Skocz do zawartości

Ban na domene

wskizz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@wskizz, w zakładce działania ręczne zniknie komunikat, dodatkowo przyjdzie odpowiedź od Google potwierdzający zdjęcie działań ręcznych.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

U mnie jest podobna sytuacja. Domena "pofundacyjna", do której prowadziło mnóstwo "świetnej jakości, naturalnych linków". Wrzucam później w gsc, a tam niespodzianka - Czysty SPAM. Też nie zadałem sobie trudu, aby sprawdzić kondycję domeny. Postawiłem nową stronkę, wrzuciłem kilka artykułów wysokiej jakości, szablon friendly mobile itp itd. Strona moim zdaniem czysta, nie przeoptymalizowana. Poprosiłem więc guglarza o ponowne rozpatrzenie. Pierwsza odpowiedź dość szybko: W dalszym ciągu uważamy, że jest źle....", to kombinuje, poprawiam, tak ustawiam wordpressa, aby kompletnie nie można było się przyczepić. Wyrzuciłem widgety, które mogłyby tworzyć duplicate content. Kolejna prośba, dalej to samo - "w dalszym ciągu...". Nie zgłaszałem jeszcze żadnych linków do disallow. Żadne prośby, groźby nie działają na G. Kiedyś też miałem opcje na domenę, która wyleciała z indeksu. Z jej odratowaniem nie było żadnych problemów - wystarczyło postawić nową stronę i poprosić o ponowne rozpatrzenie.

czyli to co postawiłeś to nadal syf - proste.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

. Nie zgłaszałem jeszcze żadnych linków do disallow. Żadne prośby, groźby nie działają na G

Nie zgłaszaj żadnych linków. Kara, która jest na domenę nałożona odnosi sie do linków wychodzących ze strony lub do "technik spamerskich" stosowanych na stronie (Czysty spam). Odnieś się tylko do ego na co masz nałożone kary i tyle. Napisz, że linki prowadzące do strony ciebie nie interesują i mogą sobie odłączyć ich działanie.

coś normalnego

co to znaczy coś normalnego?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

co to znaczy coś normalnego?

Sam napisałeś wcześniej odpowiedź (Cytat z Twojej wypowiedzi: do "technik spamerskich" stosowanych na stronie). Czasem zdarza się że na takiej domenie stawiają znowu jakiś śmietnik i myślą że zmiana właściciela wystarczy.

Miałem kilka takich przypadków, zero jakichkolwiek zgłoszeń, nawet do gwt domena nie zgłoszona i samo przechodziło, jak katar.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Sam napisałeś wcześniej odpowiedź (Cytat z Twojej wypowiedzi: do "technik spamerskich" stosowanych na stronie)

To był nie mój cytat a google.  To oni takie głupoty wypisują w powiadomieniach.  Napewno wiesz o tym tylko zapomniałeś.  :) 

Miałem kilka takich przypadków, zero jakichkolwiek zgłoszeń, nawet do gwt domena nie zgłoszona i samo przechodziło, jak katar.

Po jakimś czasie przechodzi kara bez powiadomienia tzw. filtr algorytmiczny.  Filtr z powiadomieniem w gwt nie przechodzi sam jak katar.  ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Po jakimś czasie przechodzi kara bez powiadomienia tzw. filtr algorytmiczny.  Filtr z powiadomieniem w gwt nie przechodzi sam jak katar.   ;)

Przechodzi...

jedna z moich stronek: GWT: działania ręczne za nienaturalny wzorzec linków przychodzących - strona generowała niezły ruch to nic nie kombinowałem, a po jakiś 10-12 miesiącach pozycje podskoczyły i bez żadnej wiadomości "działania ręczne" zniknęły z panelu.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

No masz rację SzlafRock 12 miesięcy nie warto czekać, to dość długo. Ja pisałem o stronach na których mi nie zależało aby były w topach, więc sobie leżały i przechodziło. Z tym że zawsze była na nich umieszczana inna treść, często na inną tematykę.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

czyli to co postawiłeś to nadal syf - proste.

To na prawdę już przesadza Google, bo teksty wcale nie są syfiaste. Chyba tak zrobię, że postawię stronkę firmową z danymi kontaktowymi i ze 2-3 artykuły. Tym razem poproszę znajomego Copywritera niech coś skrobnie, jeśli wielkiemu G nie podoba się moja pisownia ;)

Napisz, że linki prowadzące do strony ciebie nie interesują i mogą sobie odłączyć ich działanie.

Ok, ale jeśli chciałbym później wrzucić tam gdzieś link, czy artykuł z linkiem, do pozycjonowanej strony, to takie zaplecze nie będzie już miało żadnej mocy jeśli powiem goglowi, że mnie te linki nie interesują? Nie chce używać tego disallow, żeby przy okazji innych miejscówek nie umoczyć, a tak w ogóle, to powiadomienie Czysty SPAM chyba odnosi się tylko do tego, co dzieje się wewnątrz strony, a nie backlinków? Dobrze kombinuje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności