Skocz do zawartości

AdSense w nietypowym serwisie

avance

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Mam pytania dotyczącego użycia AdSense w nietypowym serwsisie.

Serwis ma strukturę podobną zbliżoną do przedstawionej poniżej:

www.mojadomena.pl/obiekt01
www.mojadomena.pl/obiekt02
www.mojadomena.pl/obiekt03

itd

Duża liczna tego rodzaju stron, przybywająca każdego dnia.

oraz subdomeny tematyczne, typu:

mieszkania.mojadomena.pl
fabryki.mojadomena.pl  itd

Reklamy miałyby się wyświetlać głównie na podstronach typu www.mojadomena.pl/obiekt03 ale także na subdomenach.

Reklamy AdSense byłyby umieszczane przez naszych partnerów (w liczbie ok. 100) z których każdy miałby osobne konto Google.
Reklamy te byłyby umieszczane głównie na stronach typu www.mojadomena.pl/obiekt03 (ale także na subdomenach).
Reklamy na stronach typu www.mojadomena.pl/obiekt03 są umieszczane w jednej sztuce w jednym okreśłonym miejscu ale są losowane lub (najczęściej) wybierane wg ściśle okreśłonych kryterii. Tzn. nasz system wybiera, którego Partnera reklamę wyświetli. Nie musi to być reklama AdSense - może być wybrana reklama zdefiniowana w naszym systemie.Inaczej tłumacząć, po każdorazowym odświeżeniu strony typu www.mojadomena.pl/obiekt03

może być załadowana inna reklama AdSense (innego Partnera) lub może być załadowana reklama zdefiniowana w naszym systemie (nie AdSense). Ale jednocześnie załadowana jest dokładnie dokładnie jedna reklama (AdSense lub jakaś inna).

Planujemy używać reklam głównie lub wyłacznie obrazkowych.

Nie mam żadnego doświadczenia z AdSense oprócz tego, że poczytałem różne źródla w tym to forum. Częściowo znalazłem odpowiedzi ale nie na wszystkie pytania lub nie jestem tego pewien. Moje obawy to zgodność z wytycznymi Google oraz blokowanie kont partnerów oraz domeny.

Pytania to:

1.) Czy widzicie coś w tej konstrukcji serwisu jest coś co jest sprzeczne z wytycznymi Google?
2.) Czy zablokowanie konta jednego Partnera ma jakiś wpływ na innych Partnerów i ich konta?
3.) Czy możliwe jest zablokowanie całej domeny? Z tego co czytałem to tak - ale czy dzieje się to dla wszytkich partnerów czy dla jednego konkretnego?

4.) Chodzi mi generalnie o sytuacje, gdy jeden partner "podpadnie" to jakie konsekwencje może to mieć na cały serwis oraz innych partnerów.
4.) Czy jeśli blokowana jest domena (subdomena) to blokowane są inne subdomeny?
5.) Trochę uprościłem opis www.mojadomena.pl/obiekt03. De facto, zasadnicza treść strony jest ładowana w ramce. Tzn. głowny serwis niejako wybiera ramkę, która ma być wyświetlona. Ale zasadnicza treść na tej stronie wyświetlka się właśnie w ramce (tam gdzie reklama). Czy tak może być?

Z góry dziękuję za pomoc :)

Pytam z tego względu, że spora część Twoich pytań wiązałaby się właśnie z tymi problemami.

Konta wydawców AdSense są blokowane zazwyczaj za nieprawidłowy ruch (np. klikanie we własne reklamy, czy zachęcanie do klikania), albo za niezgodną z regulaminem treść. 

Ze względu na samo losowanie, która reklama ma być wyświetlona, problemów być nie powinno. Problemy będą wtedy, gdy ktoś będzie w te reklamy sztucznie klikać, albo gdy będą przy niezgodnej z regulaminem AdSense treści.

Nie do końca zrozumiałem tę konstrukcję z ramkami. Reklama AdSense musi być w tej samej ramce, co treść strony. 

A teraz będę zupełnie szczery i mam nadzieję, że się nie obrazisz, tylko i Ty odpowiesz mi szczerze. Ciekawi mnie, co ma taki serwis na celu i co chcesz osiągnąć? Bo ze względu na Twoje pytania odnoszę wrażenie, że chcesz coś zakombinować nie do końca zgodnego z wytycznymi Google'a. To ma być spółdzielnia klikająca w reklamy, czy co?

Wydaje mi się że chce zrobić coś takiego: np portal z jakimiś obrazkami, ogłoszeniami czy coś tam innego i każdy z użytkowników ma udziały- w zależności ile ruchu zdobędzie tyle % jego reklama będzie się wyświetlać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności