Skocz do zawartości

Czy Twoim zdaniem "warto" rozliczać się z urzędem skarbowym z dochodów z PP?

marcin89

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to standardowa praktyka stosowana przez podmioty obracające kilku cyfrowymi kwotami.

Kilku cyfrowe kwoty to można dostać także z zasiłku. ;) Otwieranie działalności poza granicami polski opłaca się ale dla podmiotów, które zarabiają co najmniej 6 cyfrowe kwoty w $. Założenie działalności poza granicami polski trudno nazwać optymalizacją kosztów. Ta technika definiuje się całkiem innymi metodami dostępnymi także w kraju.

Na pewno nie dotyczy "zarabiaczy" na PP, którzy pytają się czy rozliczać się z US. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Pracuję z urzędami, jaki by rząd nie został wybrany oni będą mieli jedno zadanie:

kontrole, kary, kontrole, kary ....

W kwietniu miała miejsce reorganizacja jednostek, jak myślicie po co ?

Nie mówiąc już o tym, że powstała specjalna do kontroli netu.

Płać albo płacz.

P.S. Mogą Cię sprawdzić 5 lat wstecz.

Czas na testy.

W US-ach nie pracują tylko tępi biurokratyczni i nieprzyjemni urzędnicy ale też prawdziwe dobrze opłacane perełki, które wiedzą gdzie mogą i gdzie będą mogli szukać, od tego też mają premie i nagrody. Tam gdzie dzisiaj nie mogą za rok czy za dwa będą mogli, niestety ich postęp jest nieubłagalny. Ja rozliczam się z każdego rachunku, chcąc mieć spokojne nie dzisiaj a jutro. Trochę się jednak wkurzam, że moje pieniążki nie idą na soclaj na polskie dzieci, żeby wspomóc demografię i a przez to pośrednio moją przyszłą emeryturę, a na inne cele :sciana:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności