Skocz do zawartości

Fake konta na forum

a4le

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas zakładania reklamowego posta automatycznie są banowani

Nie ma 100% środka na blokadę takich kont. Jeśli wprowadzisz drastyczne blokady i ograniczenia zabijesz forum. Jeśli jakiś spamer zechce zostawić linka na twoim forum to i tak zostawi nawet jak staniesz na głowie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

że posty w sygnaturce
A co to takiego ? Chyba linki w sygnaturce ;)

jeśli posty są typowo reklamowe
Wiec po to Panie "Nowi Forumowicze"  ...tworzy się MULTI konta by umieszczać w linki w sygnaturce która z kolei są "są typowo reklamowe".

I właśnie na tym polega problem z userami.... I nie ma złotego środka przyjaznego dla usera, a  nieprzyjaznego dla spamera.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ale w zasadzie to dlaczego przeszkadzają Ci konta bez postów? Boisz się o transfer czy nie lubisz sztucznych statystyk? 

Tak jak napisałem wcześniej nie są mi potrzebne ponieważ to sztuczne zapychanie statystyk w postaci ilości prawdziwych użytkowników. Po drugie nic ciekawego nie wnosi takie konto skoro się nie udziela. Po trzecie wrzucają linki i reklamy kompletnie nie na temat forum - a chyba nie po to się robi tematyczne forum aby  był śmietnik.... Po czwarte za każdym razem muszę śledzić kto się zarejestrował i go przefiltrować aby móc usunąć sygnaturkę oraz dane w profilu ew. zbanować.

Wiem może trochę to dziwne, ale założyłem to forum wyznaczając sobie wysoką poprzeczkę przez co ludzie szybko nabrali zaufanie do niego i z chęcią przychodzą, dlatego chcę mieć forum na wysokim poziomie, a nie dziecinadę.

-- 

A co myślicie nad zmianą silnika forum? Pomogłoby to coś?

Pomogłoby to coś?
Nie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Poszukaj na forum mybb

Mybb w najnowszej wersji ma zmianę kodu w formach określających captcha, tekstową captcha ( dowolna ilość zestawów), dodanie obowiązkowych form przy rejestracji ( nie tylko tekstowych), ustawienie minimalnego czasu wypełniania formularza rejestracji. I to wszytko w standardowej kompletacji, nie trzeba nic szukać wystarczy skonfigurować to co jest i można pozbyć się 99% auto rejestracji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności