Skocz do zawartości

mod_rewrite

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Podłącvze się do tematu oraz zadam kilka pytań. Chciałbym się troszke dowiedziec na jakiej zasadzie ta metoda dziala na postnuke , czy tak samo ??? czy może inaczej, jeszcze trudniej (oby nie :D ) A więc tak , utworzyłem plik .htaccess wrzuciłem tak cos takiego:

RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)-([0-9]*)\.html /index.php?id=$radam [L]

radam to jakbym moj ID bo caly adres wyglada tak:

modules.php?op=modload&name=info&opcja=radam&file=index

tylko ze cos nie dziala, nie wiem za dobrze od czego zacząć ;) linki mam bardzo długie i google żadko odwiedze moja strone.

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

i z góry dzięki za pomoc.

Lenistwo userów nie zna granić :)

Rezultaty od 1 - 10 z około 1,330 z forum.optymalizacja.com z włączonym mod_rewrite.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

pOmoc masz post wyżej ! :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mając tak zdefiniowane przekazywanie parametrów w adresie: www.nazwadomeny/content.php?id=001

nie możesz zrobić www.nazwadomeny/nazwa_kategorii/nazwa_podstrony !

Możesz zrobić tylko przykładowo

- www.nazwadomeny/001.html

- www.nazwadomeny/kontent,001.html

- www.nazwadomeny/001/

-itp....

w tym wypadku cyfry, czyli wartość zmiennej id stanowią JEDYNY parametr sterujący.

Przykladowo:

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^kontent,([0-9]*).html$ content.php?id=$1 [L]

Oczywiscie musisz pozamieniac odpowiednio linkowanie w serwisie

moc zostawic mi nadzieje.
Oczywiście, że można, ale do tego trzeba znać się trochę na PHP ... więc ucz się - nie czekaj na gotowe rozwiązania. Przynajmniej ja ci takowych nie dostarczę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności