Skocz do zawartości

Pingwin w czasie rzeczywistym nawet jeszcze w tym roku

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Monitorujcie towarzyszu. Ja monitoruje kilkadziesiąt tysięcy fraz z całej europy i uwierz mi, że o 9 rano widzę czy coś się działo czy nie. W tym roku nie działo się jeszcze nic jak już wcześniej pisałem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie monitoruje tylko swoich, chociaż jest ich ponad 90% z całości, ale... jakie to ma znaczenie co monitoruje? Nie było jeszcze takiej aktualizacji której bym u siebie nie zauważył. Wyciąganie wniosków na podstawie tych screenów do których sobie linka wrzuciłeś parę postów wyżej to na prawdę amatorszczyzna ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Przy odpowiednio dużej próbce, nie ma chyba znaczenia czy ma wyniki "u siebie" czy "u innych"

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Nie monitoruje top50 dla konkretnego zapytania :) to by była po prostu głupota. Czego bym się dowiedział? Że 10 domen miało spadki o 5 pozycji a 10 miało wzrosty o 5 pozycji? Tak właśnie rodzą się baśnie o aktualizacjach...

PS. Przeczytałem to co napisałeś i

to jestem dumny z bycia amatorem :)

już wszystko rozumiem.

Pytanie tylko, jak nazwać zbieranie danych/analizowanie TYLKO czy sprawdzana fraza spadła/wzrosła? :)

Eh... szkoda tłumaczyć ;) Jak masz x domen dla których sprawdzasz tą samą frazę i każda z nich jest robiona innym sposobem to tak na prawdę nie potrzebujesz nic więcej a tym bardziej grzebania się w nikomu niepotrzebnych analizach tylko dla analiz i straty czasu.

A jeżeli Ty analizujesz konkurencję w sposób który opisałeś to już w ogóle jesteś wróż nad wróżami (Maciej się nie umywa jednym słowem).

Ps. Analizuję konkurencję na różne sposoby, a zbieranie takich danych dodatkowo poszerza możliwości.

Dla mnie to trata czasu po prostu. Kiedyś też się grzebałem w tego typu analizach, ale wyrosłem z tego ;)

Myślę, że kontynuacja dyskusji w tym temacie nie wniesie już nic merytorycznego, wiec chyba nie ma sensu jej kontynuować

Zgadzam się w 100%

Pracownicy Google nigdy niczego nie potwierdzili. Poza Mattem.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Monitorujcie towarzyszu. Ja monitoruje kilkadziesiąt tysięcy fraz z całej europy i uwierz mi, że o 9 rano widzę czy coś się działo czy nie. W tym roku nie działo się jeszcze nic jak już wcześniej pisałem.

E tam blake, kłamiesz, a ręczne dożynki pod koniec roku ? ;)

Czas na testy.

Ręczne dożynki były w tamtym roku, nie w tym ;) I było to ewidentne cięcie topów na najlepsze frazy, nie żadne pingwiny czy pandy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności