Skocz do zawartości

Hosting smart 10m w OVH - zbanowany adres IP?

PilotPirx

Rekomendowane odpowiedzi

Wykupiłem tydzień temu domenę na OVH wraz z darmowym hostingiem 10MB. Mimo podlinkowania nie pojawia się jeszcze w Google (strona typu one page zbudowana na html). Słyszałem taką opinię że OVH daje ten sam adres IP tego darmowego hostingu dla wszystkich użytkowników. A więc na 1 IP stoi jakaś duża ilość stronek.

Spotkał się ktoś z was z czymś takim?

Czyli Twoja teoria brzmi mniej więcej tak - moja strona nie jest w index google, bo IP jest zbanowane ?

Bardzooo wątpię :D

Prosty test:

1 krok: w bing.com pytanie IP:tutaj_nr_ip_podobno_zbanowanego_hostingu - wyświetla strony na tym IP

2 krok: losowe strony z wykazu sprawdzasz indeksację w google

Jak wynik ? ;)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

@Koniku

A nie prościej wyedytować sygnaturkę dopisując "pod rząd"?

Będziesz bezpieczny w swoim postanowieniu.

:)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

PilotPirx ale w czym masz problem bo nie bardzo rozumiem, podlinkowałeś domenę i nie ma jej w Google? Widocznie strona jest tak słaba, że robot jej nie chciał zaindeksować.

Aha, najtańszy shared hosting w Polsce można nabyć za 20zł za rok, czyli odmawiasz sobie jednego kebaba i masz na serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności