Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego zdecydowanie lepiej było jak w tym dziale akceptowane były gotowe Startupy /  Przedsięwzięcia Forumowiczów, bo w obecnej wersji robi się bałagan i przynajmniej ten temat paskuje bardziej do pogaduszek lub dowcipów :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzięki wszystkim za opinie oraz podpowiedzi - szczególnie te ze wskazaniem podobnych narzędzi.

Rzeczywiście na forum są podobne projekty, robienie kolejnej kopii (tylko trochę innej) jest głupim pomysłem (i przy okazji bez przyszłości) - z tego powodu to narzędzie musi przedstawiać lepszą i ciekawszą funkcjonalność, co jest wyzwaniem, bo tutejsze projekty były dość rozwinięte (ale nikt nie mówił, że będzie łatwo).

Tak jak pisałem wcześniej, moje główne koncepcje to:

1. Funkcjonalność - wiadomo, podstawa, nikt nie chce narzędzia, które nie jest przydatne.

2. Oszczędność czasu - ma skracać czas pracy poprzez:

- zautomatyzowanie powtarzających się prac,

- jednorazowe lub powtarzające się działania masowe (najprostszy przykład to dodanie "synonimizowanego" wpisu na 50 stronach przy pomocy jednego kliknięcia przycisku).

3. Prostota, prostota i jeszcze raz prostota - instalacja ma być prosta, tak samo jak użytkowanie (bez gubienia się w panelach).

Dodawanie synonimizowanych tekstów, wpisów do katalogów, linków, a także wykonywanie wszelkich SEO-prac ma być proste.

Dalszy rozwój.

Pzyznaję otwarcie, że nie jestem pozycjonerem - jestem programistą - o ile SEO interesowałem się w przeszłości, to jednak nie pracowałem na co dzień w tej branży, z tego powodu poszukuję pozycjonerów, którzy opiszą mi jak wygląda ich praca, na co zwracają największą uwagę, co im zabiera najwięcej czasu, co ich wkurza, co cieszy.

Robię to tylko po to, aby stworzyć użyteczne narzędzie, bo wszelkie inne działania nie mają żadnego sensu. Nie dziwię się wam, że już sami jesteście znudzeni powtarzającymi się projektami, w których autorzy przedstawiają oklepane pomysły (kolejne katalogi, kolejne serwisy oferujące sprzedaż tekstów).

Propozycja współpracy.

Czas na coś przydatnego - jeśli masz chęci, wtedy zapraszam - w zamian za "Spowiedź Pozycjonera"  zaoferuję dożywotnią gwarancję darmowego dostępu na cokolwiek płatnego, co będzie powiązane z tym projektem - liczbę miejsc ograniczam do 3 osób.

Jeśli jesteś zainteresowany pozycją w "Świętej Trójcy" :jupi: , to wyślij wiadomość na priv z opisem swojego doświadczenia - robię to tylko dlatego, abym zarówno ja jak i społeczność miała gwarancję, że narzędzie będzie tworzone, analizowane i rozwijane przez kompetentne osoby).

Zapraszam do współpracy! ; )

Robię to tylko po to, aby stworzyć użyteczne narzędzie,
Altruista...

robię to tylko dlatego, abym zarówno ja jak i społeczność miała gwarancję, że narzędzie będzie tworzone, analizowane i rozwijane przez kompetentne osoby
Optymista...

To może zrób jaką wersję BETA jaką potrafisz na własną komendę i wtedy zaproś do współpracy "kompetentne osoby"...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To może zrób jaką wersję BETA jaką potrafisz na własną komendę i wtedy zaproś do współpracy "kompetentne osoby"...

Taka jest naturalna kolej rzeczy. ; )

PS Aktualnie posiadam wersję Alpha, która jest czysto developerską wersją. Gdy będę posiadał już Betę (musi spełnić kilka warunków), wtedy dam o tym znać.

• 5 tygodni później...

I teraz meritum sprawy - system jest w budowie, strony "dzieci" (katalog/CMS) został stworzony przeze mnie, waży bardzo mało, niecałe 3 MB, chciałem utrzymać niską wagę, aby można było go błyskawicznie instalować - wystarczy tylko skopiować pliki i strona działa (domyślnie wykorzystuje bazę danych w pliku, tj. SQLite, także nie musisz tworzyć bazy MySQL - choć możesz)

Cześć, może wniosę coś do twojego projektu gdy napiszę, że w naszym systemie "dziecko" bez contentu waży 104 kb - może to wyznaczy kierunek optymalizacji dla Twojego imperium.

Dodatkowo jeżeli projekt pójdzie w kierunku generowania treści na masową skalę to już możesz założyć, że to nie będzie dawało żadnych rezultatów.

Powodzenia,

Można jeszcze pobrać z wordpress org plugin MainWp + child - zobacz jak to robią inni (jest tam człowiek z PL) - funkcjonalności jest masa, a i design zobaczysz, który nie przyprawia o wymioty (choć to kwestia gustu ofcz) - instalujesz i matkę i dzieci satelity (podstawowe funkcje - dystrybucja tekstu + instalowanie pluginów za free) - lifetime kosztuje 400$ miesiąc 30$  - więc masz górny pułap

pozdrawiam

banan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności