Skocz do zawartości

Australia kontra reszta świata :)

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie Australijskiej Izby Turystyki użytkownicy mogą zadać każde pytanie. I na każde pytanie znajdzie się odpowiedź:

P: Czy zobaczę kangury na ulicy? (USA)
O: Zależy, ile wypijesz.

P: Chcę przejść się z Perth do Sydney – czy dobrym pomysłem jest iść wzdłuż linii kolejowej? (Szwecja)
O: Oczywiście, to tylko trzy tysiące mil, radzimy zabrać duży zapas wody.

P: Czy w Australii są dostępne bankomaty? Proszę o przesłanie kompletnej listy bankomatów w Brisbane, Caims, Townsville i Hervey Bay. (UK)
O: Prosimy o informację, jaka była przyczyna śmierci Twojego ostatniego niewolnika.

P: Bardzo proszę o informacje na temat wyścigów hipopotamów w Australii. (USA)
O: A-FRY-KA – to taki duży trójkątny kontynent na południe od Europy.
AUS-TRA-LIA – to taka duża wyspa na środku Pacyfiku, gdzie nie ma…
Zresztą, nieważne. Tak, wyścigi hipopotamów odbywają się w każdy wtorek w Kings Cross. Przyjdź nago.

P: W którym kierunku jest północ w Autralii? (USA)
O: Stań twarzą na południe i obróć się o 180 stopni. Następnie skontaktuj się z nami po dalsze wskazówki.

P: Czy podróżując do Australii mogę zabrać sztućce? (UK)
O: Po co? Używaj rąk, jak wszyscy tutaj.

P: Proszę o przesłanie mi terminarza występów Wiedeńskiego Chóru Chłopięcego. (USA)
O: AUS-TRIA – to taki mały, górzysty kraik graniczący z Niemcami i…
Zresztą, nieważne. Wiedeński Chór Chłopięcy występuje w każdy wtorek w Kings Cross, bezpośrednio po wyścigach hipopotamów. Przyjdź nago.

P: Czy w Australii są supermarkety i czy jest w nich dostępne mleko? (Niemcy)
O: Nie, jesteśmy społeczeństwem pokojowo nastawionych wegan i zbieraczy. Mleko jest nielegalne.

P: Proszę o przesłanie mi listy lekarzy dysponujących antidotum na jad grzechotnika. (USA)
O: Grzechotniki żyją w Ameryce, skąd pochodzisz. Wszystkie australijskie węże są niegroźne i mogą być świetnymi zwierzątkami domowymi.

P: Zapomniałem nazwy tego słynnego zwierzęcia żyjącego w Australii. To gatunek misia, który żyje na drzewach. Jak się nazywa? (USA)
O: Zapewne chodzi ci o misia puszczaczka. Ich nazwa wzięła się od ich zwyczaju puszczania się gałęzi, spadania na przechodzących ludzi i wyjadania im mózgów.

P: Bardzo proszę o informację, w których rejonach Tasmanii populacja kobiet jest mniejsza od populacji mężczyzn. (Włochy)
O: Populacja kobiet jest mniejsza od populacji mężczyzn we wszystkich lokalnych klubach gejowskich.

P: Czy w Australii obchodzi się Gwiazdkę? (Francja)
O: Tak, ale tylko w Boże Narodzenie.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

haha dobre :D

mieszkam w Sydney i naprawde tutaj jest zupelnie inne podejscie wladzy do obywatela. Przyklad: jakis czas temu bylem nad woda i kaplay sie male dzieci z opjcem na materacu w zatoce podplynela straz przybrzezna i przyczepila ich materac do motoworki i powozila po zatoce porobili kolka i potem odplyneli :D

nikt sie nei czepial za czyje to paliwo itp. :)

Kiedyś poznalem 3ch australijczyków w knajpie w Gdańsku ..... Obudziłem się na plaży na Stogach w budce ratownika w kapoku ... Kolesie spokojnie piwkowali na dole :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

no chlaja na potege, ale glownie piwa i wina, jak ja mowie zawsze zeby wódke pic to sie boja :D do tego popularna gra "beerpong" tutaj wygral/przegral traci zupelnie na znaczeniu :D

picie duzej ilosci piw wynika tez moim zdaniem z tego ze nie oplaca sie kupowac pojedynczo piw, po prostu case wychodzi taniej no a jak jzu sie go kupi to trzeba go wypic :D poza tym monopole otwarte tylko do 22 i to w wybranych miejscach, nie ma alko w kazdym spozywczaku czy na stacji benzynowej.

u nas w pracy, w piatek juz od 15 szef przynosi 2 zgrzewki piwek, muzyczka glosniej i kazdy sobie siedzi przy kompie i piwkuje.

Zeby nie bylo, mlodzi jak sie nachlaja w weekend to tez odwalaja, burdy na ulicach w klubach itp. ja osobiscie nie widzialem, ale czytam czesto ze policja musiala interweniowac.

Wracajac jeszcze do spoleczenstwa, na ulicy jak sa bezdomni, ludzie czesto zatrzymuja sie, pytaja co sie dzieje, rozmawiaja i to nie jacys nawiedzeni, ale normalnie kolesie w garniakach, eleganckie kobiety, kucna obok takiej osoby porozmawiaja, przyniosa kawe/herbate. Dla mnie to byl totalny szok. W Polsce  zebrajacych traktuje sie jak smiecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności