Skocz do zawartości

Czy wolno mi sprzedać?

morelo

Rekomendowane odpowiedzi

Autor oprogramowania zabrania odprzedania, ale jeśli mówimy o prawie unijnym to nie może tego zrobić jeśli program kupiłeś na własność ( w umowie Publikera piszę że nie kupiłeś program a zapłaciłeś za prawo korzystać z niego). Dla tego wiele producentów oprogramowania w Unii robią taki myk, że teraz nie sprzedają oprogramowanie a jego użyczają lub biorą określona kwotę za zmianę danych właściciela ( biorcy) oprogramowania. 

Przeczytaj sobie 

https://www.publiker.pl/files/publiker_v3xx-umowa_licencyjna.pdf
Na podstawie niniejszej Umowy NetVision udziela Licencjobiorcy niewyłącznej, odpłatnej 
i nieprzenoszalnej na osoby trzecie Licencji na korzystanie z Oprogramowania i materiałów 
towarzyszących, w zakresie podanym w niniejszej Umowie, która nie przenosi praw do 
Oprogramowania na Licencjobiorcę

Czytałem to kilka razy i chciałem dopytać z biura publikera też mi odpisali że nie wolno. A ci co sprzedają to

Łamią zapisy umowy licencyjnej. Jeśli zauważmy takie działanie, to

wyłączamy licencję na stałe.

Z pozdrowieniami,
Publiker - Biuro Obsługi Klienta

Czyli program wędruje do katalogu i się kisi a szkoda bo ktoś by może wykorzystał.

teraz nie sprzedają oprogramowanie

Dlatego, że jeżeli kupiłeś oprogramowanie , zgodnie z prawem możesz je odsprzedać ;) 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jak kupiłem donka to publiker mi nie potrzebny,

A później płacze tego typu:

Jak wiadomo pingwin trochę namieszał, No i u mnie bardzo z top 10 na top 70 :lol:  no w szoku byłem, frazy raczej łatwe strona była tylko katalogowana i preclowana

Panie i Panowie jak teraz powstać? co zrobić? jakie działania podjąć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności