Skocz do zawartości

Klient chce tylko top 1-3

webwinner

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dam radę dojść do top 1-3 ale potrzebuję motywacji i kasy więcej do tego.

Czyli co, wcześniej chciałeś klienta wydymać? Wejść na 9-10 i zakończyć robotę? NIe rzucać się w oczy, konkurencja nie podpierdzieli, kasę będziesz inkasował. Tak myślałeś?

Dam radę

A to to dopiero się okaże :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jak by osoby co pozycjonują klientów postawili i wypozycjonowali jakaś zarobkową stronę, czy sklep a później zobaczyli jaka jest różnica w zarobkach miedzy top 1-3 a resztą to by takich pytań nie zadawali.

Zależy od branży i frazy. Mam takich klientów gdzie cieszą się z pozycji 5-6 bo są wejścia i konwersje.

Wyobraź sobie jak by się cieszyli z 1!

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Mam takich klientów gdzie cieszą się z pozycji 5-6 bo są wejścia i konwersje.

Tu masz konkretne pytanie klienta: Dasz radę wypozycjonować na top 1-3 ?, i tylko tego chcę. Ty jeśli Jeśli czujesz się na siłach podnosisz cenę odpowiednio (wiadomo, trudniej niż np. top 8). W efekcie cieszysz się Ty bo masz więcej kasy i klient bo mu o to chodziło.

Nie czujesz się na siłach aby to zrobić = nie bierzesz zlecenia.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

i tylko tego chcę.

Żadko spotyka się aby klient miał pojęcie o pozycjonowaniu. Dlatego nie trzeba zawsze robić to co klient chce a to co dla niego i dla nas będzie dobre. 

Na forum można sobie ego podbudowywać umiejętnością wprowadzenia witryny na pierwsze pozycję. Jednak dla klienta nie zawsze będzie się to przekładać na przypływ gotówki w kieszeni. Później może cię obdarować gdzieś na forum lub pójdzie do sądu. Jeśli podpiszesz złą umowę to przegrasz . Umiejętności rozmowy, wyjaśnienia,  negocjacji etc.jest tak samo ważne jak pozycjonowanie. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jednak dla klienta nie zawsze będzie się to przekładać na przypływ gotówki w kieszeni. Później może cię obdarować gdzieś na forum lub pójdzie do sądu.

Ale co mnie obchodzi przypływ gotówki klienta przy takiej umowie ? Pytanie było jasne, klient chce top 1-3, więc podpisuję umowę z nim że jak fraza: Kozie pupki będzie w top 1 -3 należy mi się kasa. Nie interesuje mnie czy on z tego coś zarobi, może ma takie hobby?

Zgodzę się z Tobą że ten top 1-3 = nie zawsze dodatkowy zarobek dla klienta, ale to już inna kwestia.

Gość pyta bo nie ma zielonego pojęcia czy uda mu się wbić stronę do 1-3. Do 10 jakoś, czasem, coś tam wejdzie ale żeby wycenić 1-3 trzeba wiedzieć ile czasu i pracy trzeba temu poświęcić. Autor nie ma o tym pojęcia i stąd jego problem.

Gdyby wiedział co zrobić by osiągnąć 1-3 to w 60 sekund ustaliłby cenę i byłoby po sprawie.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Gdyby wiedział co zrobić by osiągnąć 1-3 to w 60 sekund ustaliłby cenę i byłoby po sprawie.

No i właśnie o to chodzi, a SzlafRock z umowami i sądami pisze. Jaką umowę podpisze to już inna kwestia, nie za bardzo związana z tym tematem.

Ale co mnie obchodzi przypływ gotówki klienta przy takiej umowie ?

Nie interesuje mnie czy on z tego coś zarobi, może ma takie hobby?

Właśnie stąd się bierze smród w branży. Wydoić leszcza i koniec.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności