Skocz do zawartości

Eksport GPR 10 lipca 2006

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hmmmmm

mysle i mysle...

1. google czysci baze danych BL - do zera - czyli stare i zasluzone strony traca pozycje - bo wedlug nas o pozycji decyduje sila linkow

2. na pozycje za to wybijaja sie strony, ktore nie tylko maja maly pagerank (wedlug Was to malo istotne - wedlug mnie na razie tez - ale to ulegnie zmianie) ale i ilosc linkow (nie wieksza niz np.100)

3. pagerank przyznawany jest nowym stronom - na wlasnym przykladzie 2 miesieczna strona bez duzej ilosci BL dostala 8 PR rownych 4

4. stare stony - te ktore nie zostaly "wyczyszczone" bez zmian - to tez nie moze byc przypadek bo mam ich sporo i nie wierze, ze choc jednej z nich normalnie nie podnioslby albo nie spadl PR

To nie sa bledy googla, wysypki baz, pomylki - ale z pewnoscia celowe dzialanie inzynierow. Nie trzeba sie dlugo zastanawiac czemu to ma sluzyc - w koncu ich filozofia polega na tym, zebysmy my, zwykli smiertelnicy nie mogli miec wplywu na pozycje strony w indeksie.

Czy komus z Was udalo sie w przeciagu ostatniego miesiaca zdobyc jakas naprawde dobra pozycje ? Nie mowie tu o skoku o kilka miejsc z 50 miejsca ... tylko o naprawde dobrej pozycjonerskiej robocie. Ktos moze sie tym pochwalic w ostatnim czasie ?

A teraz jeszcze kawalek mojej teori:

Sprawdzcie jak pozycjonuja sie Wam strony z ogromna iloscia warningow i errorow html, css - a jak te, gdzie w3.org pokazuje "This site is valid .. bla bla bla".

I prosze o konstruktywna dyskusje - bo moje obserwacje i przemyslenia moga byc zupelnie mylne, ale moze wspolnie dojdziemy do tego co sie w G dzieje.

w ciagu ostatniego miesiaca na kilka fraz skok na pierwsze strony wyników dla kilkunastu haseł gdy wczesniej oscylowaly w okolicach 20 miejsca.

przez 2 miesiący był systematyczny wzrost pozycji az do chwili obecnej choc to nie jest koniec tego co chce osiągnać a dopiero raczkuje w temacie pozycyjonowania.

odnosnie błędów wiem ze mam ich sporo na stronie ale z uwagi iz maja na osc nieche za bardzo grzebac w kodzie aby mi sie cos nie popsulo. Moze gdyby był zgodny z w3 pozycje były by lepsze ale tego nie jestem wtanie stwioerdzić na ten temat musza już się wypowiedziec inni.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

To nie sa bledy googla, wysypki baz, pomylki - ale z pewnoscia celowe dzialanie inzynierow. Nie trzeba sie dlugo zastanawiac czemu to ma sluzyc - w koncu ich filozofia polega na tym, zebysmy my, zwykli smiertelnicy nie mogli miec wplywu na pozycje strony w indeksie.
Trudno się nie zgodzić. W ogóle to, co piszesz zdają się potwierdzać w większości i moje obserwacje.

Zaobserwowałem jeszcze coś takiego: słowo kluczowe ubrane we frazę (w anchorach) jest teraz mniej "cenne" dla G podczas ustalania pozycji w wynikach wyszukiwania na to właśnie słowo. Na przykład: jeśli dajesz linki "ładna dziewczyna", pójdziesz mniej w górę na samo "dziewczyna" niż to kiedyś bywało.

Google stał się więc jakby... bardziej precyzyny utrudniając przy tym oczywiście życie pozycjonerom...

maja jak najbardziej a wyindeksowania nie sa bezpodstawne, pan matt cutts swojego czasu na blogu tlumaczyl za co glownie nowe wyindeksowania sa, polecam lekturke

A mnie cały czas zastanawia co ma na celu wyindeksowanie tysięcy stron. Obserwuje dziesiątki stron i to stron nie tam jakiś prywatnych osób ale profesjonalne serwisy bez duplikatów itp. Praktycznie wszystkie strony które obserwuje cały site leci na łeb na szyje.

Ponadto google się szczycił że ma zamiar zaindeksować cały Internet a teraz to jaki by chciał wyindeksować. Rozumiem jakieś tam strony śmiecie ale takie serwisy które obserwuje to jestem w szoku straciły po 50 k stron i kompletnie nie znajduje przyczyny ani wytłumaczenia tego. Czy może oni coś czyszczą a za jakiś czas będzie drastyczny skok site. Bo co ciekawe google chodzi po stronach jak oszalały biorą GB danych (stron) i co oni z tym robią. Wszystko się nieźle ostatnio pokręciło.

Czy nie lepiej zastosoach case?

jak dla mnie użycie tablicy byłoby jeszcze lepsze ;-)

Jeśli chodzi o mnie to hmmm jedyny ruch to wyindexowanie podstron katalogu :P

jak za jakieś 3 - 4 dni się coś nie zmieni to będzie trzeba nadać nowy numerek regułkom indexowania G :-)

uuuu google caly czas cos grzebie z PR...

Strona ktore zaledwie 2 tygodnie temu dostala 4 (miala 0) - teraz na połowie DC ma juz 3... :placze:

Strona ktora miala 1 i sadzilem ze update ja ominal ma na wszystkie DC juz 3...

Strach sie bać :(

3V Studio - projektowanie stron www

Pomóż bezdomnym zwierzakom - koty - porady, adopcje, leczenie

Tu znajdziesz: meble stylowe w najlepszych cenach.

Strona ktore zaledwie 2 tygodnie temu dostala 4 (miala 0) - teraz na połowie DC ma juz 3... :placze:

Już przy ostatnim exporcie zauważyłem coś takiego u mnie na 2 domenach, jedna na początku niby miała PR6 a druga PR5, właśnie po około 2 tyg. obydwie zjechały na PR4.

Mam wrażenie, jakby google po prostu robiło korektę wyświetlanych PR z powodu błednego zaliczania.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności