Skocz do zawartości

Klient chce tylko top 1-3

webwinner

Rekomendowane odpowiedzi

. Zapewne szuka fachowca, który jest w stanie mu to zapewnić zamiast tracić czas z amatorami. Dla mnie każdy dzień pobytu poza top3 to pieprzona strata czasu, bo wiem że gdybym był tę jedną czy dwie pozycje wyżej, to ruch skoczy o kilkaset procent.

Powiedz to tym, którzy wysyłają masowo spam o treści:

Chcielibyśmy zaprosić Państwa do darmowego testu oferty pozycjonowania stron. Podczas współpracy przez miesiąc, całkowicie bezpłatnie będziemy promować Państwa stronę w wyszukiwarce Google. Nasza firma jest jedną z niewielu, która oferuje tak korzystne warunki. Nasze usługi udostępniamy bezpłatnie, gdyż jesteśmy przekonani, że przysłużą się one rozwojowi Państwa działalności. [ciach]

Przeanalizowaliśmy Państwa witrynę i niestety nie jest ona wystarczająco rozpoznawalna w Google. Niektóre z ustalonych przez nas fraz wyszukiwane są nawet kilka tysięcy razy miesięcznie. Nieobecność w TOP 10 wyników wyszukiwania powoduje, że internauci nie sprawdzą Państwa oferty.

poza tym chyba mam wystarczająco rozpoznawalną stronę, skoro praktycznie codziennie do mnie spamują tacy jak powyżej :) i dodatkowo na emaile podpięte pod "zaplecze"

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dodatkowo na emaile podpięte pod "zaplecze"

i to jest najlepsze ;) 

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 3 tygodnie później...

To nie jest kwestia "wydojenia klienta", tylko współpracy, w której obydwie strony powinny zarabiać ;)

Siema Ania, widzę iż po ostatnim temacie dokonaliście poprawek na stronie i nie ma już Justyny ani obslugi klienta sprecyzowanej w dosadny sposób, jednak cienka szeptanka ;)

Zapraszamy na naszą nową, zaktualizowaną stronę internetową :D 

Powinniście być mi wdzięczni za wskazane poprawki ale widzę, iż powielanie błędów ort czy brak spacji, z czasem przechodzi w aktualizację :D 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

bo wiem że gdybym był tę jedną czy dwie pozycje wyżej, to ruch skoczy o kilkaset procent.

A ja wiem, że nie ma takich fraz gdzie awans nawet o 3 pozycje daje kilkuset procentowy wzrost wejść z tej frazy. Coś takiego jest możliwe jedynie przy jednoczesnym wzroście pozycji o te 2-3 oczka dla dużej ilości fraz ... ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A ja widzę, że w tym roku google skutecznie eliminuje kolejnych zawodników ze swojego podwórka, bo...

1. Klienci są coraz bardziej świadomi i nie dają się rypać na abonamentach i płatnościach za 10 pozycję z której nic nie mają.

2. Jest dużo gimbów, takich jak np. autor tego tematu, którzy "robią" klientów za 49,90.

3. No i po trzecie, ktoś kto potrafi zrobić 1-3 nie zastanawia się czy podpisywać taką umowę czy nie, bo ją po prostu podpisuje i liczy sobie za to odpowiednio więcej. Nie podpiszą jej Ci, którzy i tak wiedzą, że nie uciągną tematu, wiedzą też, że jakiś czas za frajer będą musieli na to poświęcić a po co mają to robić jak znajdą innego jelenia na ABO.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• 1 miesiąc temu...

bo wiem że gdybym był tę jedną czy dwie pozycje wyżej, to ruch skoczy o kilkaset procent.

A ja wiem, że nie ma takich fraz gdzie awans nawet o 3 pozycje daje kilkuset procentowy wzrost wejść z tej frazy. Coś takiego jest możliwe jedynie przy jednoczesnym wzroście pozycji o te 2-3 oczka dla dużej ilości fraz ... ;)

To stwierdzenie oparłem na moim konkretnym przypadku. Miałem stronę, która prawie w ogóle nie miałą ruchu z longtaila, a była długi czas w top1 na trzy mocne frazy (każda ok. 60.000-90.000 wyszukiwań miesiecznie). Gdy na najważniejszej frazie spadłem z top1 na top4, ruch spadł z 6800-7200 uu/dzień na około 3200-3500. Ponowny awans na top1 poskutkował ponad stuprocentowym wzrostem ruchu.

To gdzie jest ten kilkuset procentowy skok ?? Tak dla wyjaśnienia kilkaset to pochodna od kilku setek , kilka setek jest większe od dwóch setek ... :D 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jakby tego nie nazywać, ponad dwukrotny wzrost ruchu to nie w kaszkę dmuchał. Takie teksty, że pomiędzy 1 a 5 pozycją nie ma dużej różnicy to można klientom wciskać ;) No ale tak czy siak jest to zauważalne tylko na tych ogólnych frazach z dużym ruchem, jak ktoś ma ruch z long taila i część fraz mu spadnie, a część wzrośnie, to i tak nie zauważy różnicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności