Skocz do zawartości

Kilka pytań od początkującego

tomek44

Rekomendowane odpowiedzi

Blake długo rozwijać temat ale w  Google Sandbox nic nie blokuje się i daleko nie wszystkie domeny tam trafiają. Dla tego blogi o kotkach co maja 4 linki z FB tam nigdy nie trafią. Z Twojego foto wnioskuje, że zrobiłeś 301 na nową domenę. Sandbox tu też nie działa z tego co obserwowałem, ale strona i tak poleci jeśli to był filtr tak w skrócie.

No to nie wiem, ja tam tych profesorków nie czytam co tam wypisują o sandboxach itp. rzeczach. Wolę testować i obserwować co się dzieje. Gdyby to było regułą, że świeże domeny w topach nie mogą się znaleźć to raczej nie robiliby wyjątków, że jedna domena jest cacy a inna be...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

:D Czytać trzeba nawet największe bzdury to daje bardziej szeroki podgląd na to co się dzieje.

To algorytm automatyczny, więc można z grubsza przewidzieć jego działanie jeśli obserwować duża ilość domen. Nigdy nie dowiemy się na pewno, ja tylko opisuje swoje przemyślenia i odnoszę się do tego co piszą inni.

To algorytm automatyczny, więc można z grubsza przewidzieć jego działanie

To każdy powinien sobie zakodować. :D

E.

Dodam jeszcze, że to jest podstawa do wszystkich testów. Większa część jest zbędna. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności