Skocz do zawartości

Angielska wersja strony

S3ntin3l

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Chcę wypuścić angielską wersję jednej z moich stron internetowych. Mam zamiar przenieść ok. 1/4 treści (tyle póki co udało mi się przetłumaczyć). Strona będzie pod nową domeną, z nową szatą graficzną, na nowym skrypcie z nową strukturą podstron.

W związku z tym chciałbym się Was zapytać, czy może być ona odebrana przez Google, jako kopia oryginalnej strony i w rezultacie otrzyma filtr lub ban ? A może wystarczy zamieścić na obu stronach odnośniki do wersji polskiej i angielskiej, aby uniknąć tego problemu ?

Pozdrawiam serdecznie !

//edit:

Po części udało mi się znaleźć rozwiązanie. Chodzi o Atrybut rel="Alternate" Hreflang="x" , który określa język strony. Pytanie tylko, czy w przypadku stosowania tego atrybutu, strona musi mieć taką samą strukturę linków, jak również taką samą ilość podstron ?

Pytanie tylko, czy w przypadku stosowania tego atrybutu, strona musi mieć taką samą strukturę linków, jak również taką samą ilość podstron ?

Nie musi. Polska wersja może być inna, a angielska inna.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

nad angielską wersją strony lepiej celować z pozycjonowaniem na USA, czy UK ?

A gdzie chcesz aby była wyżej? Jak w USA celujesz USA, jak UK to UK. W atrybutach hreflang możesz też kraj określić.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności