Skocz do zawartości

[Program] Google Index Checker - szybki, dokładny program do sprawdzania zaindeksowania w Google

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

OK, poprawka zrobiona - problem już nie istnieje. Wystarczy pobrać ponownie (paczka podmieniona). Wysyłam jeszcze info do wszystkich.

@blake - dzięki jeszcze raz.

Już lepiej, chociaż nigdy to nie będzie w 100% wiarygodne, bo... wrzucając linki do indeksera są one mielone na spamach i czasami w opisie też wypływają, chociaż sam nasz link nie jest zaindeksowany (tzn nie widać go przy wyszukiwaniu, bo zaindeksowany to on może być ;) )

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie, nie przewidziałem współpracy z prywatnymi proxy - takie są o wiele droższe. Jeśli potrzebujesz takiej funkcjonalności nie ma problemu - wystarczy się skontaktować po zakupie, a zostanie dopisane.

Aktualizacje będą, z opóźnieniem ale się pojawią już w najbliższym tygodniu. Czasem jak pali nowy pomysł, to trzeba go zrealizować, nie da się skupić na innych. Nawet nie wiesz ile razy żałowałem, bo ostatecznie projekt lądował w koszu, tak jak conajmniej kilka dni spędzonych nad projektem.

Panowie, nie obraźcie się, ale z rana poproszę moderatora o usunięcie wpisów, bo większość OT.

Możliwe, że jutro będzie aktualizacja o api proxy (dowolna ilośc źródeł z pobieraniem co xx minut) i dodatkowe sprawdzanie po cache (opcja).

//Edycja: dziękuję modowi za zrobienie porządku.

Jest dostępna aktualizacja o której pisałem wyżej (link ten sam, podeślę wszystkim info na @):

- api proxy (można wkleić dowolną ilość). Można ustawić automatyczne pobieranie co x minut.

- opcja dodatkowego sprawdzania zaindeksowania przez odpytanie cache google. Prędkość sprawdzania wraz z włączeniem tej opcji idzie w dół.

Prędkość programu jest bardzo wysoka, jednak trzeba uważać na jakość proxy. Byle źródła proxy mogą sprawić, że prędkość sprawdzania zaindeksowania będzie mocno spadała (zanim program trafi na dobre proxy), szczególnie gdy zostanie wprowadzonych kilkadziesiąt tysięcy pseudo proxy.

• 2 tygodnie później...

Został wykryty błąd przy zasysaniu proxy z podanych źródeł. Jeśli nie dziś, to z rana będzie do tego poprawka.

Planuję jeszcze dorobić do programu testowanie proxy, dzięki temu będzie można jeszcze szybciej sprawdzać indeksacje.

Nie testowałem, jest w java więc raczej powinno, ale bez testu nie powiem na 100%.

Jak chcesz przetestować podaj na PW swój email, podeślę do testu na kilka dni.

Aktualizacja jest już zrobiona, teraz nie będzie problemu z pobieraniem proxy ze źródeł. Link do pobrania ten sam co zawsze.

Planuję jeszcze zrobić testowanie proxy lub automatyczne odrzucanie niedziałających proxy (na bieżąco przy sprawdzaniu zaindeksowania), dzięki czemu jeszcze szybciej będzie przebiegało sprawdzanie zaindeksowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności