Skocz do zawartości

Pingwin w czasie rzeczywistym nawet jeszcze w tym roku

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że najbliższy miesiąc i wszystko będzie klarowne

Ja tam myślę, że Twoja sytuacja na tym forum będzie klarowna w ciągu najbliższych paru godzin.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

10 stycznia była jakaś aktualizacja i to jest pewne

Daj no linka pod którym ktoś z google to potwierdza. Inaczej idź z takimi newsami do działu dowcipy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

10 stycznia była jakaś aktualizacja i to jest pewne

Daj no linka pod którym ktoś z google to potwierdza. Inaczej idź z takimi newsami do działu dowcipy.

Potwierdzenia ze strony google wciąż nie ma, ale wystarczy sobie poczytać zachodnie serwisy żeby zobaczyć że coś jest na rzeczy.

https://www.seroundtable.com/google-update-google-response-21457.html

https://www.seroundtable.com/massive-google-fluctuations-tests-21454.html

Pół świata o tym trąbi od kilku dni, ale oczywiście na PiO o tym pisać nie wolno bo zaraz mieszają człowieka z błotem...

Pół świata o tym trąbi od kilku dni

Hehe. Dobre. Czyli jednak do działu dowcipy...

@waldek,

jakbys troche wiecej poczytal to bys wiedzial ze Barry pisze o wszystkim byleby tylko zrobic zamieszanie, to taki odpowiednik "Faktu" w branzy seo i seroundtable.com czyta sie raczej dla sportu :)

A np. wystarczy ze 10 stycznia tąpnęło paroma dużymi serwisami żeby wszystkie te narzędzia analizujące serpy straciły skale ;)

Wracając do tego ze nic sie nie dzieje - to dla jednych wahania o parę pozycji w górę czy w dół to już dużo - dla mnie norma - wszystko zależy od skali.

Czas na testy.

Hahaha, +/- 10 pozycji w temacie potwierdzenia? :D Niezły joke jakieś precle monitorowane...

hdCmqr4.png

Standardowe, codzienne ruchy. Update widać jak przynajmniej 10% domen idzie albo ostro w górę albo ostro w dół (mówię o swoim stacie oczywiście). Więc tak jak pisałem wcześniej - w tym roku nic poważnego nie było jeszcze (jakieś drobne zmiany, które mogą być wprowadzane codziennie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności