Skocz do zawartości

Dwa adresy - jeden serwis - duplicate

darnok734

Rekomendowane odpowiedzi

Serwus, mam pewien problem. Mam dwa adresy www.abc.pl i www.cba.pl prowadzące na ten sam serwis. Jeden z nich jest już używany jakiś czas i będzie nadal, natomiast drugi powstał, bo klient tak chciał. Teraz chcę zrobić tak, żeby nie było duplicate contentu, jednak nie mogę zrobić przekierowania, bo klient nie wyraża zgody. Co mogę zrobić, żeby Google nie indeksował tego drugiego adresu? Czy można jakoś w robots.txt wpisać cały adres strony, żeby nieindeksował wszystkiego?

bo klient tak chciał

Coś tu kręcisz! Masz klientów, a nie wiesz co w tak błahej sprawie zrobić ehh

Niekoniecznie... Każdy jakoś zaczyna - może autor tematu jest zupełnie świeży i po prostu brak mu elementarnej wiedzy.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

bo klient tak chciał

Coś tu kręcisz! Masz klientów, a nie wiesz co w tak błahej sprawie zrobić ehh

Niekoniecznie... Każdy jakoś zaczyna - może autor tematu jest zupełnie świeży i po prostu brak mu elementarnej wiedzy.

Gwoli ścisłości, nie mój klient osobiście. Po prostu miałem znaleźć rozwiązanie, a nie byłem pewien czy w metatagach da radę tak zrobić, dlatego wolałem zapytać specjalistów. Tak, czy siak, dzięki za odpowiedź @Finan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności