Skocz do zawartości

Narzędzie do przechwytywania domen

Mike Matuszewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki ale czym to się różni, np. od aftermarketa? Na pierwszy rzut oka taki młodszy brat...a propos aftera zerknąłem na Twoje domeny z linka ze stopki, sprawdziłem ze 3 - wyglądają przyzwoicie. Jak już mi będzie można pisać PW to może się odezwę, who knows...

jest tańszy domenos.pl - 19zł, aftermarket -25zł różnicy dużej niema ale zawsze taniej :)

w sprawie domen odezwij się na domeny[malpa]praktycznedomeny.pl

Dzięki wielkie za namiar, na pewno się odezwę :)

1. Budowanie serwisu czy programowania do przychwytywania domen bez aktywnego API do NASK nie ma sensu.

2.

Ogólnie to wydaje mi się że jakiś czas temu widziałem takie przeglądarkowe narzędzie

To narzędzie to prawdopodobnie

https://www.exdomain.pl/

Nie posiadam, nie testowałem

.Swoją drogą, ciekawe czy istnieje soft, w którym np. podajesz login i hasło do przykładowego rejestratora (np. aftermarket), a soft monitoruje twoje domeny, i w momencie jak jakaś będzie dostępna to ją rejestruje. Przechwytywanie to to nie jest, ale i tak bym kupił taki soft

Czemu nie zrobisz to w zennoposterze?

W punkt! Chodziło mi dokładnie o exdomain. Dzięki!

W rejestrze whois jest podana dokładna data, godzina i minuta wygasania, więc chyba nie ma sensu sprawdzania np. 2 dni wcześniej? Pytam, bo w przechwytywanie się nie bawiłem. A jak ktoś zaczyna z rejestracją domen, to taniej niż hrd wyjdzie ovh, zwłaszcza przy małej ilości domen. Wystawiają również API, co prawda sporo wolniejsze niż hrd, ale działa.

Jakie polecacie narzędzie do przechwytywania domen? I dlaczego tak drogo? :faja:

U nas w Domenos.pl przechwytywanie light 19zł netto / normalne 49zł netto. Najniższe ceny na rynku.

Dodatkowo wysoka skuteczność (co jest najważniejsze).

Swoją drogą, ciekawe czy istnieje soft, w którym np. podajesz login i hasło do przykładowego rejestratora (np. aftermarket), a soft monitoruje twoje domeny, i w momencie jak jakaś będzie dostępna to ją rejestruje. Przechwytywanie to to nie jest, ale i tak bym kupił taki soft :)

Jeśli chodzi o dobrą domenę to takim oprogramowaniem nie masz najmniejszych szans. W przypadky gorszych domen to problem w tym, że na chwile obecną każda domena która spada jest przechwytywana na rezerwacje przez partnerów. Tutaj też nie masz szans.

Jedyna sensowna opcja to wyczekiwanie okresu gdy domena uwolni się z rezerwacji (tutaj musisz skorzystać z partnera który oferuje rejestracje w stanie BOOK_BLOCKED).

Nie wiem czy, to weszło w życie, ale:

NASK wydłuży blokadę adresów .pl po wygaśnięciu o 15 dni

źródło:  https://rynekdomen.pl/2015/nask-wydluzy-blokade-adresow-pl-po-wygasnieciu-o-15-dni/

co stanowi pewien problem w monitorowaniu wygasłych domen gdyż wydłuża o kolejne 15 dni czas monitorowania dla danej domeny  :(

Żaden problem w monitorowaniu.

Zabieg wydłużenia był argumentowany ochroną abonentów aby domeny nie spadały przez przeoczenie. Natomiast w dalszym ciągu spadają ciekawe domeny. Zapraszam do zapisania się do newslettera najciekawszych wygasających domen na Domenos.pl

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące domen to piszcie śmiało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności