Skocz do zawartości

Damatorka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szczerze mówiąc myślałam ze po rozpoczęciu tego tematu, ktoś parę pożytecznych rad podrzuci ale widzę, ze poza filozoficznymi rozważaniami nie ma nic konkretnego. Czy nikt nie wie gdzie znaleźć poradniki dla amatorów pozycjonowania. Oczywiście, ze zamierzam skorzystać z pomocy pozycjonerów, ale dla własnej satysfakcji chciałam chociaż trochę tych prostszych czynności wykonać np. wpisy do katalogów.

A tak przy okazji co sądzicie o katalogach które biorą opłate za wpis a potem ani wpisu ani odpowiedzi na zapytania. Czy nie należałoby takie katalogi na forach umieszczać, żeby innych przed nimi ostrzec

Szczerze mówiąc myślałam ze po rozpoczęciu tego tematu, ktoś parę pożytecznych rad podrzuci ale widzę

Sama nazwa tematu wskazuję, że nie za bardzo wiesz co to pozycjonowanie.

Pozycjonowanie z zasady nie może być amatorskie, bo Google nakłada na strony różne kary. Amatorzy te kary łapią o wiele częściej jak osoby bardziej ogarnięte w temacie.

Chcesz uczyć się? Postaw stronę testową i testuj swoje działania, nie ryzykuj docelową.

Tylko jak tu ufać "profesjonalistom", jak za każdym razem kiedy słyszę, że ktoś zatrudnił firmę, dostaje wpisy do katalogów...

Hm.. poprzez nabywaną wiedzę i doświadczeniem? A to można osiągnąć pozyskując wiedzę z różnych źródłem, a następnie ją sprawdzać w praktyczne na własnych domenach? Na początku własnym, później klientów jeśli doświadczenie na to pozwoli

Żeby zrobić 200 wpisów do katalogu nie trzeba być profesjonalista, potem to już trudniej - na pewno sama optymalizacji strony nie zrobię, mam tego swiadomość. Profesjonaliści radzili dobierać frazy kluczowe w Planerze które mają dużą ilość wyszukiwania i średnią lub niską konkurencje. Szukałam .... w branży odzieżowej takich propozycji nie ma, jak duża ilość wyszukiwania to konkurencyjność wysoka. Czy ktoś mi powie - jest jakaś inna zasada?

W innych wątkach piszą że zaczynać pozycjonowanie od budowy zaplecza , co to jest i jak to zrobić. Zna ktoś jakiś poradnik w tym temacie.

w branży odzieżowej takich propozycji nie ma, jak duża ilość wyszukiwania to konkurencyjność wysoka

Nie pomyślałaś, że najzwyczajniej nie masz szans ? I szkoda Twoich zasobów na starcie z ludźmi z wieloletnim doświadczeniem, którzy dodatkowo dysponują autorskim i/lub bardzo drogim oprogramowaniem, bazami danych linków etc. ? 

Takie proste pytanie, czy warto robić cokolwiek ... A może zarób i daj zarobić innym ? A bilans będzie i tak bardzo na plus ?

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Konik dobrze mówi tzn. że lepiej niektóre sprawy oddelegować i zająć się swoim biznesem porządnie niż zabierać się za wszystko i za nic.

Wiem coś o tym bo sam się zabierałem za Seo i prowadzenie firmy, jedyne co po tym zostało to zmiana branży :) Ogólnie to chyba tak nasz naród ma, że wolą sami zrobić niż dać drugiemu zarobić a potem się dziwią, że biznes w PL słabo się kręci :D

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Czy ktoś mi powie - jest jakaś inna zasada?

Tak, ja Ci to wytłumaczę obrazowo.

sufit-podwieszany-w-salonie.jpg

Na grafice wyżej widać taki podwieszany suficik z ledzikami. Identyczny zrobiłem w tamtym roku, nawet wzorowałem się a tej fotce. Pomyślałem sobie, że amatorsko zrobię sobie coś sam i się pobawię w wolnym czasie. Trwało to miesiąc, ale wygłaskałem sobie to, że mucha nie siada. Oczywiście wszystko amatorsko, bo fachowcem od budowlanki nie jestem ani elektrykiem (no i wyczytałem na necie jak to się robi :D )

I teraz sytuacja wygląda tak, że jak by mi ktoś powiedział "za********e Ci wyszło - czemu sam domu nie zbudujesz?" to bym się mu po czole postukał.

Jeżeli nie widzisz analogii to Ci ją dam na tacy:

Wyciąć w regipsie to raczej większość potrafi jak pogłówkuje, wymierzyć profile to też nie sztuka (dodać do 200 katalogów). Zbudować dom to nie jest wycinanie w regipsach, to jest szalowanie fundamentów, zbrojenie płyty, stawianie murów, zrobienie konstrukcji dachu, przykrycie, rozprowadzenie mediów, prądu, płytki, schody itd. (pozycjonowanie sklepu w branży odzieżowej).

Jaśniej się chyba nie dało tego wyrazić, mam nadzieję, że załapałaś o co chodzi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Lepsza kawa od herbaty :D

PS.

się pobawię w wolnym czasie

Myślałem, że czytanie ze zrozumieniem to bolączka gimbów jest.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności