Skocz do zawartości

językoznastwo

frank

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie może być trochę zawiłe.. ale staram się. Gdyby komuś zechciało się przedrzeć - jestem wdzięczny

Dotyczy słów kluczowych - doboru wg popularności.

Jak działa popularność słowa względem pozycji strony? tzn.:

mogę wybrać słowa, które mają największą popularność (sprawdzam to przez G.Trends, czy AdWords) - ale czy słowa najpopularniejsze w ogóle działają? Skoro jest ich tak wiele, to nie giną jakoś tam?? Tak że wobec ich wielości mogę ładować swój serwis na setki katalogów, a on i tak nie podskoczy, bo słowa najpopularniejsze mają, w myśl ekonomii, najmniejszą wartość.

Z drugiej strony - słowa rzadkie (również ściśle powiązane z treścią)... są wyjątkowe, ale może to właśnie one mają niską wartość dla przeglądarek..

Kurcze, jak to działa? Czy to są jakieś punkty za słowa - im lepsze słowo tym więcej punktów.. czy jak to sobie przedstawić?

No i jest jeszcze konkurencyjność słowa: intuicja podpowiada mi, że konkurencyjność to coś jakby stosunek ilości wpisów słowa w wyszukiwarce (popularności) do jego ilości na różnych stronach..

Bardzo bym prosił o choć słówko. Możliwe, że pow. problem jest urojony - powiedzcie wtedy po prostu jakie słowa wpisywać.

Z góry dzięki

Innymi słowy.. czy google rozumie słowa?

Ale zamotałeś.

Słowo popularne -> wiele wyszukiwan w wyszukiwarce

- wieksza ilosc wejsc na z tego slowa jesli strona jest wysoko w wynikach

- skoro szansa na wieksza liczbe wejsc czyli zysk to wiecej podmiotow jest zainteresowanych byciem na wysokiej pozycji, wiec konkurencja rosnie i pozycjonowanie staje sie trudniejsze

Nie jestem w stanie odniesc sie do reszty Twojej wypowiedzi.

Pozdrawiam

Jurdziol

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności