszeniem zmanipulowania wynikami przez seomasterow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności