Skocz do zawartości

Czy wystarczy ustawienie preferowanej domeny

Radonix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem zielony w sprawach optymalizacji, w związku z tym mam dwa pytania.

1. Czy wystarczy ustawione wyświetlanie preferowanej domeny w GWT na bez www, czy muszę ustawić również przekierowanie 301(różne są opinie w sieci i zgłupiałem)?

2.Podstrony wyświetlają się z końcówką html, ale po wpisaniu bez końcówki html też się poprawnie wyświetlają, czy to dobrze, czy muszę ustawić jakię przekierowanie, żeby google nie uznało tego jako dwie różne strony/podstrony?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

1. Wszystko jasne.

2. Tylko podstrony wyświetlają się z końcówką html, a po dodaniu do strony głównej końcówki html, wyświetla się: Nie odnaleziono serwera. Czy ja muszę w takim przypadku zrobić przekierowanie wszystkich podstron oddzielnie?

3.Mało tego, jeszcze zauważyłem, że strona wyświetla się:

strona/podstrona.html

strona/podstrona.html/

strona/podstrona

strona/podstrona/

www.strona/podstrona.html

www.strona/podstrona.html/

www.strona/podstrona

www.strona/podstrona/

Czyli obecnie każda podstrona wyświetla się pod ośmioma różnymi adresami. Szok!!!

Rozumiem, że też muszę zrobić przekierowania, tylko oddzielnie każda podstrona?

Dodam, że podstron jest ponad 200.

4. I dodatkowo, po wpisaniu adresu strony do darmowego analizatora audytu online, pokazuje mi błąd o braku przekierowania index.php i index.html.

Jednak po wpisaniu adresu: strona/index.php , lub strona/index.html nie wyświetla strony tylko błąd 404.

Czy może tak zostać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności