Skocz do zawartości

Klient chce tylko top 1-3

webwinner

Rekomendowane odpowiedzi

@Szlaf już nie bądź taki Gesslerowa Polskiego Seo ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@SzlafRock,

Czytasz ze zrozumieniem? Napisałem wcześniej jak się czuje na siłach niech bierze to zlecenie. A pytanie autora było chyba jasne, klientowi zależy na top 1-3, nie wdawajmy się tu w temat czy klientowi będzie się to opłacać bo to inny temat.

Właśnie stąd się bierze smród w branży. Wydoić leszcza i koniec.

SzlafRock kto tu mówi o dojeniu leszcza? Oferujesz od razu top 1 -3 ? Napisałem tylko że jak klient chce daną frazę i się przy niej uprze na tą pozycję to ja bym chciał kasę za jej wbicie.

Gdzie w tym temacie wyczytałeś że usługa ma polegać też na dobraniu frazy konwertującej ? Bo ja nie zauważyłem.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

To nie Geslerowa seo tylko naganiacz klientów

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Kiedyś na szkoleniu biznesowym słyszałem taki tekst by nie tracić nadarzających się okazji:

Sprzedajesz parasol, klient kupuje go od Ciebie, ale przy okazji chce narzygać Ci do kieszeni, to mu nadstaw też i drugą, a potem odpowiednio zafakturuj.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Kiedyś na szkoleniu biznesowym słyszałem taki tekst by nie tracić nadarzających się okazji:

Tak, znamy szkolenia biznesowe.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ale rozumie, że z 1-3 ma ich więcej (jakieś 98%)

Sprawdź CTR dla fraz w których wyświetlają się obrazki i merchant, zdziwisz mocno ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No ja tych z jutuba to nie znam, ja ze starszej gwardii jestem, mnie uczyli teoretycy i praktycy na uczelni stacjonarnej, nie jakieś tam korespondencyjne wymysły... no i było to jak jeszcze jutuba nie było na świecie :)))))

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Codzienna obowiązkowa pozycja? E... jednak taki guru jak Ty to ze 2 razy dziennie musi sobie odtworzyć pewnie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ale co mnie obchodzi przypływ gotówki klienta przy takiej umowie ?

Nie interesuje mnie czy on z tego coś zarobi, może ma takie hobby?

Właśnie stąd się bierze smród w branży. Wydoić leszcza i koniec.

Ale masz dylemat - przedstawiasz klientowi cenę za top 1-3 i niech klient decyduje czy się mu opłaca czy nie. 

Tak w ogóle to jesteś w stanie policzyć ilu sam klientów  wydoiłeś ?

Ale masz dylemat - przedstawiasz klientowi cenę za top 1-3 i niech klient decyduje czy się mu opłaca czy nie.

Dokładnie to jest sedno tematu. Klient upiera się na top 1-3 na określone frazy, to chyba jak się upiera to jego kwestia czy mu się opłaca.

Oczywiście można, a nawet trzeba mu podpowiedzieć, ale jak uparty to cóż.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Tak w ogóle to jesteś w stanie policzyć ilu sam klientów wydoiłeś ?

Jeśli to do mnie to pytanie to nie doję klientów. Po prostu stosuję etykę biznesu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeśli to do mnie to pytanie to nie doję klientów.

Jak to nie? Przyczyniasz się do tego jako naganiacz! Myślisz, że tu jelenie siedzą same? Niby elokwentny, znawca, specjalista... Na PW uderzają bez przerwy zapytania a Ty? Siup do zaprzyjaźnionej "agencji dojącej klientów" z delikwentem i % leci :D

Jak to mówią... starego wróbla na plewy nie wyciągniesz!

Trafiłeś na klienta, który wie czego chce - pytanie czy jest skłonny odpowiednio więcej zapłacić. Zapewne szuka fachowca, który jest w stanie mu to zapewnić zamiast tracić czas z amatorami. Dla mnie każdy dzień pobytu poza top3 to pieprzona strata czasu, bo wiem że gdybym był tę jedną czy dwie pozycje wyżej, to ruch skoczy o kilkaset procent. Tyle w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności