Skocz do zawartości

Dlaczego moja strona nie zarabia?

sfaho

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Google adsense mam już od kilku miesięcy. Prowadzę forum, które cieszy sie dość dużym zainteresowanie i ruchem w sieci (mangacars.pl). Jednak po kilku miesiacach stan konta wynosi dopiero kilkanaście dolarów. Dlaczego strona nie zarabia? Co robię źle?

-- Tuning - miniaturowych aut czyli Manga Cars ;)

-- sfah - a to moje...

-- skate punk - melodic punk, fast punk i deskorolka.

na forach nigdy za wiele nie zarobisz, caly czas wchodza Ci sami ludzie i po jakims czasie poprostu wogole nie zauwazaja reklam.

choc musze przyznac ze prowadze forum motocyklowe (2,350 userow i ponad 15 000 oslon) i choc klikow mam malo klokow to sa one po wysokich stawkch (a nawet bardzo wysokich)

poprobuj moze z umieszczeniem i dopasowaniem reklamy (ja zmieniam np kolor co jakis czas ;) )

moze to cos pomoze

pzdr

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

na forach nigdy za wiele nie zarobisz, caly czas wchodza Ci sami ludzie i po jakims czasie poprostu wogole nie zauwazaja reklam.

choc musze przyznac ze prowadze forum motocyklowe (2,350 userow i ponad 15 000 oslon) i choc klikow mam malo klokow to sa one po wysokich stawkch (a nawet bardzo wysokich)

poprobuj moze z umieszczeniem i dopasowaniem reklamy (ja zmieniam np kolor co jakis czas ;) )

moze to cos pomoze

pzdr

Strasznie jestem ciekaw co żeś takiego wymyślił, że udaje Ci się zarabiać B)

-- sfah - a to moje...

Gdybyś musiał czytać ccx wszystkie brednie jakie pokemony wypisują - też wiedziałbyś co ccx'owi chodzi po głowie ;)

;)B)

Ktoś się zdardził, że motocykle to dobrze płatna tematyka, więc co dziwnego w tym, że ktoś może po tej informacji zainteresować się dwoma kółkami i próbować coś postawić pod tą tematykę? Obojętnie czy pokemon czy gumiś, jego sprawa. Ja osobiście nie zamierzam.

Co do tematu, to też mam adsense na forum i na CTR nie narzekam. Reklamy wyświetlają się tylko gościom - bo tak jak ktoś wspomniał stali, zarejestrowani użytkownicy i tak nie zwracają na nie uwagi. Wg. mnie odpada reklama po pierwszym poście, na zbyt wielu forach się to przyjęło i klikalność malutka, przynajmniej u mnie. Popróbuj dać reklamę w różnych miejsach, np. w okolicach miejsc gdzie na forum się najczęściej klika. Ja znalazłem kilka takich. Oczywiście ma to na celu tylko przyciągniecie uwagi na reklamę, a nie przypadkowe kliknięcia, więc nie należy przesadzać :)

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

u mnie juz komitety byly :] ale wywalczylem adsense !!!

co gorsze wszyscy mieszkamy blisko siebie wiec negocjacie byly bardzo ograniczine (2000 vs 1 :P)

co do stawiania for motocyklowych to POWODZENIA!

bo nie bedzie latwo, przy tych co jest i przy tym odbiorcy B)

poprostu trzeba kombinowac z ustawieniami adsense...

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Czy nie zauwazyłes że dwie reklamy AS plus logo manga cars nachodzą na siebie!!! To na pewno nie pomoże w zarabianiu pieniędzy.

Według mnie powinienes w ogóle wywalić reklame pod menu i wstawić ją w wycięte logo na górze. To na pewno zwiększy klikalność.

Co bylo zle z moja stopka?

Reklama adsense gdyby widniała na logo to by zasłoniła prawie całość, a chyba nie ma możliwości tłą transparencyjnego? To niby jest najlepsze miejsce ale nei wiem jak to rozwiazać.

-- sfah - a to moje...

A gdyby ułożyć tak reklamę?:

adsense7ml.th.jpg

Ikonka nowych nieprzeczytanych postów by zachęcała podświadomie do klikania, a i sama reklama nie za bardzo rzuca sie w oczy.

Jest to mozliwe technicznie? Mój człowiek od forum wyjechał, wiec nie mam się kogo spytać.

Dzięki z góry.

-- sfah - a to moje...

z roznych testow i opinii dla mnie wniosek jest jeden: nadal najskuteczniejszym sposobem umieszczania reklam na forum to _miedzy_ postami, najlepiej po pierwszym i gdzies pod koniec jeszcze. tak dobrac layout, aby wzrok naturalnie przechodzil z tresci postu na tresc reklamy.

pozdr - r.

Tak już uczyniłem - reklamy pojawiają się za pierwszym postem strony. Tylko jeszcze nie potrafię zbytnio tego zbyt ujednolić - treści foro z reklamami.

Dzięki.

-- sfah - a to moje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności