Skocz do zawartości

Witam ekipę SEM/SEO. Będę szukać kontaktów :)

joannacpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was wszystkich gorąco!

Nazywam się Asia i pojawiłam się tu ponieważ będę szukać ciekawostek na temat SEM/SEO, a także nawiązywać kontakty ze specjalistami od ogólnie pojętego marketingu internetowego.

Celem nawiązania kontaktów będzie znalezienie ciekawych talentów do pracy w globalnych firmach.

Reprezentuję firmę rekrutacyjną CPL Jobs i prowadzę rekrutacje na stanowiska finansowo-księgowe, niektóre stanowiska IT oraz marketing i social media. Aktualnie szukam Specjalistów SEM/SEO do zatrudnienia w międzynarodowej firmie konsultingowej zlokalizowanej w Warszawie, na Śródmieściu. Ten projekt prowadzony będzie dla klienta z branży motoryzacyjnej - zatem ciekawe wyzwanie :)

Niebawem będę prowadzić też podobne projekty w innych lokalizacjach. Chętnie nawiążę z Wami kontakt i porozmawiam o rekrutacjach, które Was interesują.

W innych wątkach opiszę więcej na temat profilu poszukiwanej osoby, a na tę chwilę chciałam się tylko przywitać!

:heej:

Hmm... Dziękuję za uwagę, ale jednak mam wrażenie, że mam dobrą propozycję, finansowo.

Natomiast chętnie też się dowiem jak wyglądają oczekiwania osób z przynajmniej rocznym doświadczeniem w SEM/SEO i zaawansowaną znajomością języka angielskiego, przy założeniu, że praca jest na umowę o pracę, na pełny etat pon.-pt. w godz. 8-16 na warszawskim śródmieściu, w globalnej firmie z branży zaawansowanych technologii, pracy dla firmy motoryzacyjnej; zapewniony pakiet benefitów (ubezpieczenie na życie, prywatna opieka medyczna, karta mulisport, eventy dla pracowników i rodzin, dofinansowania do kursów, szkoleń i okularów). 

Czy to może skusić marketingowców SEM/SEO :pytajnik:

Kuchwa według obserwacji jakie zbieram, tzn. z rozmów z specjalistami z tej dziedziny mediana oczekiwań kształtuje się na wysokości 5k brutto - mowa oczywiście o specjalistach mających pojęcie z doświadczeniem 1-3 lat. Padają też kwoty około 6k brutto, natomiast tu mój klient dla którego realizuję rekrutację określa budżet na poziomie 5-8k brutto w zależności od posiadanych kompetencji. Wiadomo, że jak pojawi się wymiatacz to jest możliwość negocjacji, ale tu akurat parcie jest na osoby znające English+French lub English+Dutch, ale w związku z tym, że rynek jest ubogi w takie osoby to chętnie przyjmą specjalistę co ogarnia SEM i zna sam English na poziomie C1.

Co uważacie na temat takiej stawki?

(Praca pon.-pt. 8h/dzień, w godz. biurowych)

kuchwa: bez przesady, za 5-8k brutto można znaleźć dobrego człowieka, który będzie chciał pracować. Sporo osób na etacie robi jedno, a w domu ciśnie sobie chwilówki czy inne pigułki zarabiając tyle samo czy nawet więcej co na etacie.

Inna rzecz to wymagania co do znajomości języków, ciekawe po co? Spec od SEO nie powinien pisać treści, te możecie zlecić na fiverr.com za parę dolców, a dobór słów kluczowych bez znajomości języka to i na chiny można zrobić patrząc na konkurencję i bawiąc się w keyword plannerze wspomagając translatorem

Co uważacie na temat takiej stawki? (Praca pon.-pt. 8h/dzień, w godz. biurowych)

Konieczny jest Passerati aby dojeżdżać do pracy. To jest opcja miniumum.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@MKucinski,

Praca wykonywana do klienta z branży motoryzacyjnej, która ma oddziały w różnych krajach. Jeśli Spec będzie znał drugi język obcy zostanie dedykowany do pracy z oddziałem z Francji bądź Holandii, jeśli nie to będzie to sam język angielski również będzie rozważony z tym, że w tedy bardzie SEM niż SEO. Firma kolos to też pracuje z całym światem. Do firmy zatrudnia się ludzi w tej chwili w 30 językach.

@lixe,

Jeżeli chodzi o moje literki "cpl" jest to od nazwy firmy "CPL Jobs" w której pracuję :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności