Skocz do zawartości

Kilka pytań początkującego

droopy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przygodę dopiero zaczynam, dlatego chciałbym się upewnić, że dobrze myślę. Forum czytam, ale jest wiele zdań, dla jednych coś działa dla innych nie. To chciałem przedstawić swoją wizję, może mi w czymś pomożecie.

To mój pierwszy post, dlatego jeśli popełniam jakiś błąd to proszę o uwagę i wyrozumiałość :)

1. Buduję zapleczę na wordpress, na początku jedna kilka wordpressów na jednym serwerze i na jednej domenie (różne poddomeny) z instalacją multisite. Każda ma nieco inną treść, każda ma nieco inny layout. Chciałbym aby wyglądały naturalnie, ale składają się z góra 2-3 stron. Na razie strony linkują między sobą.

Czy każda ze stron zaplecza powinna mieć link do strony którą chcę promować?

Czy do katalogów dodawać każdą z subdomen czy tylko tą, którą chcę promować?

Początkowo dodałem GA do każdej strony, ale trafia do mnie, że to bez sensu bo google ma tylko dodatkowy sygnał do ignorowania pozornej różnorodności.

Do statystyk zaplecza wybrałem yandex'a - wystarczy raczej do rzucania okiem. Ale czy na stronie promowanej mogę już mieć GA?

I teraz gdyby ktoś mógł mi polecić narzędzia do analizy pozycji, nie mogę znalęźć nic darmowego, na początku nie chcę jakoś specjalnie płacić. Webpozycja wygląda ciekawie i może poźniej tam pójdę, ale na razie chciałem coś darmowego.

Nie mam też pewności odnośnie dodawania do katalogów, czym się kierować przy ich wyborze? Tylko PR?

Polecam gry dla dzieci na Androida i iOS: Puzzle dla dzieci, kolorowanki dla dorosłych iTunes, i coś dla miłośników szybkich gier - The Square puzzles

Nie mam też pewności odnośnie dodawania do katalogów, czym się kierować przy ich wyborze? Tylko PR?

Najpierw poczytać, jak nie znajdziesz odpowiedzi dopiero pytać. Tak ciężko znaleźć info że PR już bardzo długo nie jest aktualizowany? Więc jak może być wyznacznikiem jakości ?

Na resztę Twoich pytań też są odpowiedzi, tylko trzeba użyć wyszukiwarki.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Nie ma sensu dodawać strony do katalogów chyba, że do kilku tych największych należących do portali typu Onet, Wp, Inetria itp.

Tak nie rób zaplecza, w sensie byś to trzymał na jednej domenie i o zgrozo jeszcze linkował między sobą wszystko, zanim to ogarniesz łatwiej Ci będzie samemu poszukać swoje miejscówki gdzie można pozyskać link, np. popularne fora.

@Finan, No i to jest jakaś uwaga na którą się nie natknąłem. Mimo wszystko myślałem, że dodanie do kilku katalogów daje możliwość szybszego indeksowania strony bez dodawania jej do Google Search. 

@dave84, Dzięki za podopowiedź, dużo czytałem, ale mimo wszystko wiele osób pisze, że katalogi pomagają np. w indeksowaniu. A powiedz mi dave, bo przeważnie strony zaplecza to 2-3 podstrony, które w zasadzie już sprzedają, w sensie mają treść z poleceniem (affiliant), duże katalogi mają jakiś problem z dodawaniem takich stron?

No i najważniejsze chyba pytanie, które tu wyszło, jak linkować do głównej strony ze stron zapleczowych? Czytałem, że jedną z metod jest gwiazda, każda ze stron zaplecza linkuje do głownej pozycjonowanej. Druga to piramida, linkujemy zaplecze do większej zapleczowej i ona dopiero linkuje do docelowej strony.

Macie jakieś spostrzeżenia co działa w waszym wypadku po prostu lepiej lub gorzej?

I jeszcze raz dziękuję za wartościowe wypowiedzi :)

Polecam gry dla dzieci na Androida i iOS: Puzzle dla dzieci, kolorowanki dla dorosłych iTunes, i coś dla miłośników szybkich gier - The Square puzzles

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności