Skocz do zawartości

Wychodzenie z filtra – wasze sposoby

neron

Rekomendowane odpowiedzi

Nie do końca viras sprawa troche jest głębsza bo czasem strony główne serwisów totalnie wylatują z cachu.

I teraz tak czasem wracają po paru dniach a czasem nie wracają, a czasem można im pomóc aby wróciły :).

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 rok później...

Po raz kolejny wpadłem w filtr. Młoda domena, zarejestrowana 14 kwietnia, na którą ustawiłem wcześniej przekierowanie 301 z drugiej domeny (utworzonej 8 marca). Obie, jak widać, bardzo młode. Pozycjonowałem dość spokojnie. Dodałem witrynę do Linkiseo.pl i rozpocząłem automatyczne katalogowanie z 2-3 wpisami dziennie. Dodałem również stronę do Linkme Elite i od momentu wpadnięcia w filtr linkuję także z E-weblinka. Anchory różnicowałem i wciąż różnicuję, dlatego nie to zapewne było powodem otrzymania tej kary. Problem pojawił się wtedy, gdy stałem się (nie)szczęśliwym posiadaczem dodawarki do Scuttle. Już pierwszego dnia dodałem stronę do kilkudziesięciu scuttli. Oczywiście anchory i opisy były inne, ale jednak około 50 linków w kilka minut to za wiele. Jak starałem się wyjść z filtra? Wcześniej już raz zostałem ukarany w ten sposób. Wtedy po prostu dopakowałem stronę 25000 pkt z E-weblinka i 3500 Elite z Linkme. Pomogło. Po 6 dniach udało mi się rzeczywiście wyjść z filtra i od tamtej pory witryna nie wychodzi z TOP3 na pozycjonowane frazy. Tym razem jednak uczyniłem praktycznie to samo - 30000 punktów z E-weblink i 3000 z Elite. Czekam na rezultaty 11 dni i bez skutku. Jakieś sugestie? :) Wbrew pozorom 11 dni to wcale nie tak mało, zwykle po tym czasie Google ustępowało.

E: Chyba nie w tym dziale ktoś założył Topic :(

Bardzo bym chciał zeby lekarstwem było przyłożenie 30k w ewelibnku , niestety życie jest bardziej okrutne i tak naprawdę to nikt ci nie powie w 100% jak sie faktycznie wychodzi z filtra bo nikt nie zna na to odpowiedzi, jednak jedna rzecz jest wspólna nie można przestawać pozycjonować

Marketing internetowy dla firm

@mardag

Ja ostatnio wyszedłem w dwa tygodnie metodą Beerbanta:

- nowa domena ( u mnie było przepięcie z jednej subdomeny na drugą);

- przebudowa treści (:();

- przekierowanie 301;

W 2 tygodnie znów na topie na ciężką frazę. Ale zanim to zrobisz - zobacz w logi - czy Ci nie pomogli moderatorzy google (wchodzą najczęściej przez site:, potem jakieś 2-3 godziny i nie ma Cię w SERPach) bo moim zdaniem dwa filtry mogłeś dostać za coś niezgodnego z regulaminem. Jak ostatnio moderator mnie zafiltrował to poleciałem na wszystkie frazy jednocześnie. Nie wiem czy Ty też poleciałeś na wszystkie.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Poleciałem na wszystko poza "Webcentral.pl". Czy wystarczy, jeśli z jakiejś subdomeny przekieruję na sfiltrowaną domenę? Aha, jeszcze jedno - chodzi o forum :(

[..]wyszedłem w dwa tygodnie metodą Beerbanta:

- nowa domena ( u mnie było przepięcie z jednej subdomeny na drugą);

- przebudowa treści (:();

- przekierowanie 301;

W 2 tygodnie znów na topie na ciężką frazę.

Radek, pozwolisz, że zapytam dla uściślenia (bo czegoś takiego jeszcze nie robiłem, a wiedza zawsze sie przyda):

- na nowej domenie tworzysz podobny serwis, i puszczasz 301 ze starej (tej z filtrem), czy

- przebudowujesz treść na starej domenie i robisz 301 na nową domenę (by nowa domena przechwyciła moc starej, ale już bez filtra)?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Radek, pozwolisz, że zapytam dla uściślenia (bo czegoś takiego jeszcze nie robiłem, a wiedza zawsze sie przyda):

- na nowej domenie tworzysz podobny serwis, i puszczasz 301 ze starej (tej z filtrem), czy

- przebudowujesz treść na starej domenie i robisz 301 na nową domenę (by nowa domena przechwyciła moc starej, ale już bez filtra)?

Oczywiście najpierw robię kopie serwisu na nową domenę, zmieniam nową domenę (symuluję jej przebudowę albo że to niby inny serwis albo dostosowuję ją do wytycznych google) i na tak przebudowaną domenę puszczam 301 ze starej.

editet: literki

Poleciałem na wszystko poza "Webcentral.pl". Czy wystarczy, jeśli z jakiejś subdomeny przekieruję na sfiltrowaną domenę? Aha, jeszcze jedno - chodzi o forum :(

To popatrz najpierw w logi bo wygląda na robótki reczne. A przekierować to masz zafiltrowaną domenę na nową, przebudowaną (a nie odwrotnie). Jak forum i nie ma żadnych ukrytych teksów itp- to zmień choć skórkę.

logosc.png

To popatrz najpierw w logi bo wygląda na robótki reczne. A przekierować to masz zafiltrowaną domenę na nową, przebudowaną (a nie odwrotnie). Jak forum i nie ma żadnych ukrytych teksów itp- to zmień choć skórkę.

1. Rozumiem, że przekierowanie nie jest na stałe? Nie mam zamiaru kupować 3 domeny :(

2. Nie ma mowy o jakichś ukrytych tekstach - normalne forum, ma tylko linki z Linkme w stopce.

3. Skórki zmienić nie zaszkodzi.

1. Rozumiem, że przekierowanie nie jest na stałe? Nie mam zamiaru kupować 3 domeny :(

Za jakiś czas możesz zdjąć - za jaki nie wiem. Ostatnio zaczynam robić tak, że kupuję pakiet kilku domen i pozycjonuję nie docelową tylko inną. Jak mi ta inna wpadnie w filtr to robię podobny do opisanego patent i lecę dalej. jak ta mi też wpadnie to przepinam się na trzecią.

A jak już jestem na pozycji i uspakajam pozycjonowanie to na koniec przepinam się 301 na tę domenę docelową (na samym końcu).

Ale wszystko zależy od specyfiki strony.

logosc.png

kiedy ta strona niby w ten filtr wpadła ? (to coś jeszcze istnieje ? :rolleyes: ) może najzwyczajniej gogiel zgubił twoją domenę i wróci po kilku dniach. Zdarza się to czasami

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Sprawdzałem logi i to raczej nie jest ręczna robótka. Filtr trwa prawie 2 tygodnie.

Wpiszcie w google "site:webcentral.pl", wybierzcie kopię jakieś podstrony lub strony głównej i wklejcie screen, proszę. Stało się u mnie coś dziwnego i chciałbym zobaczyć, czy i wy to macie.

Czyli ogólny system to dołożyć wiecej linków niż poprzednio np: 2 razy więcej czy pozostać na ostatnim poziomie dodawania czy zmiejszyc?

To niestety nie zawsze skutkuje :/

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności