Skocz do zawartości

Problem z Adwords

chcewypoczac

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie pomyślałem, że może warto spróbować Adwordsa.

wybrałem słowo kluczowe, ustawiłem koszt kliknięcia na 11 groszy- na wykresie zakres pomiędzy 10 a 12 groszy.

I teraz tak na wykresie mam maks CPC 0,04 zł

kliknięcia 4,58

wyświetleń 1058

koszt 11 groszy.

To ten koszt kliknięcia co ustawiam na początku to już jakiś pakiet- wychodzi 4 kliknięcia za te 11 groszy- dobrze to rozumiem?

cześć,

zapewne usiłujesz oszacować koszty za pomocą planera słów kluczowych. Nie rób tego...   albo nie tak dokładnie jak właśnie starasz się to zrobić - to na nic.

Faktyczne koszty zweryfikuje kampania i to jak ją przygotujesz bo:

nie przeczytałeś jak działa sam planer i na jakich zasadach podaje Ci dane. Są to średnie z ostatnich 12 miesięcy i użyłeś zapewne fraz w dopasowaniu przybliżony co dodatkowo zafałszowało dane.

nie przeczytałeś zapewne o dopasowaniach słów kluczowych i na koniec kampanii miałbyś x kliknięć, ale nic z tych kliknięć by nie było, bo nie miałbyś świadomości, że Twoja reklama pojawiała się na x kombinacji z Twoich fraz kluczowych.

przeczytaj również o grupowaniu słów kluczowych i dlaczego tworzy się np. 2-3 teksty w obrębie grupy reklam

Niestety ale bez tej wiedzy na koniec kampanii stwierdzisz, że adwordsy są złe i niedobre bo wydały Ci pieniądze.

No właśnie nim odpisałeś stworzyłem pierwszą małą kampanię i widzę jak to działa "w realu".

Mamy piątek, prawie 17 więc księgowa ma już wolne- nie chcę tego na razie wrzucać w koszta- przy dodaniu konta do rozliczeń pisze iż muszę sam odprowadzić podatek vat- nie jestem vatowcem- dg bez vat. I że potrzebuję NIP UE- bez tego nie założę kampanii?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności