Skocz do zawartości

Ocena jakości backlinków - jak analizować raporty

shift76

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale tak z drugiej strony, w jakimś celu są te narzędzia jak Majestic itd tworzące raporty.

Tak, w jakimś są :) i niektóre całkiem przydatne.

czy nikt z Was nie oczyszczał profila? tylko dodajecie?

Tutaj większość najpierw dodaje a potem czyści.

Na ich podstawie nie da się wyselekcjonować "zgniełego jaja"?

Problem polega na tym, że szukasz czegoś czego nie masz :)

No ale szukaj, na forum parę osób dobrze zna się na czyszczeniu, pomogą.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Problem polega na tym, że szukasz czegoś czego nie masz

Kolega Mariusz dokładnie odpowiedział. Mała podpowiedź, czytaj między wierszami.

Przeczytałem między wierszami :)

Mam jeszcze jedno pytanie. W Majestico przy tworzeniu raportu jest funkcja : limit backlinków na domenę

Kiedy zaznaczam więcej niż 1, w raporcie dostaje np trzy te same domeny tylko z innymi podstronami np

www.fdjjf/category/religia-2/

www.fdjjf/tag/chiny/

Czemu tak i co to oznacza?

Co przeczytałeś między wierszami jak nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem prostego zdania?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Co przeczytałeś między wierszami jak nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem prostego zdania?

ale o co Ci chodzi?

Jeśli masz coś do powiedzenia, chętnie posłucham w innym wypadku proszę nie obrażaj mnie.

Zadałem pytanie ponieważ czegoś nie wiem i liczę że ktoś życzliwy z wiedzą mi odpowie. A co z tym dalej zrobię i czy wykorzystam w tym czy innym przypadku to już mój problem.

Kiedy zaznaczam więcej niż 1, w raporcie dostaje np trzy te same domeny tylko z innymi podstronami

A ile zaznaczyłeś? Więcej niż 1, no to Ci pokazuje więcej niż jeden zgodnie z zaznaczeniem.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Teraz to obrażasz po prostu ludzkość. Na pytanie, dlaczego pokazuje się więcej linków z domeny jak zaznaczy się więcej niż 1 odpowie co drugi przedszkolak.

PS. Nie zajmuj się SEO, to zajęcie dla ludzi z nieco wyższym IQ niż przeciętne. Nie przeskoczysz tego.

Dziękuje Ci, w końcu dowiedziałem się co jest moim życiowym problemem i co powinienem robić w życiu. Nie wiem jak Ci dziękować za tak cenną poradę. Jesteś niezrównany. Mam jeszcze tylko drobną prośbę, abyś już nie marnował swojego talentu i nie udzielał się w temacie. Jeszcze raz dzięki.

Wszystkich pozostałych przepraszam za powyższą wymianę. Jeśli więcej osób uważa podobnie jak  "blake", po prostu zadałem nie odpowiednio pytanie lub po prostu jestem głupi. Zamykam wątek. Wszystkim dziękuje.

Kiedy zaznaczam więcej niż 1, w raporcie dostaje np trzy te same domeny tylko z innymi podstronami

A ile zaznaczyłeś? Więcej niż 1, no to Ci pokazuje więcej niż jeden zgodnie z zaznaczeniem.

to jest dla mnie oczywiste :). Ale czemu tak się dzieje? Dodawałem link tylko w jedno miejsce a nie w 3 czy 5? Czemu się rozmnożył?

bo jeśli link wylądował na części wspólnej podstron (stopka/sidebar/itp) tego serwisu to się oczywiście na nich pojawił, więc z 1 strony mogłeś dostać xxxx linków jeśli wyświetliły się na wielu podstronach. Są strony, gdzie po dodaniu linka zdobędziesz 1-5 linków a są strony, gdzie jak dodasz link to sypnie Ci ich kilkadziesiąt. Nawet jak zostawisz link w profilu na jakimś forum, to link wyświetli się na podstronie profilu, czasami na podstronie z listą innych profili, gdzie jest pokazane pole www i w innych sekcjach strony, gdzie dane profilu są pokazywane. Stąd 1 zamieszczony link się "rozmnaża" w obrębie danego serwisu.

bo jeśli link wylądował na części wspólnej podstron (stopka/sidebar/itp) tego serwisu to się oczywiście na nich pojawił, więc z 1 strony mogłeś dostać xxxx linków jeśli wyświetliły się na wielu podstronach. Są strony, gdzie po dodaniu linka zdobędziesz 1-5 linków a są strony, gdzie jak dodasz link to sypnie Ci ich kilkadziesiąt. Nawet jak zostawisz link w profilu na jakimś forum, to link wyświetli się na podstronie profilu, czasami na podstronie z listą innych profili, gdzie jest pokazane pole www i w innych sekcjach strony, gdzie dane profilu są pokazywane. Stąd 1 zamieszczony link się "rozmnaża" w obrębie danego serwisu.

Super, bardzo dziękuje za odpowiedź. A czy takie linki są liczone przez Google dla SEO wszystkie czy jeden?

Google wszystko gromadzi, przechowywuje i przelicza takze wszystkie linki do wszystkich stron ze wszystkich miejsc. A jakie one mają wpływ na stronę linkującą to wie już tylko algorytm google i poczęści seo fachowcy co śledzą poczynania owego algorytmu. :)
A czy dany link jest 'mocny' czy 'słaby' własnie podpowiedzą ci takie narzedzia z jakich korzystasz. Jednak to są tylko szaczunkowe wartości bo nikt nie zna algorytmu google oprócz jego twórców.

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE PYTANIE DNIA:

CZY MAJĄC W PROFILU ANCHORY POD FRAZY KLUCZOWE LEPIEJ JE ZAMIENIĆ NA BRAND?

OD JAKIEGOŚ CZASU ZAUWAŻYŁEM SPADKI WŁAŚNIE NA TE FRAZY, DO TOP 20-30, MOŻE TO WŁAŚNIE Z POWODU LINKOWANIA NA TE ANCHORY?

Czy to jest indywidualne podejście, czy zależy to od ogólnego profila linków i % udziału anchorów brandowych do SEO, a może już wiadomo po różnych testach, że anchory SEO, szkodzą i już?

Pytam ponieważ nigdy nie robiłem tego typu testów, a nie chce sprawy pogorszyć.

Na to pytanie jednoznacznie nie da się odpowiedzieć. Spadki mogą być spowodowane równie dobrze tym że konkurencja przyłożyła więcej lub lepsze linki, oraz wiele innych możliwości.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności