Skocz do zawartości

pytanie a`propo pozycjonowania

maciejo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałem się zapytać fachowców o taką rzecz. Mam stronę bez reklamy mierniki.net Wyświetlała się na 5/7 miejscu. Zacząłem ją dodawać do polskich katalogów na hasło "mierniki, automatyka przemysłowa" a w zakładce linki dodawałem linki zwrotne do tych katalogów. Strona spadła na 10 miejsce. Czy lepiej by było dodać do strony z linkami tak jak przeczytałem ze dwa linki do top 5 tematycznego na hasło mierniki czy wogóle wywalić linki do tych katalogów? Przeczytałem, że warto dać na swojej stronie linki do stron o tej samej tematyce z wysokim PR, czy to prawda? Robię stronę tak: strona pozbawiona błedów składni, w w3c wyświetla się bez błędów, w tytule do 70 znaków z hasłem przewodnim na początku i nie powtarzającej się frazie czyli mierniki, control electronic, automatyka przemysłowa, to samo w opisie i w słowach kluczowych bez wrzucania słów które nie istnieją w treści strony. Muszę dodać, że ten manewr z dodaniem strony do katalogów podniósł ranking w onecie o 10 miejsc "hasło mierniki" ale w google spadł. Strony nazywam słowami kluczowymi, dodaję klucze do opisu zdjęć, tekst jest najeżony słowami kluczowymi i wogóle wszystko gra.

Zalezy jak dlugo strona jest w Google. Jak jest juz jakis czas to wpisy w katalogach nie moga zaszkodzic. Nie ma sensu linkowac do innych stron a szczegolnie konkurencji - to nie jest trudna fraza zeby bylo trzeba. Po prostu wpisuj w katalogi z anchorem "mierniki" i bedzie 2 pozycja, konkurencja ma wiecej linkow :pisze:

ps. zapomnij o frazach zagranicznych - 365,000,000 stron konkurencji - cale forum nie wiem czy by dalo rady ;)

Czym mniej fraz pozycjonujesz na jednej stronie tym lepiej :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ok, co myślicie o takim przeklęcie z wiekiem domeny?

Zakładamy subdomene na jakieś starej domenie,

Kopiujemy do subdomeny zawartość strony która ma sie zestarzeć

Stawiamy parę linków na subdomene tak aby Google zaindeksował kopie strony

Dalej robimy 301 z kopii na prawdziwą

Koniec

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności