Skocz do zawartości

Jaki program na początek budowy linków

Nivels

Rekomendowane odpowiedzi

pierwszy zakup oprogramowania dla pozycjonera to zawsze strata pieniędzy, testy właśnie polegają na dobraniu właściwego po iluś tam porażkach, każdy tu działa w jakiejś branży i ma własne techniki, więc ile osób tylu odpowiedzi.

zennoposter dla Ciebie? nie, scrapebox? owszem, jeśli nie potraktujesz go jako głównego programu do osiągnięcia tych topów, GSA? jeśli zaczniesz nawalać linkami bezmyślnie to szybko przekonasz się co robisz źle:)tylko jak zawsze kupisz jeden program, musisz do niego dokupić też kilka dodatków jak proxy, serwer, pakiet od hindusów itp, wybór jest spory, masz całe życie na testowanie

Wiem, żeby zrobić coś w SEO trzeba zainwestować najpierw niemałe pieniądze

No i widzisz jak mało wiesz.. Jesteś w błędzie. Takim tokiem rozumowania miesiąc po zakupie softów zostaniesz bez kasy, za to z długami. Jeżeli chcesz coś osiągnąć to na starcie musisz ręcznie wszystko napierdzielać, po to żeby zdobyć konkretną wiedzę na własnych testach a dopiero jak one na siebie zarobią inwestować w narzędzia, które ułatwią to co robiłeś ręcznie. W tej chwili wygląda to tak, że wpadasz na pomysł, że kupisz pług do odśnieżania, będziesz ludziom podwórka odśnieżał i zgarniał grubą kasę. Zapominasz tylko, że jest lato, klimat się ociepla, nie jest pewne czy spadnie w ogóle śnieg... Lepiej zainwestować w plastikową łopatę i czekać na śnieg a jak spadnie i trochę nią pomachasz to zarobisz na pług.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Soft chcesz kupić mówisz, nie ma problemu wybierz się na zakupy i kup sobie na dzien dobry:

- Zeszyt A4 może być w kratke, chyba że wolisz wersje elektorniczna to libreoffice jest darmowy

- mały serwer tak za 30-50 zł rocznie cos znajdziesz

- Kup sobie jakiś monitoring pozycji, najlepiej na swoj serwer moze byc stat4seo.pl

- np w OVH kup sobie kilka domenek PL

- postaw sobie kilka stronek np na WP + jakieś szablonki + teksty ( możesz kupić )

- a i nie zapomnij o softach darmowych - niektore ci się przydadzą do zabawy w poszukiwaniu dobrych linków

I teraz bierzesz rozpisujesz sobie którą domeną jak się będziesz opiekował i lecisz ręcznie swoją robote, a między czasie się edykujesz i analizujesz swoje stroni za pomocą monitoringu i wyciągasz wnioski ktore ładnie przelewasz na papier. 

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

@lixe, Zakładam, że jak GSA to na liście ze swojego harvestu ;) Koszty na proxy, vps, captcha sniper + hindusy też wliczam. Strategia przemyślanego linkowania będzie kluczowa i faktycznie tutaj wyjdą braki doświadczenia. Nie planuje linkować z GSA bezpośrednio do strony bo coś czuje, że to bardzo delikatna operacja. Na razie planuje linkować z GSA liczne zapleczówki blogowe z dobrymi artykułąmi i z nich na strone. Mam nadzieje, że takie działanie przyniesie efekt na średnio konkurencyjne frazy i da bufor bezpieczeństwa w przypadku jak trochę przeszarżuje. Do tego też oczywiście ręczne robótki na główną ;) Myślisz, że to dobra droga?

@blake, Dużo w tym racji. Sam pewnie jednak rozumiesz skąd wzięło się moje podejście, mam po prostu wrażenie, że inwestując w programy na tym etapie znacznie skrócę czas edukacji. BTW Z tymi długami to bez przesady, blisko mi już do 30 więc na koncie totalnego golasa nie ma ;)

to co ja myślę to i tak nie ma znaczenia, bo sam zrobisz co będziesz chciał:)

ale dla mnie dobre artykuły nie istnieją i nie mają znaczenia i tak jak Mariusz napisał CB jest bardziej właściwym zakupem

to co ja myślę to i tak nie ma znaczenia, bo sam zrobisz co będziesz chciał

Dobra, dobra, jakby to nie miało znaczenia to bym ciebie nie pytał ;)

@Mariusz, Zanotowane :) Ostatnio też szukałem info o tym który lepszy. Oczywiście zdania są jak zwykle podzielone. CS podobno skuteczny i połowę tańszy, natomiast Cb GSA ma lepszy support i więcej aktualizacji. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności